Reklama

Reklama

Purpurové řeky 2: Andělé apokalypsy

  • Francie Les Rivières pourpres 2 - Les anges de l'Apocalypse (více)

Obsahy(1)

Komisař Niemans se vrací vyřešit mystické vraždy! Mrtvola muže zaživa zazděného v klášteře v Lotrinsku je pro komisaře Niemanse výzvou i posláním odhalit záhadu kruté a neobvyklé vraždy. Esoterické znaky vyryté kolem oběti naznačují zvláštní vražedný rituál. Komisař Niemans společně s policistou Redou (svým bývalým žákem) si musí k vyšetřování pozvat specialistku na náboženské rituály. Policista Reda objeví u kostela polomrtvého dvojníka Krista, který má apokalyptické vize o příchodu andělů, kteří zničí celý svět. Kdo jsou Andělé Apokalypsy? Vyšetřování komplikuje stále se zvyšující počet vražd. Vždy když dojde k záhadnému zmizení oběti, jsou stopy smazány podivuhodnou nadpřirozenou schopností mnichů kláštera, kteří jsou pod diktátem Otce Vincenta vázáni přísahou mlčení. Vyšetřování je pro komisaře Niemanse a policistu Redu naprosto záhadou až do chvíle, kdy zjistí, že jména i profese obětí se shodují se jmény apoštolů. Dojde opravdu ke dvanácti vraždám podle počtu apoštolů? (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (313)

honajz 

všechny recenze uživatele

O několik rychlíků lepší než první díl, asi i proto, že scénář psal Luc Besson a ten má pro akci cit. Takhle si představuji solidní mysteriozní thriller - tajemný klášter, podivní mniši, tajuplná oblaka, předzvěst něčeho zlého, záhadná atmosféra, mystika v pozadí případu. Informace se na diváka hrnou docela rychle, někdy až moc zkratkovitě, ale pořád je se čeho chytit a dává to smysl. Christopher Lee jako ten, kdo touží díky tajné relikvii po návratu nacismu, je dobře zvolený, i když žel je na něm věk už znát. Maginotova linie využita skoro do mrtě a náboženské odkazy, alespoň co jsem měl možnost posoudit, seděly a nebyly vytržené z kontextu. Hodně slušná jízda bez větší vaty, a tak tady ani nemám důvod hledat logické kopance. Jo, a Camille Natta je tady k sežrání. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Dost hodně mě překvapuje hodnocení odpovídající necelým třem hvězdičkám. Já musím říct, že asi první polovinu filmu jsem se ani nehnul a s vytřeštěnýma očima jsem čuměl na obrazovku a rukama drtil roh stolu. Pak ta bázlivá atmosféra s poznáním trošku opadne, ale všechno zase vysoko vynese parádní finále s jednou z nejlepších přestřelek, které jsem kdy viděl. 95% ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Mniši terminátoři, jejich křečovité náboženské motivace, scénář na úrovni nadprůměrné slohovky vesnického idiota (sorry, Lucu) a lehce otrávený komisař Niemans, u kterého mi už jen scházelo, aby na konci utrousil: „To je všechno tvé čarování, neonacistický Sarumane?“ Sice hezky nasvícené, nikoliv však osvícené. Podruhé nevstoupíš do téže řeky i kdyby byla sebepurpurovější.. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Purpurové řeky 2 stojí na dvou aspektech. Na Jeanu Renovi a tajemných mniších v kápích bez tváře. Charismatický Francouz opět v postavě se slušivou bundou a zbraní ruce, která stojí na straně zákona, na honbě za nepolapitelnými "Nazguly," kteří svými akrobatickými dovednostmi možná spoustu z Vás kromě obdivu přivedou k myšlence, že v Purpurových řekách je skryto něco velmi mysteriózního:) Nenechte se však mýlit, vysvětlení je mnohem prostší. Pro ty, co chtějí přijít o jakékoliv iluze o téměř nadpřirozených schopnostech mnichů, nechť čtou dále:) SPOILER Za všechno může vojenský amfetamin, který jim dodal nadlidskou sílu hodnou Hollywoodských akčních hrdinů a neschopnost cítit bolest:) To však nevysvětluje, proč jsme jim nemohli pohlédnout do tváře:) KONEC SPOILERU. Stačilo by trochu zapracovat na scénáři a toto pokračování se klidně mohlo kvalitou vyrovnat prvnímu dílu. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Je to hodně Bessonovské a myslím si, že ne úplně nejšťastnější sestříhané. Evidentně totiž nejsem jediný divák, který měl každou chvíli pocit, že mu něco uniká. Mystická atmosféra a podmanivý vizuál zde skvěle fungují. Bohužel se neubráním pocitu, že obal na plné čáře převálcoval obsah. Z počátku je to celkem epicky roztočené divadlo se spoustou vražd s biblickým nádechem a vy tedy očekáváte stejně epický finiš a ono to celé sklouzne k vysvětlení, které nedává z žádné části pořádný smysl. Od nadlidské síly a nesmrtelnosti mnichů po metamfetaminu, který v tomto filmu účinkuje mimochodem po vypití, a to okamžitě a k tomu je v krvi nevystopovatelný . A bohužel to není jediný logický nesmysl, na který v průběhu narazíte. Snímek si ohýbá pravidla a hledá zkratky na každém kroku, aby mohl na oko působit co nejvíc cool dojmem, bohužel je to zcela na úkor uvěřitelnosti, takže ve finále nemáte pocit nějakého výjimečného zážitku, ale spíše jej berete jako příjemnou jednohubku, na kterou za chvíli zapomenete. [70 %] ()

Galerie (65)

Zajímavosti (12)

  • Pamatujete si na číslo 730 730 napsané na tabuli? Objevuje se v několika záběrech a téměř pokaždé vypadá jinak, jakoby bylo napsané i jinou rukou. (necisty)
  • Pôvodne sa Vincent Cassel mal opäť objaviť aj v druhej časti. Jeho rolu však nahradila úplne nová postava vytvorená pre scenár druhého dielu, ktorú stvárnil Benoit Magimel. (Arsenal83)
  • Natáčelo se od 24. února do 25. června 2003. Hlavní záběry tohoto filmu byly natáčeny na románském opatství Saint-André, které se nachází v malé vesničce s názvem Lavaudieu ve francouzském departmentu Haute-Loire. Ale také na nedalekém mezinárodním letišti Clermont-Ferrand, které se nachází poblíž francouzské obce Aulnat. (Trajektt)

Reklama

Reklama