Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Václav Kopta uvádí přímý přenos slavnostního předávání výročních filmových cen z pražského Rudolfina... Česká filmová a televizní akademie vyhlásila nominace pro 26. ročník výročních cen Český lev. Akademici vybírali z celkem 69 celovečerních hraných, animovaných a dokumentárních filmů uvedených do distribuce v roce 2018. O sošku Českého lva se filmy utkají v 15 statutárních kategoriích. Členové ČFTA o nominacích filmových kategorií 26. ročníku ocenění Český lev hlasovali do 14. ledna 2019. 143 hlasujících akademiků vybíralo ze 40 celovečerních hraných a animovaných filmů a z 29 dokumentů. Mezi kandidáty na České lvy vede s počtem 13 nominací film Toman režiséra a producenta Ondřeje Trojana. Po 10 nominacích získaly dva filmy – Hastrman v režii Ondřeje Havelky i film Všechno bude, jehož režisérem je Olmo Omerzu. Následují filmy Zlatý podraz Radima Špačka s 9 nominacemi, Jan Palach Roberta Sedláčka s 8 nominacemi a Hmyz Jana Švankmajera s 5 nominacemi. (Česká televize)

(více)

Recenze (32)

marhoul 

všechny recenze uživatele

Dnešní pořad k předávání Českých lvů ráda pochválím. Konečně to nebylo trapné, odsejpalo to, Václav Kopta vše sfoukl levou zadní, líbil se mi výběr předávajících osobností, scéna, doprovodná hudba (po loňské otřesné Vladivojně, která mě do té doby bavila, po té už nikoli, vůbec a ani náhodou.., to byla velmi příjemná změna), krásně byla pojatá děkovačka za celoživotní přínos české kinematografii a i dojemná vzpomínka In memoriam. Osobně jsem spokojená i s oceněním tvůrců, jsem fanynka Hastramana a konečně se těším, že nejsem jediná. Speciálně Karlovi Dobrému srdečně gratuluji, ale také všem ostatním nominovaným i oceněným ve všech kategoriích. Že nic neurval Toman, mě mrzí, ten film se mi moc líbil, ale co už naděláme... Není na světě ten, který by se zalíbil všem. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

I když jsem se místy trochu nudil a humor vždycky neklapnul, tak jak se asi čekalo, nemůžu říct, že by byl přenos špatný. Václav Kopta sice nebyl žádnou zářivou hvězdou večera, naštěstí ale nebyl ani zoufale trapný a myslím, že svou roli v klidu zvládl. Z předávajících byl pro mě nejlepší Jan Cina, který na mě působil dokonale přirozeně, nejhorším předávajícím byl asi Marek Taclík, kterému jeho šrapnel explodoval ještě v ruce. Z oceněných mě nejvíc pobavila výřečná Věra Plívová- Šimková a dokonale spontánní Jenovéfa Boková. Líbí se mi, že součástí přenosu zůstává "vzpomínka na padlé kamarády", ta letošní na mě byla až příliš bohatá... Už mě ani nepřekvapilo, že se tady objevilo první hodnocení už po čtyřiceti minutách, spíš jsem byl překvapen, že to nebyl odpad. ()

Reklama

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Ty vole Vašku.... já bych ti tak rád řekl, že mě to s tebou bavilo... ale spíš ne! Neklesl jsi sice na dno jako když Lvy moderoval Jarda Dušek, nejzajímavější momenty ale vytvořili spíše samotní držitele Oscarů. Perfektní Eliška Křenková, zajímavá minuta ticha u Dukly, hláškující Plívová- Šimková, a především Jenovéfa Boková, jasná hvězda dnešního večera! Jinak klasický nezajímavý ceremoniál, který je ale dle všeho těžce moderátorský ukočírovatelný. I ty Oscaři fungovali bez moderátora líp! Co se týče výher nemám žádný problém, budu muset rychle dohnat King Skate a Všechno bude, jsem rád, že nic nevyhrál Jan Palach, trochu mě mrzí fakt, že fajnovky Toman i Zlatý podraz odešli z prázdnou a pohled na smutnýho Ondřeje Trojana byl opravdu brutální. Nápad s tím, že předávající přijdou na pódium v kostýmech velmi zajímavý, doufám, že příští ročník na pódium dojde Zdeněk Godla jako Franta v popelářském munduru a zařve na celý Rudolfinum: Dycky Most! ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Když jsem se dozvěděl, že Vinczeová po loňském výborném výkonu nebude letos moderovat, dostavilo se u mě zklamání. A když se ke mně navíc dostala informace, že ji „zastoupí“ Kopta, přidaly se i obavy. Tímto bych se ovšem chtěl moderátorovi omluvit, protože mě mile překvapil, těch slabých momentů (např. šlapky) měl jen pár a místo humoru za každou cenu se uvedl docela umírněným projevem. Ani nedošlo na užití „přerušovacího“ tlačítka, takže v tomhle ohledu se neopakoval loňský trapas jménem Vladivojna La Chia. Té trapnosti divák bohužel neutekl prostřednictvím některých předávajících (nejvíce mě zklamala dvojka z Dukly 61), ale našli se i tací, kteří pobavili (minulý rok nejvíc zabodovali Neužil s Pleslem, letos mě nejvíc pobavil Jeřábek). Se samotnými vítězi jednotlivých kategorií jsem neměl větší problém stejně jako s jejich poděkováními (s výjimkou klasického „to jsem nečekal/a“). A dokonce tentokrát naštěstí nedostávala prostor agitka (tu vtipně shodil už v úvodu Tonda Blaník). Celkově bych letošek označil za lepší průměr. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Dojatá Eliška Křenková, vtipná Anna Polívková, minuta ticha obětem neštěstí na dole Dukla, okénko in memoriam zakončené největší personou (Miloš Forman), k mikrofonu se vracející režisérka Věra Plívová-Šimková, nestárnoucí (už i plnohodnotný režisér) Ondřej Havelka, houslistka Jenovéfa Boková a nakonec docela solidní Václav Kopta, kterého jsem se bál nejvíc. Jen vzpomeňme na hodně strojenou Lucii Výbornou. Hluchých míst bylo naštěstí pomálu. Překvapilo ostrouhavší drama Ondřeje Trojana Toman (naopak snímek Všechno bude si z udílení odnesl šest sošek, Hastrman o dvě méně). Politické agitky naštěstí chyběly. Minimálně herecké kategorie bych ale doprovodil dvacetivteřinovými ukázkami. Bývalo to celkově mnohem horší. Proto ty čtyři hvězdy. Za mě důstojné předávání. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (1)

  • Cena Českého lva se už několikrát změnila a od tohoto roku zdobí podstavec místo hvězd pruhy. (mar48)

Reklama

Reklama