Reklama

Reklama

Purpurové řeky 2: Andělé apokalypsy

  • Francie Les Rivières pourpres 2 - Les anges de l'Apocalypse (více)

Obsahy(1)

Komisař Niemans se vrací vyřešit mystické vraždy! Mrtvola muže zaživa zazděného v klášteře v Lotrinsku je pro komisaře Niemanse výzvou i posláním odhalit záhadu kruté a neobvyklé vraždy. Esoterické znaky vyryté kolem oběti naznačují zvláštní vražedný rituál. Komisař Niemans společně s policistou Redou (svým bývalým žákem) si musí k vyšetřování pozvat specialistku na náboženské rituály. Policista Reda objeví u kostela polomrtvého dvojníka Krista, který má apokalyptické vize o příchodu andělů, kteří zničí celý svět. Kdo jsou Andělé Apokalypsy? Vyšetřování komplikuje stále se zvyšující počet vražd. Vždy když dojde k záhadnému zmizení oběti, jsou stopy smazány podivuhodnou nadpřirozenou schopností mnichů kláštera, kteří jsou pod diktátem Otce Vincenta vázáni přísahou mlčení. Vyšetřování je pro komisaře Niemanse a policistu Redu naprosto záhadou až do chvíle, kdy zjistí, že jména i profese obětí se shodují se jmény apoštolů. Dojde opravdu ke dvanácti vraždám podle počtu apoštolů? (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (313)

predators 

všechny recenze uživatele

Docela povedená honička za "nesmrtelnými" v náboženských hábitech. Příběh je docela nenásilně narýsován, bohužel tím ztrácí hlubší myšlenku nebo něco, co by mě trochu ohromilo. Dvojice RenoXMagimel se určitě zapotila až za ušima, ale závěrečná sprška je určitě zchladila:-) Akční pasáže dobry, příběh...no...no, celkový dojem...spokojený. A ty 4 teda dám:-) 68% ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Neznicitelni amfetaminovi mnisi, koniec sveta, spasa Europy...woow...este nieco? Priserny scenar. Cely film mi bezali v hlave dve otazky...Po prve: preco tam hra Jean Reno a Christopher Lee?....a po druhe: O com to vlastne cele je? No, ale treba uznat, ze kamera v niektorych scenach bola fakt dobra....ale to je sialene malo na film s takym obsadenim a takym predchodcom!!! 1,5b. ()

Reklama

Blofeld 

všechny recenze uživatele

Celý název - Purpurové řeky II: Andělé apokalypsy, aneb Kterak debilní scénář pohřbil solidní režii a slušné akční scény. Musím se přiznat, že akční scény se mi opravdu dosti líbily (koncept lidí v dlouhých pláští běhajících velkou rychlostí se mi dost zamlouvá), jenže ten děj je takový... no, nevím. Každopádně ale minimálně jednou naprosto použitelné a pokud se nechystáte na nějaký intelektuální zážitek, můžu doporučit. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Luc Besson .. Nezáživné pokračování drsné francouzské náboženské kriminálky. Tohle musel Besson sepsat někde na koleně v letadle při cestě z dovolené do „práce“. Zápletka je opravdu hrozivá, mnoho ptákovin je nepřesvědčivě poslepovaných a (opět) to korunuje špatný konec. Tentokrát však nejsou první dvě třetiny tak poutavé a atmosferické jako minule. Za zmínku stojí jedině precizní kamera a vizuálně nápaditá režie (byť je toho temna až moc). ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Bessonov scenár je pomerne (zbytočne?) komplikovaný, času je málo a tak nám to na konci radšej zhrnie hlavný záporák. Pre mňa veľké plus, že už to nevykráda SEDEM. Je tam však guľomet, premety, naháňačky, prestrelky, kuše, kung-fu a to nieje pre každého. O dosť popcornovejšie pokračovanie, ktoré sa však rúti ako expres a akcie sú prosto farancúzske... ()

Galerie (65)

Zajímavosti (12)

  • Na evropské poměry nákladný snímek (30 milionů euro) vydělal v Itálii během úvodního víkendu (26.-28.3. 2004) 1,5 mil. euro a celkově si z této přímořské krajiny odnesl 4 mil. . (imro)
  • Pamatujete si na číslo 730 730 napsané na tabuli? Objevuje se v několika záběrech a téměř pokaždé vypadá jinak, jakoby bylo napsané i jinou rukou. (necisty)
  • Scenárista Luc Besson se po finančním neúspěchu historického velkofilmu Johanka z Arku (1999), který režíroval, věnuje už jen psaní scénářů a produkování. (imro)

Reklama

Reklama