Reklama

Reklama

Star Wars: Epizoda I - Skrytá hrozba

  • Česko Hvězdné války: Epizoda I - Skrytá hrozba (více)
Trailer 2

V Galaktické republice přibývají neshody ohledně zdanění obchodních cest k odlehlým hvězdným soustavám. Chamtivá Obchodní federace doufá, že záležitost vyřeší její armáda bojových droidů, která zcela zablokuje mírumilovnou planetu Naboo. Zatímco kongres vede o těchto dramatických událostech zdlouhavé rozhovory, nejvyšší kancelář tajně vyšle dva rytíře Jedi, aby konflikt zažehnali. Na pomoc ohroženým se vydávají mistr Qui-Gon Jinn a jeho mladý chráněnec Obi-Wan Kenobi. Poté, co muži zachrání mladou královnu Amidalu, ztroskotají na pusté planetě Tatooine. Tam objeví devítiletého Anakina Skywalkera, mladého otroka, který vládne neobyčejnou silou. Anakin zvítězí v napínavém závodě kluzáků, tím získá svobodu a stane se učedníkem řádu Jedi. Všichni se pak vrací do Naboo, kde musí Anakin s královnou čelit masivní invazi, zatímco oba Jediové se střetnou se zákeřným nepřítelem jménem Darth Maul. (TV Nova)

(více)

Diskuze

Fordzy

Fordzy (hodnocení, recenze)

Darth_AK

TCW nejen, že je důležitou součástí SW, ale ještě vylepšuje dojem z filmů, a Lucasovu vizi předkládá divákovi v lepší formě. TCW má v pozdějších sériích(4,5,6) lepší režii, dialogy i herecké výkony než filmy. Divák lépe pochopí Anakinovo přátelství s Obi wanem, Anakinovo lásku k Padme a Anakinův postupný přerod ve Vadera. Ve filmech je to bohužel, moc skokové. Nemám rád když někdo na základě průměrné první série hodnotí celý seriál a prohlašuje, že je určený primárně pro děti. TCW jsou důkazem, že Lucasovo filmové náměty měl do podoby scénáře zpracovat nekdo jiný (Kasdan).

na příspěvěk reagoval Blackhand47, Merengues9

Fordzy

Fordzy (hodnocení, recenze)

Comida

V serialu clone wars je vidět pravá Jar Jarova podstata. Jar Jar měl ve filmech působit podobně jako Mr. Bean. Komická postava, která provádí vtipné "nehody" a tím ovlivňuje hlavní dění a divák si neměl být jistý jestli je Jar Jar genius a ty kokotiny provádí s určitým záměrem nebo je pouze hlupákem, kterému se dějí komické náhody. Bohužel, ve filmu převládali scény typu: Jar Jar šlápne do hovna, Jar Jar strčí držku do energodržáku, Jar Jar se pere s robotem atd... Každopádně to chlapec dotáhl až na senátora, takže "nemohl být tak hloupý jak vypadal" - věta kterou klonovy voják popsal Jar Jara potom co sám "náhodou" zneškodnil několik tanků. https://youtu.be/EKvUTeP8Q9o

na příspěvěk reagoval Darth_AK, Comida

Comida

Comida (hodnocení, recenze)

Dr.Gogo

OK. Je ale plno faktů které tomu odporují. Ty by se možná dali přehlédnout protože přece jen Jar Jar Binks hraje hloupého, pokud tedy vážně hloupý není. Třeba měl George Lucas s touto postavou nějaké větší plány, ale to už se nedozvíme a jediné co zbývá je konspirovat. Možná na té nejšílenější teorii jakou jsem kdy slyšel něco jen bude.

na příspěvěk reagoval Fordzy

SONITA

SONITA (hodnocení, recenze)

desann

Konečne niekto kto vie oceniť komplet celú ságu SW ako celok a nie len starú trilógiu. Mnohí skalní fanúšikovia starej trilógie totiž donekonečna omieľajú že na Skrytej hrozbe im vadil Jar Jar Binks ale aby aspoň ocenili Lucasovu kreativitu pri tvorbe prequelov tak to ich ani nenapadne. Prequely sú neoddeliteľnou súčasťou SW a spolu so starou trilógiou tvoria nádherný celok teda ságu ktorá sa hlboko zapísala do dejín kinematografie. 

na příspěvěk reagoval Merengues9

simon84

simon84 (hodnocení, recenze)

tak z dnesniho uhlu pohledu...  ze to tenkrat bylo uplne jinak uz budes tezko vysvetlovat. 

Merengues9

Merengues9 (hodnocení, recenze)

Darth_AK

To, ze se mu vice libi prequelova trilogie budiz (ikdyz to teda nechapu), ale napsat, ze triky a souboje jsou strasne muze jen ignorant...o kostymech nemluve.

hmyzovrah

hmyzovrah (hodnocení, recenze)

desann

puvodni serie me vubec nezaujala. videl jsem ji snad poprve az pri vydani skryte hrozby. uz tehdy se mi zdaly triky, souboje strasne trapne. nejvic sem se nasmal u epizody 6, kdy parta medvidku se zbranema z praveku, rubala armadu z cca 30teho stoleti. i kostymy jsou hrozne a proto davam prednost novejsi serii. je tam mnohem vice rytiru Jedi, mnohem vetsi bitvy a i pribeh je teda lepsi. je tam i naka ta politika. a hlavne ze vseho nejvic! ejsou tam ti desni medvidci.

na příspěvěk reagoval SONITA

 (hodnocení, recenze)

kamigava

já se nedívám na to jestli je něco dětské nebo dpospělácke (což není ani E3)..spíš jdeo to ,že je E1 kvalitou nejblíže k původní trilogii a jsou zde nejlepší herecké výkony,nejlepší záporák Darth Maul a epické závody ala F1..Je zde plno světů jako ten podvodní a další.Tento díl ještě není znásilněn digitální érou.Nejhorší je E2 bez debat..

kamigava

kamigava (hodnocení, recenze)

Ne, E3 je nejlepší! E1 je už moc dětská na mě. :-D Ale mám ji také rád.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

 (hodnocení, recenze)

Tak jsem si zase pustil  prequellogy a E1 je jednoznačně nejlepší.

na příspěvěk reagoval kamigava

desann

desann (hodnocení, recenze)

som jediny komu tato nova trilogia a specialne ep. I pride rovnako kvalitna jak ta stara?

Podla mna to, co na nej vacsina kritizuje je jej najvacsie plus. Ma uplne inu atmosferu. Taku neimperialnu, netotalitnu. Proste da sa porovnat jak svet star wars vyzeral pred a pocas imperia. Uplne inak. A tak vyzeraju inak aj samotne trilogie. KONTRAST. Podobnu atmosferu jak nova trilogia maju aj hry ako KOTOR alebo Old republic. Hry ktore sa odohravali tisice rokov pred filmami. Tiez ziadne imperium, len sithovia a jediovia. Na staru sa zas podoba seria Jedi Knight. Podla mna to sedi perfektne ako celok. Co si o tom myslite?

na příspěvěk reagoval Idaho, hmyzovrah, SONITA

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Uživatel smazal svůj příspěvek.

Související novinky

Druhé Já, legenda se hýbe kupředu

Druhé Já, legenda se hýbe kupředu

03.12.2023

Já, legenda bylo hitem, zejména na domácí půdě. Postapokalyptický snímek, v němž se Will Smith jako vědec a domnělý poslední člověk na světě snaží vypořádat s následky nákazy, jež zdecimovala lidstvo… (více)

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

18.09.2021

Druhý ročník festivalu Comic-Con Prague proběhne v termínu 15. – 17. října 2021 v pražském O₂ universu. Comic-Con Prague 2021 nabídne fanouškům sci-fi, fantasy a hororu velmi pestrý a bohatý program… (více)

Jar Jar Binks dostane vlastní seriál

Jar Jar Binks dostane vlastní seriál

01.04.2021

Jen pár dní poté, co studio Lucasfilm odhalilo kompletní obsazení nadcházejícího seriálu s Obi-Wanem Kenobim, přichází ze světa Star Wars další zpráva. Nového seriálu na streamovací službě Disney+ se… (více)

Liam Neeson odchází do akčního důchodu

Liam Neeson odchází do akčního důchodu

18.01.2021

Herec Liam Neeson (96 hodin, Schindlerův seznam) minulý týden oznámil, že se nadobro loučí s akčními rolemi. 68letý herec má před sebou údajně ještě asi dva akční snímky, a posléze si prý hodlá dát… (více)

Reklama

Reklama