Reklama

Reklama

Létající Čestmír

(seriál)
  • Československo Lietajúci Čestmír (více)
Fantasy / Rodinný / Komedie
Československo / Západní Německo, 1983, 4 h 32 min (Minutáž: 44–46 min)

Scénář:

Miloš Macourek

Kamera:

Emil Sirotek

Hudba:

Karel Svoboda

Hrají:

Lukáš Bech, Žaneta Fuchsová, Antonín Kala, Jan Kreidl, Vladimír Menšík, Zdena Hadrbolcová, Petr Nárožný, Iva Janžurová, Ivana Andrlová, Ivan Vyskočil (více)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Originální sci-fi seriál z pera Miloše Macourka o létání, kouzelném modrém kameni a úžasných vynálezech: Jednoho rána cestou do školy zakopl Čestmír Trnka o Modrý kámen a ocitl se náhle na Planetě květin. Zažil tu neuvěřitelné věci a přinesl si odtud semínka, z nichž vypěstoval květiny, jejichž vůně mu dala schopnost stárnout a létat. Takové možnosti, jak jistě uznáte, musel Čestmír využít. Ale už první večerní let do školy pro důležité naslouchátko, které učitelka Klepáčová zabavila spolužáku Davidovi, signalizuje, že kouzelné květiny přinesou Čestmírovi i celé jeho rodině nemalé problémy. (Česká televize)

(více)

Recenze (234)

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Supr seriál o dětech, který najdou kytky na lítání a pár dalších speciálních schopností. Třeba kytku inteligence, která udělá z místního blbečka malého génia. Nebýt hudby Michala Davida a obezity hlavního hrdiny, bylo by to za 5*. "A ode dneška mě všichni ve výzkumném ústavu budou oslovovat.... éééhm.... VELKOVEZÍRE!" :-))) ()

Jurkodak1 

všechny recenze uživatele

Na svoji dobu a televizní produkci to má skvělou výpravu a speciální efekty, ale prostě se nedokážu přenést přes to, jak moc je Čestmír otravný a to, že se všechny postavy chovají absolutně nelogicky. Pořád intrikují, neřeknou nic na rovinu, vzájemně se nesnáší, chovají se k sobě hnusně a obyvatelé celého městečka se dokáží nechat ovlivnit a změnit z hodiny na hodinu názor na některého ze svých sousedů asi podobně, jako průměrný volič SPD. A rodina Blechova je banda asi nejodpornějších záporáků, které jsme kdy v naší kinematografii a televizní tvorbě měli. Což by se ovšem dalo brát jako kompliment Nárožnému, Janžurové a Kalovi. Celou dobu sledování seriálu jsem měl chuť si čuchnout k té kytce síly a tuto famílii vyházet z toho okna, ze kterého jejich synátor vyhodil Čestmíra vydávajícího se za chudáka svého otce. ()

Reklama

Mykhaluu 

všechny recenze uživatele

Je toho namícháno vskutku hodně! Ke konci už šílenství slušně graduje, když se byldlí za socialismu na stromě v parku. Exportně koprodukční peníze jsou vskutku vidět... :) Čmuchající pan Filipovský je taky drsný! Opět nádherně šílená role pana Nárožného, včetně jeho "syna"! Kytky jsem samozřejmě záviděl a zdálo se mi o nich po nocích! :) Jen pro náročného diváka, který může crazy styl páně Vorlíčka! A to, že nakonec pan Sovák... ale to až v seriálu! ;-) ()

outsider 

všechny recenze uživatele

V dětství mně nezaujal, v podstatě jediné co se mi na něm líbilo,byla úvodní píseň - tu jsem poslouchala na desce. Dnes už se na to dívám jinýmy očima a doceňuji kvality seriálu a to hlavně podání "padouchů". Nárožný s Janžurovou prostě nezklamou. Když k tomu připočítám pana Menšíka-mám záruku kvalitních hereckých výkonu. A humor scénáristů Vorlíčka a Macourka je zase zárukou zábavy. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě jeden z nejlepších počinů našich mistrů dětské a následně dospělácké fantasie. Úžasné, na koleně vyráběné, filmové triky, klasicky zamotaný čs. fantasy příběh ústící do geniálně absurdních situací a scénář, který je plný myšlenky čistého kamarádství a morálního poselství konat správnou věc. Také silná nostalgie, no jo, ta vzpomínka na mladí, to vše dokáže velké divy. Také Menšík a jeho proměny, dvojice Nárožný - Janžurová, je to naprosto skvělá komedie. Na Čestmíra se určitě podívám rád v důchodovém i postdůchodovém věku...těším se :) ()

Galerie (30)

Zajímavosti (17)

  • V dobe natáčania stálo naozajstné holičstvo takmer v susedstve toho, ktoré si vybrali a upravili filmári. (Raccoon.city)
  • Dana Syslová a Vlastimil Hašek zde hrají manžele. V době natáčení byli ve skutečnosti taky manželé. (M.B)
  • Pro německou televizi byl Čestmír přejmenován na Ferdinanda. (M.B)

Reklama

Reklama