Reklama

Reklama

VOD (1)

Bryan Cranston si ve snímku z produkce HBO Films zopakoval svou divadelní roli prezidenta Lyndona B. Johnsona. Filmovou adaptaci, kterou režíroval Jay Roach, napsal Robert Schenkkan podle své stejnojmenné divadelní hry ověnčené cenou Tony. Biografické drama nabízí strhující pohled do zákulisí bouřlivého prvního roku Lyndona B. Johnsona v prezidentském úřadu. Johnson skládá přísahu bezprostředně po atentátu na JFK, podporuje eskalaci konfliktu ve Vietnamu a vyvažuje protichůdné zájmy narážející na vydání jeho klíčového zákona o občanských právech a na jeho první vítězství v prezidentských volbách. (HBO Europe)

(více)

Recenze (38)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jay Roach dokázal, že je režisér. Bryan Cranston dokázal, že je herec. A Amíci si opět udělali radost, když natočili příběh jednoho z celé řady jejich prezidentů. Jsem zvědavý, co za pár let natočí o Obamovi... ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Cranston absolutne famozny. vsetku pozornost strhol na seba. ostatni mu iba sekundovali, hoci tiez nadpriemerne. ale pri takomto vykone je tazko vobec s hercom drzat krok. vyborne spracovanie dolezitej ery jedneho kontroverzneho prezidenta. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Politický procedurál o prvním roce prezidentování kontroverzního Lyndona B. Johnsona po nástupu do funkce po atentátu v Dallasu, kdy se potýkal se zákulisním kutím piklů uvnitř vlastní strany, intrikařením během hledání podpory napříč politickým spektrem při prosazování jednoho z nejreformnějších amerických zákonů, pracoval na znovuzvolení v řádných volbách, vyhlásil „válku chudobě", probíhala masivní vlna občanských protestů, vyjednával s neskrývaně rasistickým Jihem, skrývaně rasistickými Demokraty i Republikány, Hooverem i hnutími občanských práv kolem Martina Luthera King a do toho pomalu ale jistě mimo pozornost všech eskaloval konflikt ve Vietnamu. Ač z velké části o černobílé otázce, tak nečernobílé ve vykreslení doby i charakterů. Jeden se nemůže zbavit pocitu, že Johnson sloužil mnohými kroky i svým politickým "účel světí prostředky" stylem jako předobraz Franka Underwooda; a to nejen v pasážích, kdy to s americkým úsměvem na rtech „jakože naivně" hraje v jeden moment hned na několik stran. Komu nevadí dialogová komořina, která nemá zapotřebí říkat vše na plnou hubu a která staví na výtečných výkonech velkých herců (Cranston má konečně opět roli „whiteovských/heisenbergovských" proporcí), kteří se obejdou bez velkých gest, tak by byla chyba Nástupce minout. V tomto žánrovém ranku se toho sice v posledních letech urodilo mnoho dobrého, ale takřka výhradně v ranku televizních seriálů a nikoli i takto na filmovém (byť televizním; i když je to HBO) poli. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// "You okay, honey?" "I'm fine, Bird. (I'm great. Hell, I'm president.)" Politika je válka, tečka. Tenhle film to ukazuje ve vší parádě, pod rouškou dokonalé rekonstrukce dějin a s jedním z nejlepších herců současnosti. Těžko říct, a občas jsem se v tom sám ztrácel, jestli se mi víc líbila to doba, o které film vypráví, nebo to jakým způsobem, ji film líčí. Tak či tak, ohromně silná kombinace, která ve spojení s politickým dramatem přesně brnkala na ty správné struny, alespoň tedy co se týče mého filmového vkusu. Film, který nadchne jen hrstku. Vyloženě zklamat, ale nemůže nikoho. 9/10 ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

LBJ jako velmi významná osobnost mi přijde mírně ve stínu jak svého oplakaného předchůdce, tak i záporáckého následovníka v úřadu prezidenta USA, takže jsem se těšil na nějaký to srovnání účtů v dramatu od HBO. Mapuje to období od nástupu do funkce po regulerní zvolení a co tu vyhrává je nejen bezprostřední charisma Cranstona v hlavní roli, tak i samotná dobová vřava v diskuzi nad právy afroameričanů, ohánění se tím co říká a neříká Bible, ale i poutavá osobní bitva politika - na pomezí populismu a prosazení svých vlastních přesvědčení a idejí - sama se sebou. V mnohém je to velmi aktuální a doporučuji každému zájemci o progress Spojených Států. (x) ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Po atentáte na Kenedyho sa po dobu jedného roka do nasledujúcich volieb dostal do prezidentského kresla L. B. Johnson. O tom, akým spôsobom dosiahol svoj vysnívaný sen traduje mnoho konšpiračných teórii, no samotný snímok sa zaoberá úplne niečím iným. Hlavnú postavu vykresľuje ako tvrdého bojovníka voči niečomu, čo je v Amerike medzi určitou skupinou ľudí (najmä na juhu) zasiate od nepamäti. Rasizmus je prežitok otroctva. Pokiaľ niekto obľubuje komorné drámy, plné pretvárok, kedy musia všetci hrať na všetky strany pričom nikdy z nich netuší či dohoda platí alebo nie, potom je "Nástupca" správnou voľbou. Politika je špinavá "práca" v ktorej sa ten najvyšší snaží ťahať za nitky, ktorých smer ovplyvní len v prípade, keď dodrží staré známe pravidlo: "niečo za niečo". No a presne taký je tento snímok ... o ťahačovi nití, ktorý sa chtiac nechtiac ocitá po krk v sračkách, pričom najmä vďaka svojmu hereckému výkonu sa dá uveriť každému jeho úsmevu. Či už je reálnemu, alebo predstieranému. Dobrý film pre "určitú" skupinu ľudí. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Zde podle mého nedoceněný film. Pro mne docela nový a neznámý pohled na Johnsonovu kariéru. Celé dvě hodiny mají výtečnou atmosféru, k čemuž značně přispívá naprosto skvělý a Johnsonovi podobný Bryan Cranston. Johnson v jeho podání dokáže být jak sebevědomý chlap na vrcholu, tak hroutící se zoufalec náchylný všechno vzdát - a pořád mu člověk věří. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Spielberg zaprodukoval televízny film, ktorý takmer v každom smere valcuje jeho nudného LINCOLNA. Príbeh nejde zbytočne do rekapitulácie Johnsonovho života a kariéry, ale sústredí sa na snahu o pretlačenie zákona o volebnom práve pre všetkých. Človeku až rozum zastane, čo sa pred pár rokmi v "demokratickej" Amerike dialo. Celkom sa mi páčilo pomerne reálne zobrazenie nejednoznačnosti politiky a presadzovania vlastných záujmov. Veľké plus je to, že postavy nie sú presne definované ako dobré či zlé a divák si k nim musí hľadať cestu... ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Lyndon Johnson je mnohými považovaný za najhoršieho prezidenta USA v dejinách. Svoje renomé získal zatiahnutím krajiny do nezmyselnej vojny s Vietnamom, no jeho vláda je spojená aj s vzrastajúcim černošským hnutím za rovnoprávnosť. Film sa zameriava práve na túto otázku, preto nie je snímkom kompletne mapujúcim osobnosť Johnsona. Herecky výkon Bryana Cranstona je tu hodnoverný a uveriteľný. Scenár sa nebál ukázať prezidenta ako vulgárneho človeka, čím bol Johnson známy. Okrem iného chodil často po Bielom dome nahý, raz sa vyčúral priamo pred novinármi a Oválnu pracovňu využíval veľmi často na hrátky s bezpočtom mileniek, to sme vo filme už nevideli. Napriek tomu, že je film limitovaným zobrazením Johnsonovej vlády, je natočený dobre a zaujímavo. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Další z filmů určených pro Američany či zájemce o nedávnou americkou historii. Nicméně jak už to v poslední době bývá, středobod všeho tvořila snaha černochů o rovnoprávnost, následovaná politickými hrátkami v zákulisí a asi nejméně prostoru dostala blížící se válka ve Vietnamu. Témata jsou tedy poměrně přehledná, ale díky zástupu mluvících hlav jsem se v tom občas ztrácel. Absolutorium zaslouží Bryan Cranston za roli prezidenta Johnsona, ale ani on mě nejspíš nedonutí, abych si na film zítra vzpomněl. 50% ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Do politiky za velkou louží se nijak necpu, ale i kdyby to bylo o volbě předsedy JZD a jeho následující konání, tak tohle prostě bylo výborně udělané a hlavně zahrané. Jestli vám nevadí filmové politikaření, tak tohle za zkouknutí stojí. V nemalém týmu producentů mj. sám Cranston i Steven Spielberg. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Bryan Cranston opět dokazuje, jak zajímavým hercem je a že mu osobnosti skutečně jdou. Doufám, že se k podobným rolím dostane ještě více, protože je prostě radost ho sledovat. Skvělý herec, který zvládne nuance postav ve všech různých emocích. Tohle je herecký koncert a ukázka toho, že Amerika má pořád co vyprávět i z nedávné historie. ()

tufr 

všechny recenze uživatele

Skvělý film u kterýho sem byl naštvanek když skončil. Výborné obsazení, skvělý příběh a dobrý dabing.80% Bryan Cranston je skvělej ! ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Problémy krajiny kde je rasizmus, fašizmus, extrémizmus a ostatným mudrujú o slobode a demokracií :) To fakt si tvorcovia mysleli, že chceme vidieť ako diktátor USA kadí na hajzli? Natočené je to dobré a výkony hercov tiež, ale niečo evidentne nezvládli. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

o LBJ jsem doteď vědel pouze to,že se stal prezidentem díky smrti JFK,takže bylo celkem fajn si rozšířit obzory a zjistit víc o tomhle celkem kontroverzním politikovi.NA druhou stranu je na All The Way vidět,že jde primárně o televizní film se všemi jeho neduhy.Osobně bych uvítal buď lehce zkrátit,nebo se naopak dostat až k válce ve Vitenam,nebo smrti MLK,což jsou věci které tu jsou odbyté pouze titulkem.Cranston každopádně famózní a už jen díky němu se vyplatí tohle vidět...60% ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Skvelé herecké predstavenie Bryana Cranstona . Masky sú vynikajúce.Crastona by som ani nespoznal veľmi sa podobal na prezidenta Lyndona B.Johnsona . 6/10 ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

"Nic není zadarmo, ani to dobro...zejména to dobro...." Tak tenhle snímek z produkce HBO Films ukazuje kontroverzního Lyndona Johnsona v trošku jiném světle, než jakého jsem v týž den mohl vidět v jiném televizním snímku Cesta do války". Johnson v podání Bryana Cranstona není žádný suchar, má tah na branku, umí být slušně ironický a hlavně se dokáže umně pohybovat ve světě zvaném politika. Ani jsem netušil, že první Johnsonův rok v úřadě amerického prezidenta byl tak bouřlivý. Prosadit zákon o občanských právech, a to před odpor silné opozice ve vlastní demokratické straně, vybruslit z hrozícího rozkolu na předvolebním sjezdu strany kvůli snaze černošských aktivistů získat zde své zastoupení a nakonec v prezidentských volbách porazit svého republikánského soka Goldwatera, to vše se Johnsonovi daří. Ví totiž, že "politika je válka". Prostředky, které Johnson v této "válce" volí, nejsou vždy úplně "košer". Snímek však ukazuje, že to vše nakonec jisté dobro (hlavně z pohledu komunity Afroameričanů) přineslo. Z tohoto pohledu jde o opravdu přínosný film, neboť názorně ukazuje, kým by se Johnson mohl stát nebýt vietnamské války. Trošku jen škoda, že jsem si ty dva filmy o tomto americkém prezidentovi nedal v opačném sledu. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Iný pohľad na Johnsona ako podala Selma, obsahovo ale na podobnej úrovni. Cranston opäť skvelý. Politická kecačka s množstvom zákulisných scén, podaná tak, ako sme od HBO zvyknutý. Kto si ide tento žáner, tak sa mu to určite bude páčiť, pre historikov obohatenie čo sa prezidentovej postavy týka. 3 z 5 ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Úžasný výkon Bryana Cranstona posúva celý snímok do pozoruhodných výšin. A i keď nie každý dokáže oceniť tento politicko historický snímok z amerických dejín, nič to na jeho kvalite neuberie. ()

Reklama

Reklama