Reklama

Reklama

Black and Blue

  • USA Black and Blue (více)
Trailer 1

Akční thriller Black and Blue pojednává o začínající policistce (na Oscara nominovaná Naomie Harrisová), která na svou služební kameru nevědomky zachytí vraždu mladého drogového dealera. Když si uvědomí, že ji spáchali její zkorumpovaní kolegové, spojí síly s jedinou osobou ze své komunity, která jí nabídne pomoc (Tyrese Gibson), zatímco prchá nejen před zločinci bažícími po pomstě, nýbrž i před policajty zoufale usilujícími o zničení inkriminující nahrávky. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (123)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Už začátek dává jasně najevo, že film bude určitým způsobem mířit na sociální otázku, kdy na jedné straně stojí obyvatelé černošského ghetta, kterým nezbývá nic jiného než se pohybovat na hraně zákona a na té druhé zlí a zkorumpovaní, převážně bílí, policisté. Ale nakonec to není tak hrozné, jak by se mohlo zdát. Krkolomná cesta hlavní hrdinky na policejní stanici má solidní tempo a poměrně dost se tu střílí, atmosféra periferie New Orleans má také něco do sebe a seděli mi i herci s Naomie Harris a Grillem coby záporákem na čele. Samotný závě působil sice úsměvně, ale něco podobného se dalo čekat. Na jedno slupnutí solidní. 65% ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Dobře zpracovaný, dnes již zcela provařený a tuctový námět o drogách, černošských ghettech a korupci u policie. Na druhou stranu i přes docela vtipný rozpočet je film dobře zpracovaný, postavy sympatické a dobře zahrané. Potěšila jak klaďaska Naomie Harris, tak i hlavní záporák Frank Grillo. Naopak Tyrese Gibson byl trochu nudný a nezajímavý. Atmosféra ujde, kamera taktéž. Přestřelky slušně natočené, děj trochu přímočarý, bez nějakých extra velkých zvratů. Celkově je film vzhledem k nízkému rozpočtu dobře natočený, ovšem žádný zázrak, pořád je to jen dobře natočené levné akční béčko, na které se člověk podívá maximálně jednou a stačí. 6/10. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

(60%) Black and Blue není tématem nic nového a převratného. Takových filmů jsme tu už měli mraky, kdy nováček a čistý polda, věřící v zásady policie narazí na bandu těch zkorumpovaných apod. Tentokrát hraje hlavní hrdinu žena, herečka Naomie Harris, které zde role padla jak ulitá, takže jsem ji od začátku do konce určitě fandil. K tomu ten správně drsný a slizký Frank Grillo – ten též nezklamal. Zato takový Tyrese Gibson mi zde vůbec neseděl. Když jsem se na něj díval, nemohl jsem se ubránit pocitu, že sleduji postavu Romana z Rychle a zběsilé série. Ani ten závěr mi nepřišel moc napínavý. Prostě postava T. Gibsona neměla logicky moc velký důvod pomáhat hlavní hrdince, která by to ve finále bez něj nakonec ani nezvládla. Celkově mě to ale bavilo. Technická stránka, kamera apod. – to vše je na nízkorozpočtový film super. Nějaké ty přestřelky a to vše – na to se dobře dívalo. Víc jak na jedno shlédnutí si mě ale tento snímek nezískal. Přeci jen bych zde chtěl ode všeho něco vylepšit. Vlastně to nemá moc chyb, je to už dost ohraná tématika. Prostě lepší průměr – nic více, nic méně. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Priamočiarosť za cenu ultra jednoduchosti príbehu a hlavne postáv. Väčšinu času táto skutočnosť nie je prekážkou, pretože plní svoj účel. Bohužiaľ ku koncu vysoký klišé stupeň postáv spolu s prítomnosťou dier v logike viac a viac bijú do očí, a tlačia dojem dosť nízko. Na záver dokonca prišlo na hlášky, ktoré by mohol do kameňa tesať Clancy Wiggum. Training Day pre černošky. Asi tak nejako. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Co mě celou dobu strašně rušilo, bylo lámat si hlavu nad tím, jak velkej mají v tom filmu všichni problém jakkoliv soudně přemýšlet a chovat se. Jedna do děje pasující náhoda ve scénáři navíc střídá druhou, a hlášky nemají daleko k machrování dětí ve školce, ale co už. Je to béčko jak řemen, akční scény stojí za to, a nudou jsem kupodivu netrpěl. Fifty fifty. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (3)

  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo v meste New Orleans, v americkom štáte Lousiana. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama