Reklama

Reklama

Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů

  • USA Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith (více)
Trailer

Rozpolcenost mezi loajalitou ke svému učiteli Obi-Wanu Kenobimu a vábením Sithů nakonec způsobuje, že se Anakin Skywalker obrací zády k Jediům a přeměnou v Dartha Vadera dokončuje svou cestu do temnot... (Bontonfilm)

Videa (2)

Trailer

Recenze (1 568)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Sědel jsem takhle jednou s kamarádem Marmangem v kině na třetím díle nových hvězdných válek a po pěti minutách říkám: "Tak se zvedej, jdem!" A on: "Teprve to začalo ..." Ale dokoukali jsme to. Jojo .. pomsta šitů... Ach, Padmé, ty jsi tak krásná. To je tím, že tě tolik miluji. Ne, to je tím, že já tolik miluji tebe... Nikdy jsem nebyl velkým příznivcem Star Wars a tenhle díl se mi líbil nejméně. Hvězdné války nikdy neoplývaly hlubokými intelektuálními dialogy, ale tady se tvůrci vážně překonali. Hlavním důvodem natočení SW III je přeměna Anakina v Darth Vadera. Více bych však věřil, že si Anakin po zhlédnutí reklam koupí ten či onen prášek na praní, než že se přidá k temné straně síly po tom, co zažije v tomhle "uměleckém kusu". Přeměna je jednoduše naprosto nepřesvědčivá. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Je konec jednoho velkého snu, který jeden člověk přetvořil v nádhernou sérii filmů, které znamenají kultovní záležitost. Skončila doba Hvězdných válek... Co bude dál? Doufám, že se brzy objeví fenomén podobných rozměrů, ale nikdy to již nebudou TY úžasné a krásné Hvězdné války. Třetí (seštý) díl zakončuje nekonečný cyklus, kde bojuje dobro a zlo, a to v nejlepším možném balení, které servíruje Geroge Lucas. Bavte se a uvědomte si, že je to naposledy... A long time ago, in galaxy far far away... ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: George Lucas | Hudba: John Williams | Produkcia: Rick McCallum | Distribúcia: 20th Century Fox | Štúdio: Lucasfilm | Rozpočet: 113 miliónov $ | Tržby: 848,754,768 $ || Pre mňa osobne najlepší diel celej ságy. Z Anakina sa stáva labilná časovaná bomba, a všetci okolo zrazu začali tiež herecky fungovať. Má to napätie, tempo, najhustejší zvrat ságy, naozajstnú sci-fi atmošku vĎaka epickým obrazom vesmírnych miest. A hlavne, neskutočne cool masku z čierneho plastu. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

PŘESNĚ TAKHLE UMÍRÁ DEMOKRACIE. ZA BOUŘLIVÉHO POTLESKU. Konečně, konečně je to tady - Hvězdné války řeší morálku, osobní zodpovědnost za lidská rozhodnutí a samozřejmě i politiku, na čemž není ale vůbec nic špatného, naopak - a spoustu mých oblíbených uživatelů se to nelíbí. Je to fakt škoda, protože závěr "téhle části trilogie" a její zvážnění je jí jen ku prospěchu. 90%. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Bezstarostné dítě překročilo práh bolestné dospělosti.. Lucas vypustil milostné vrkání a lepkavé infantilní odbočky a přišel s přímočarou, dějově mnohem sevřenější jízdou na téma osudovost, která i přes papírem šustící fráze rezonuje v silných jednotlivostech (Anakin drcen dvěma mlýnskými kameny, genocida Jediů, tóny Dartha Williamse, provázaný konec motivující ihned zasednout ke staré sérii). Ve tmě (úmyslně nepíši světle) třetí epizody lze zaměření předchozích dvou, když ne odpustit, tak alespoň pochopit.. Když jsme u té fatality a činění rozhodnutí, které formují budoucnost, škoda, že Kenobi nenaučil svého padawana používat ochranu. Oba tu teď ještě mohli být a Homer Simpson by nenaštval lidi, co čekali v řadě před kinem.. ()

Galerie (212)

Zajímavosti (148)

  • V roce 2012 byl snímek s výdělkem 848 754 768 amerických dolarů 29. nejvýdělečnějším filmem v historii. (chelseaman22)
  • Během souboje Dartha Sidiouse (Ian McDiarmid) se členy rady Jediů se rukojeť Sidiousova meče v některých záběrech mění na rukojeť Anakinova (Hayden Christensen) meče. (Atrekan)

Související novinky

Obi-Wan seriál nabírá obsazení

Obi-Wan seriál nabírá obsazení

29.03.2021

Produkce na seriálovém Obi-Wanovi bude již brzy zahájena a společnost Lucasfilm tak před malou chvílí oznámila kompletní obsazení. Vedle již potvrzených Ewana McGregora a Haydena Christensena se tak… (více)

Fanoušci se dožadují nové verze Pomsty Sithů

Fanoušci se dožadují nové verze Pomsty Sithů

29.05.2020

Báli jsme se toho, a už je to tady. Jen co HBO Max svolila, aby režisér Zack Snyder dokončil Ligu spravedlnosti ke své spokojenosti, požadují nyní fanoušci řadu dalších děl, které napoprvé podle nich… (více)

Obi-Wan našel scenáristu a režisérku

Obi-Wan našel scenáristu a režisérku

29.09.2019

Šéfka Lucasfilmu Kathleen Kennedy již delší dobu slibovala, že do světa Star Wars hodlá brzy přivést více ženských autorek. Na filmové frontě se jí to zatím tolik nedaří, vzhledem ke změně strategie… (více)

Star Wars v televizi?

Star Wars v televizi?

07.08.2016

Kdo by zapomněl na Star Wars: Underworld? Ještě než George Lucas prodal Lucasfilm, objednal si 50 scénářů k epickému seriálu, který měl navázat na Epizodu III. Projekt se nikdy nerozjel a nakonec se… (více)

Reklama

Reklama