Reklama

Reklama

Star Wars: Epizoda VI - Návrat Jediů

  • Česko Star Wars: Epizoda VI - Návrat Jediho (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Luke Skywalker nechce nechat svého přítele Han Sola uvězněného v karbonitu, a proto přilétá na svou rodnou planetu Tatooine, aby ho zachránil. Solo je teď v rukou Jabby Hutta, který Sola získal z rukou lovce, Boba Fetty. O záchranu Sola se však pokusila i princezna Leia se svými přáteli. Bohužel neuspěli a jsou také v držení odporného Jabby. Luke se nechá Jabbovými poskoky naoko chytit a ve chvíli, kdy mají být on a jeho přátelé předhozeni pouštnímu monstru, všechny osvobodí. Luke následně odlétá na planetu Dagobah, kde vyhledá starého mistra Yodu. Luke po něm chce dokončení výcviku, místo toho se však od umírajícího Yody dozvídá, že je hotovým Jediem. Yoda také Lukovi oznámí, že je poslední nadějí Jediů při boji s Temnou sílou a jejími představiteli, Darth Vaderem (Lukův otec) a císařem Palpatinem. Po smrti Yody se Lukovi zjeví Obi-Wan a oznámí mu, že princezna Leia je ve skutečnosti jeho sestrou. Císař zatím dokončuje novou bitevní stanici, Hvězdu smrti. S ní hodlá úplně rozdrtit povstalce a donutit Luka, aby přešel na jeho stranu. Společně s Lukovým otcem, Darth Vaderem, by pak byli navěky neporazitelní. Luke se vrací za svými přáteli a společně s nimi plánuje útok na Hvězdu smrti. Plán je jednoduchý – část povstalců vedená Solem se má vylodit na měsíci Endoru, kde je ovládací stanice ochranného štítu Hvězdy smrti. Solo se svými lidmi má tuto stanici zničit, a tím Hvězdu připravit o její ochranu. Toho mají využít letecké jednotky povstalců a mají na Hvězdu smrti zaútočit a zničit její energetické zdroje... (TV Prima)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (957)

kinej 

všechny recenze uživatele

I zakončení trilogiie je velkolepé. Rozjezd je sice slabší, ale jakmile hrdinové opustí Tatooine jsou to Star Wars v tom nejlepším světle. Jednu věc nechápu. George Lucas si dal určitě remasterováním hodně práce, zejména s pěveckou scénou z doupěte Jaby Hutta. Ale proč? Lucas takhle zpětně do filmu vnořil scénu, která je tím úplně nejhorším z celých původnch Star Wars. Vlastně právě kvůli téhle scéně prostě nemůžu dát plný počet, protože je tak blbá až to bolí. Že by stařecká demence? ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Pro tento díl platí hodnocení jako pro předchozí. V komentáři bych chtěl dodat, že hlášky 3CPO k R2D2 mi připadly spíše trapné. Ještě, že se zde vyskytují herci jako Alec Guinness či Harrison Ford, z jejichž úst v šechny ty toporné věty zní jaksi uvěřitelněji. Jednu sekci epizod máme tedy za sebou. Pro mě to opravdu kult není... ()

Reklama

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden z 500 největších filmů všech dob časopisu Empire. Jeden ze 200 nejlepších sci-fi filmů - 200 Greatest Sci-Fi Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. Celosvětově divácky úspěšný film. Důstojné rozloučení s rytířy Jedi. Přestože není tak velkolepě výpravný jako díl 5 a navzdory mírné infantilitě robota C-3PO i divošských Ewoků jde o plnokrevnou fantasy s krásnými vizuálními efekty vhodnou pro celou rodinu. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=SKh2MENj7ug ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

V kvalitativní rovině Star Wars výborné (prozatímní) zakončení ságy. I když naivní, velmi naivní...zajímalo by mě, jestli E3 konečně vyřeší otázku ascendování některých Jedi na vyšší level existence, protože tady je logika přinejmenším podivná:P (psáno po E3 - E3 nic nevyřešila, a to je jenom jeden z mnoha šrámů na logice děje podle mnohých dokonalé ságy - paradoxně spíš přidala všem těm bořičům domečku z karet zvaného Dokonalá Sága Star Wars. Sakra proberte se, lidi, Lucas a jeho scénárističtí melody makers se ani náhodou nemůžou měřit s někým, jako byl na literárním poli Tolkien nebo Card) ()

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

75% - Největší přehlídka princezniných účesů a poslední useknutá ruka celé ságy. Motiv vnitřního boje, o kterém se nemohu rozepisovat, abych někomu nekazil zážitek, byl zpracován ledabyle. To, co mohlo celý závěr okořenit ustoupilo akčnímu evergreenu s přerostlými mončičáky v hlavní roli. Takové završení celé ságy jsem nesl těžce. Mé nižší hodnocení se týká i Williamsovy hudby, která místy příliš moc připomíná známé ruské romantiky. Teď, když jsem se již dostatečně kriticky vyřádil, musím přiznat, že tato trilogie mi v dětství přivodila utkvělou představu, že se musím stát borcem v kimonu a v plášti s kapucí, který se světelným mečem za pasem zachraňuje svět. Věřím, že nejsem sám. Problém však je, že člověk z lecčehos vyroste. Je smutné vyrůstat z rytířských ideálů… Ale třeba z nich člověk neroste, a vnímá je jinak. Vidí zde černobílou transparentnost dobra a zla, strašně moc zabitých, a tu si řekne „I have a bad feeling about this“… V jistém smyslu je toto téma stále aktuální… Tak ať vás Síla provází! ()

Galerie (187)

Zajímavosti (159)

  • Harrison Ford si přál, aby jeho postava na konci filmu obětovala život pro ostatní. „Myslel jsem, že by smrt Hana Sola dodala celé sáze více vážnosti a hloubky, ale George Lucas mě nechtěl nechat těmi milými medvídky zabít.“ (Lucasion)
  • Zvuk kroků Dartha Vadera (David Prowse) byl kvůli zlověstnějšímu efektu nahrán v tunelech pod mostem Golden Gate. (-bad-mad-wolf-)
  • V knižním pokračování série se diváci mohou například dozvědět, že Bobu Fettovi (Jeremy Bulloch) se ze Sarlacca podaří utéct. (Beer Ceps)

Související novinky

Druhé Já, legenda se hýbe kupředu

Druhé Já, legenda se hýbe kupředu

03.12.2023

Já, legenda bylo hitem, zejména na domácí půdě. Postapokalyptický snímek, v němž se Will Smith jako vědec a domnělý poslední člověk na světě snaží vypořádat s následky nákazy, jež zdecimovala lidstvo… (více)

Super Mario zdolal 1 miliardu

Super Mario zdolal 1 miliardu

01.05.2023

Snímek Super Mario Bros. ve filmu od společností Nintendo a Illumination oficiálně po 26 dnech od premiéry překonal hranici 1 miliardy dolarů. Dohromady to je 490 milionů ze Severní Ameriky a 532 ze… (více)

Star Wars a Pán prstenů se dočkaly obří pocty

Star Wars a Pán prstenů se dočkaly obří pocty

15.12.2021

Americký národní filmový registr se letos opět rozšířil o několik významných děl, mezi něž byl konečně zařazen také fantasy počin režiséra Petera Jacksona Pán prstenů: Společenstvo Prstenu. Snímek z… (více)

Reklama

Reklama