Reklama

Reklama

Městečko Twin Peaks

(seriál)
  • USA Twin Peaks (více)
Trailer
Drama / Mysteriózní
USA, (1990–2017), 42 h 53 min (Minutáž: 46–94 min)

Hrají:

Kyle MacLachlan, Michael Horse, Mädchen Amick, Dana Ashbrook, Richard Beymer, Sherilyn Fenn, Harry Goaz, Michael Ontkean, Lara Flynn Boyle, Warren Frost (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(48)

Obsahy(1)

Ve Twin Peaks je nalezena brutálně zavražděná Laura Palmer. Zvláštní agent FBI Dale Cooper (Kyle MacLachlan) spolu se šerifem Harrym S. Trumanem (Michael Ontkean) brzy zjistí, že v tomhle napohled spořádaném maloměstě není nic takové, jak se zdá. (Magic Box)

Videa (6)

Trailer

Recenze (723)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Městečko Twin Peaks. Jeho 1. série je takřka (a možná i doslova) dokonalá. Neuvěřitelně chytlavý příběh, výborná atmosféra, více než slušná dávka napětí, velmi dobře napsané postavy (hlavní postava Dalea Coopera je naprosto skvostná, navíc je to obrovský sympaťák a jeho přítomnost pozvedává nejen vyšetřování, ale vůbec celý seriál na vyšší úroveň), občasný nenucený humor, skvělá hudba a nepřehání se to tu s „lynchovinami“. 2. série jde s kvalitou bohužel níž, naštěstí ne celkově, ale jenom některými díly. Výše vypsané superlativy víceméně zůstávají, tedy až na humor, který je zde spíš takový příliš chtěný a divák si na něj musí zvyknout, dále tzv. wtf momenty, kterých ve druhé sérii není zrovna málo (absolutní femme fatale v podobě Lany, přeadreanalinovaná Nadine, trapní Lucyini nápadníci, kurevník James atd.) + veškeré nadpřirozeno, které jsem já osobně někdy celkem v pohodě vzal, jindy zas měl trochu problém přijmout. Zvláštní také bylo vyřešení Lauřiny vraždy už v 9. dílu této série, zbývajících 13 epizod se zabývá jinou kapitolou, naštěstí ji tvůrci připravili dostatečně zajímavou, takže napětí znovu začne pomalu ale jistě nabírat na obrátkách a ke konci zatracně dobře graduje. Avšak co se týče konce celého seriálu, ten mi zrovna moc zvládnutý nepřišel, spíš naopak, hodně otázek zůstalo nevyřešených (to by až tolik nevadilo), ale hlavně osudů jednotlivých postav, což už je horší a za to, co se stalo s agentem Cooperem, by někdo zasloužil pořádnou facku. Na druhou stranu zase musím ocenit, že to Lynch a spol. nepojali typicky po hollywoodsku a dokázali mě tímto závěrem docela dost překvapit. Když obě série zprůměruju, na ten slabší plný počet to ještě vyjde, ale stejně je škoda, že si druhá série nepodržela kvalitu té první, šlo by pak pravděpodobně o jeden z vůbec nejlepších seriálů všech dob. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvost všech skvostů a kult všech kultů. Nepřekonaný a snad i nepřekonatelný seriál, jenž dal nový rozměr slovu "televizní". David Lynch by měl přijít do nebe (nebo do bílého vigvamu, chcete-li) už jen za tohle své dílo, ani by nemusel natočit nic jiného. Kyle McLachlan se už nikdy potom nepřekonal, stejně jako řada dalších známějších i neznámých herců z této fantaskní série. ()

Reklama

kitano 

všechny recenze uživatele

Serialy prilis nepreferujem a to hlavne koli nevyvazenosti jednotlivych casti a koli natahovniu deja roznymi nudnymi pletkami medzi predstavitelmi a inou omackou. Twin peaks ma pritiahol preto ze otcom tohto serialu je David Lynch, ktoreho diela ma jednoducho fascinuju a preto musim vydiet kazdy jeho pocin. Vyhoda (teda pre mna) tohto serialu je, ze ma priamu spolocnu dejovu liniu pre vsetky epizody co je velky rozdiel oproti serialom ktore sece maju urcity dej, ktory sa postupne rozvija, ale kazda epizoda obsahuje vlastnu story a to je hlavny dovod preco byvaju serialy nevyvazene. Naopak u Twin Peaks sa tesite na kazdu cast nie koli tomu ze ste zvedavy "aky novy zloduch sa objavi na scene", ale koli tomu ako dalej bude pokracovat vysetrovanie zahadnej vrazdy. Samotny Lynch sice reziroval iba niektore epizody (a je nutno povedat, ze prave tie su najlepsie), ale serial si koli velmi kvalitnemu pribehu drzi svoju kvalitu velmi vysoko. Apropo pribeh. To je to co urcuje serialovu (ci filmovu) kvalitu. Podobne ako u Blue velvet je dej situovany do maleho malebneho mestecka v horach, ktore navonok vyzera ako kludne , tiche a bezpecne (co sa nam snazia ukazat aj uvodne titulky) a clovek by povedal ze hlavnou robotou serifa je "nahanat zatulane psy". Postupne sa vsak dostavame hlbsie a hlbsie do miestnej komunity a zistujeme ze obyvatelia niesu tak celkom tym cim na vonok vyzeraju. Tak ako aj ine Lynchove diela,aj Twin peaks ma tu skvelu tajomnu "Lynchovsku" atmosferu ktoru umocnuje skvely a uz davno preslaveny soundrack. Tak isto aj po hereckej stranke je serial na urovni a vedla mnoha povabnych hereciek celemu serialu jednoznacne dominuje Kyle McLachlan vo svojej zivotnej roli. Jeho "Sherlock-Holmsowskeho" detektiva si jednoducho nemozete nezamilovat. Sice aj tento serial trpi niektorymi neduhmi, ale tie nema zmysel komentovat. Klenot, medzi serialmi. (9/10) ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Městečko Twin Peaks je krásné místo pro bydlení, ale nic zde není takové, jak se zdá být na první nezaujatý pohled. Pod rouškou noci se zde totiž dějí nevysvětlitelné věci, jejímž důsledkem je smrt Laury Palmerové. Na místo činu přijíždí agent Cooper, pomalu nasává atmosféru zvláštního místa a již si zvyká na to, že bude potkávat prapodivně vypadající i nesmyslně mluvící lidi, z jejichž šílených podprahových signálů bude skládat mozaiku kvalitně zauzlovaného děsivého případu. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

asi jsem cvok, ale nikdy jsem netušil, co kdo vidí na nekonečným seriálu o vyšetřování jedný vraždy, ke kterým pro oživení přibývaj další, a který se stejně vraha nedopátrá ani kdyby jel až do soudnýho dne, prostě jen proto, že vraha ani najít nechce a podle udaných fakt by ho nenašel ani hercule poirot. a ne, nelíbilo. ()

Galerie (1 330)

Zajímavosti (98)

  • Natáčelo se od 9. září 2015 do 15. dubna 2016 v Kalifornii, Nevadě, státě Washington a ve Francii. (Varan)
  • Exteriéry se natáčely ve městech Snoqualmie a North Bend. Většina interiérů se natáčela v ateliérech v San Fernando Valley v blízkosti Hollywoodu. (shimik77)

Související novinky

David Lynch chce natočit animák

David Lynch chce natočit animák

09.04.2024

Ono to s tím jeho důchodem možná nebude tak horké. Když se slovutný filmový tvůrce David Lynch (Mulholland Drive, Zběsilost v srdci) v roce 2017 vracel ke kultovnímu Městečku Twin Peaks, nechal se… (více)

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

Spielberg obsadil Davida Lynche

Spielberg obsadil Davida Lynche

05.02.2022

Režisér Steven Spielberg (Ready Player One, West Side Story, Čelisti) už je pilně v procesu příprav svého dalšího filmu. Ten ponese název The Fabelmans a měl by do velké míry být režisérovou… (více)

Reklama

Reklama