Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V tomto silném příběhu, natočeném podle skutečné události, absolvent harvardské univerzity Bryan Stevenson svede právní boj o osvobození neprávem odsouzeného. (Magic Box)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (92)

Strandmon 

všechny recenze uživatele

Konečně zase skvělá dialogovka dotažená téměř k dokonalosti. Luxusní atmosféra amerických věznic a soudních procesů, herci jsou výborní počínaje Jordanem, přes Larson, až k Foxxovi. Film z člověka dokáže dostat slušnou várku emocí, chvíli nenávidíte, pak vám zase téměř ukápne slza. Je to skvěle vybalancované, autentické a vizuálně naprosto nádherné. Vůbec jsem se nenudil a i přes poměrně velkou stopáž mi to uteklo jako voda. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Nečekal bych, že to řeknu, ale jsem spokojen. Líbilo se mě dobová atmosféra, výlíčení rasismu a výkon Jamieho Foxxe. V dnešní době, kdy je v USA rasismus vůči bílým už zcela nepokrytý, mívám s černofilmy a jejich kecy proti bílým velký problém, ale díky době do který byl příběh zasen, to zde bylo v pohodě, byť mě bílá protistrana přišla příliš ploše a neaktivně napsána, sledoval jsem vývoj se zájmem. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film, v ktorom sa treba pripraviť na dve hodiny rozprávania o tej istej téme, na konci ktorej je zase rasizmus. Pre mnohých to bude zdĺhavé, pomalé tempo právnického príbehu, to si môže a nemusí nájsť svojho diváka. Človek nespravodlivo odsúdený na trest smrti je ale dobrá nosná téma. Ide o skutočný príbeh o mladom právnikovi, ktorý odhaľuje súdnu nespravodlivosť diskriminačného právneho systému na juhu USA, kde ešte stále nepochopili, že otroctvo je už dávno zrušené. Napriek tomu sa však netvárme, že všetci černosi vo väzení sú nevinní. Niekedy šiel film aj takýmto dojmom. Emócie vyvolá dvakrát. Zhruba po hodine, keď právnika zastavia v Alabame policajti a potom súd, ktorého časť môžete vidieť aj v traileri. Inak priemer, jedno pozretie stačí. ()

blackkocour 

všechny recenze uživatele

Apollo Creed Džunior hájí prdel dalšímu černýmu spasiteli, který opět nic neudělal. Nevím, z jaké bavlněné farmy utek, ale poslední dobou v těch filmech je dost hodně černochů nevinnejch. Stejně si film neodnese nálepku televizního filmu, takže, jsem někde kolem 3,5 a jelikož mi matika nikdy nešla, tak podle mých odhadů, to je čistá půlka. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Perfektna drama podla skutocnych udalosti z prostredia sudu o tom,ako je obvineny clovek z vrazdy len kvoli farbe pleti na trest smrti,no prichadza zacinajuci mlady pravnik so srdcom na pravom mieste a bojuje za spravodlivost,ktorej niet kvoli rasizmu,film je sprevadzany skvelymi hereckymi vykonmi a je plny emocii,ktore vam privodia aj nejake tie slzicky,skutocne pribehy milujem a tento sa mi velmi pacil...:-) ()

Galerie (52)

Zajímavosti (3)

  • Film vychází ze stejnojmenné knihy „Just Mercy“ od Bryana Stevensona. (SONY_)
  • Celosvětová premiéra proběhla 6. září 2019 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach v amerických štátoch Alabama a Georgia. (MikaelSVK)

Související novinky

Michael B. Jordan v biblickém velkofilmu

Michael B. Jordan v biblickém velkofilmu

26.03.2019

Herec Michael B. Jordan (Creed, Black Panther) bude produkovat a zároveň ztvární hlavní roli v biblickém velkofilmu Methuselah od studia Warner Bros. Příběh vypráví o muži, který se dožil 969 let,… (více)

Reklama

Reklama