Reklama

Reklama

Black and Blue

  • USA Black and Blue (více)
Trailer 1

Akční thriller Black and Blue pojednává o začínající policistce (na Oscara nominovaná Naomie Harrisová), která na svou služební kameru nevědomky zachytí vraždu mladého drogového dealera. Když si uvědomí, že ji spáchali její zkorumpovaní kolegové, spojí síly s jedinou osobou ze své komunity, která jí nabídne pomoc (Tyrese Gibson), zatímco prchá nejen před zločinci bažícími po pomstě, nýbrž i před policajty zoufale usilujícími o zničení inkriminující nahrávky. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (123)

NifKor 

všechny recenze uživatele

Docela dobré drama, kde mě Tyrese Gibson překvapil jak dobře dokáže v takhle vážném filmu hrát. Příběh mě někdy zajímal a někdy ne takže z příběhu mám takové smíšené emoce, herci podle mě hráli hodně dobře, postavy byly napsaný tak že mě postava Naomi Harris nezajímala tolik jako postava Tyrese Gibsona. Hudba ve filmu byla docela v pohodě takže si nemůžu na ni nijak stěžovat. Celkově je film pro mě docela překvapení na to, že jsem zase nic nečekal a koukl se na něj kvůli Tyrese Gibsonovi a Franku Grillovi, který hraje ve filmu svoji postavu extrémně dobře. Nemůžu si na tento film nijak stěžovat a navíc film docela dost rychle utekl takže to je podle mě plus. 6,5/10 ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem asi větší nesmyslnost, dostal jsem docela fajn kriminálku na jedno zkouknutí, která vás neurazí, na druhou stranu ale asi ničím významným nezaujme. On sám o sobě hlavní příběh nabídne slušnou zápletku, jenž se snaží držet při zemi a neházet na vás scénáristické rádoby chytré plot-twisty, které by ve výsledku spíše film pohřbily. Potěšilo zasazení do neokoukaného New Orleans (ono už změna docela prospěla, vidět pořád všude NY, NY a ještě jednou NY přestane po pár filmech bavit). Herecké obsazení kladně překvapilo, spíše než Naomie Harris mě vskutku potěšila přítomnost Franka Grilla v pozici zkorumpovaného poldy z protidrogového. Ve vedlejší roli taktéž zbytečně nepřehrával Tyrese Gibson. Po stránce atmosféry třeba osobně filmu vytýkat nic ani nemohu, ta korupce a tak z filmu nedělá moc optimistickou podívanou. Zklamal mě jediný aspekt: akce. Ani ne tak počtem různých napínavějších sekvencí, ale spíše tím béčkovým zpracováním. Holt, přestřelky se v Hollywoodu podaří natočit fakt reálně jen jednou za čas. Suma sumárum, šlo to. Za mě dávám 63 % ()

Reklama

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Všechno podle klasické šablony, navíc ještě v moderním hávu, tzn. hlavní hrdinka je černá žena, navíc bývalá vojanda a jako jediná čestná a hodná mezi zkorumpovanejma (hlavně) bílejma policajtama a obyvatelsvem ghetta. Všichni v tom jedou, nikdo jí nechce pomoct atd., no znáte to, nic novýho. Do půlky celkem fajn, potom to začne plašit čím dál víc, navíc hlavní záporák je nejchytřejší, nejlepší a hlavně asi nesmrtelnej (nestačí ani cca 8 ran kovovou tyčí přes záda). Nic se nemá přehánět, a to je taky důvod, proč má tenhle snímek vydřený 3*. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Celkom originálne vymyslená adrenalínová krimi odohrávajúca sa zrejme v priebehu jedného dňa. Scenár využíva k rozohratiu inak otrepanej hry na kočku a myš kameru pripevnenú na telo policajtky, čo je podľa mňa slušný východiskový bod. Podstatnejšie ale je, že všetko naplno šľape od začiatku až do samotného konca. Ten síce nie je zvládnutý tak ako predchádzajúca akcia, ale dojem mi nestihol pokaziť. Mimochodom by som pokojne prijal aj pokračovanie so súdnym procesom so všetkými obvinenými, vrátane teda aj priekupníkov z ghetta. Naomie Harris a Tyrese Gybson hrajú veľmi slušne, démonický záporák Franka Grilla je ale dokonalý. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Policejní stanice uprostřed ghetta, kde panuje napětí mezi policíí (blue) a černýma (black). Všechno se ještě víc zkomplikuje, když nová krev natočí zkorumpované protidrogové kolegy vraždící teenagery. Od té doby to mělo neskutečný spád, hlavní postava sama proti doslova celému světu, napjatá atmosféra a drsné prostředí New Orleans spolu se "špinavým" filtrem kamery tomu dávaly neskutečnou autentičnost a vizuální syrovost. Za měsíc si na to nejspíš nevzpomenu, ale na aktuální pobavení si to svým tempem bez jediného hluchého místa pozornost udrželo neskutečně s přehledem celý film, a to se často nevidí, palec nahoru. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (3)

  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo v meste New Orleans, v americkom štáte Lousiana. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama