Reklama

Reklama

Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství

  • USA Doctor Strange in the Multiverse of Madness (více)
Trailer 1

Ve snímku Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství filmový svět studia Marvel otvírá brány do paralelních světů a dává do nich nahlédnout jako nikdy předtím. Vydejte se do neznáma s Doctorem Strangem, který za pomoci starých známých a nových spojenců vstupuje do šílených a nebezpečných paralelních světů mnohovesmíru, aby se utkal se záhadným soupeřem. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (837)

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $200miliónov║ Tržby USA $411,331,607║ Tržby Celosvetovo $955,775,804▐  Tržby za predaj Blu-ray v USA $11,451,188║ Tržby za predaj DVD v USA $4,010,863║ Marvel troška popustil uzdu a vsadil na Raimiho a nakoniec to stálo za to. Spestrenie v rámci universa o taký hororový nádych veru som nečakal. Raimi sa veru predvádza v jeho dusných šokových terapiách kde sa len dá, nechýba posadnutosť diablom, čarodejnica či aj zombii. Fakt to dáva s prehľadom a dosť si tento film ukradol pre seba a jeho obľúbené trademarky. Herci v pohode, akcia, triky tiež, okrem tých dvoch mamiek sa to dá  s prehľadom skuknúť. Osobne som čakal skôr priemerný výkvas ako v poslednej dobe Marvel chrlí ale táto ich temnejšia vlaštovka v celku chutila. /videl v kine: 75%/ ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Kdyby mi někdo před patnácti lety řekl, že tohle vznikne jako mainstreamový film pro masy, budu se divit a budu nadšený. Jenže Marvel nás pomalu vaří jak žáby několika desítkami filmů a už mi to prostě nestačí. Aby to stálo za to, muselo by to dělat věci, jaké blockbuster nikdy dělat nebude. Už holt potřebuju, aby tahle etapa skončila a našlo se něco nového. Mnohovesmír má pár vizuálních nápadů, párkrát udělá něco, co bych nečekal, ale od Sama Raimiho jsem asi čekal trochu víc - všechno to jsou jen pozlátka nalepená na zas ten samý film. Vlastně nevím, co jsem čekal. Líbilo se mi cheezy odhodlání budovat velké melodramatické motivy a pronjášet velká poselství - hezky v ranku Raimiho Spider-Mana.  Pokud něco, měl tomu být ten film nakloněný víc. Wanda jako záporák je asi největší klad. Ale není to dost. Uvidíme, jestli mě z letargie vytrhne Thor - to je poslední naděje, protože Waititiho mám hodně rád. A pak už se komiksy můžou zrušit, děkuju pěkně. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nejakú dobu trvá, kým pochopíte, že ide skutočne o film Sama Raimiho a nielen o ďalší pásový Marvel. Čiastočne ním dvojka Strangea stále je, ale aj tie zameniteľné scény skrátka bavia. Omalovánky ale postupne vystrieda autorský štýl. Že to nesadne každému, je z podstaty veci jasné a oživeného Strangea ako z Evil Dead nemusí každý pobrať. Výhodou je, že aj napriek zdanlivej chaotickosti kvôli multiverzu ide o veľmi jednoduchý príbeh, kedy chce jedna čarodejnica získať deti svojich paralelných ja z iných vesmírov. A ten Strange je zase v nejakých iných vesmíroch zase záporák, ale ono vám bude stále jasné, o čo komu ide a kto je kto. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Nemám rád digitálny sajrat, a aj napriek tomu som si pozrel film, ktorý má v názvu "The multiverse of Madness" - takže za miestami až mučivý filmový zážitok si môžem sám... Nie som prekvapený úpadkom Marvelu, nakoľko majú za sebou desaťročie kinematografického a kasového vrcholu, ktorý im bude závidieť celý zbytok filmového sveta ešte niekoľko dekád. Môžu za to najsympatickejšie komiksové postavy všetkých čias a dokonalý casting - naopak, teraz prichádza éra pokusov žmýkania dolárov z druhoradých postáv a multikulti obsadení, kde už nie vždy hraje prim herecké remeslo prvého kalibru. ---  Politická korektnosť je koncom vtipu, a kvôty sú elixírom netalentu. --- Cumberbarch týmto filmom urobí radosť alespoň svojim Cumberbitches, Olsenka je herecky vynikajúca, a naopak Gomez zablúdila do nesprávneho vesmíru - do toho hereckého. Sam Riami osvieži svojím miestami 90-kovými psychedelickými kamerami a strihmi, ale kôli slabému scenáru film pôsobý vo výsledku nekonzistentne a zastaralo. Prišla doba, keď bude štandardom, že keď niektorú Áčkovú Marvelovku vynecháte, tak vlastne skoro vôbec o nič neprídete. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

V mnohovesmíru šílenství jsem se ocital já, když jsem sledoval, jak Sam Raimi snaživě na plátno promítá svůj osobitý styl, režijní a kamerové vychytávky a lehce hororový a morbidní nádech, načež se to vše ztrácí v propasti scenáristické bezradnosti a veskrze bezvýznamném a nezajímavém šablonovitém příběhu. Marvel si opět jede pouze v bezpečně položených kolejích, ničím diváka nepřekvapuje a ty jeho osvědčené gimmicky v podobě tuctů zbytečných cameo rolí, které mrtvolně brzdí děj, jen aby teasovaly další spin-offy, jsou už totálně na facku. A navíc letošní Everything Everywhere All at Once rozhodně v hrátkách s mnohovesmíry tomuhle předraženému korporátnímu produktu jednoduše nakopalo řiť... Same, doufám, že jsi za tohle zinkasoval solidní šek, a teď si za něj natoč nějaký low-budget horor, co udělá radost tobě i divákům. Prosím. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (139)

  • Paralelní svět v multiversu, ve kterém se vyskytuje verze Iluminátů z tohoto filmu, je Země-838. (Frca)
  • Chthon patří v komiksech mezi Elder Gods, kteří vládli na Zemi. Chthon trávil svůj čas studováním mystických umění a stal se prvním černokněžníkem na Zemi. Podobně jako ve filmu stojí Chthon za Darkholdem. (Kubaaa97)

Související novinky

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Reklama

Reklama