Reklama

Reklama

Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství

  • USA Doctor Strange in the Multiverse of Madness (více)
Trailer 3

Ve snímku Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství filmový svět studia Marvel otvírá brány do paralelních světů a dává do nich nahlédnout jako nikdy předtím. Vydejte se do neznáma s Doctorem Strangem, který za pomoci starých známých a nových spojenců vstupuje do šílených a nebezpečných paralelních světů mnohovesmíru, aby se utkal se záhadným soupeřem. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (837)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

V mnohovesmíru šílenství jsem se ocital já, když jsem sledoval, jak Sam Raimi snaživě na plátno promítá svůj osobitý styl, režijní a kamerové vychytávky a lehce hororový a morbidní nádech, načež se to vše ztrácí v propasti scenáristické bezradnosti a veskrze bezvýznamném a nezajímavém šablonovitém příběhu. Marvel si opět jede pouze v bezpečně položených kolejích, ničím diváka nepřekvapuje a ty jeho osvědčené gimmicky v podobě tuctů zbytečných cameo rolí, které mrtvolně brzdí děj, jen aby teasovaly další spin-offy, jsou už totálně na facku. A navíc letošní Everything Everywhere All at Once rozhodně v hrátkách s mnohovesmíry tomuhle předraženému korporátnímu produktu jednoduše nakopalo řiť... Same, doufám, že jsi za tohle zinkasoval solidní šek, a teď si za něj natoč nějaký low-budget horor, co udělá radost tobě i divákům. Prosím. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Raimi + Strange s tváří Cumberbatche + sympatická America + šíbnutá Vanda + mnohovesmír + hororový nádech - cca. dvě fakt divné scény = zážitek na míle vzdálený kterémukoli z hojně popisovaných zklamání. Trailery byly výborné a dostala jsem přesně to, co jsem čekala, i když místy trošku jinak, než jsem to čekala. Patetické? Ano. Hloupé? Ne. Více Raimiho a více Tobey-... multivesmíru, prosím! 4,5*. ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele

Jakoby šla úroveň Marvelu s každým dalším počinem dolů. Tentokrát byl tedy tento neuvěřitelně překombinovaný pokus o multiverse již skutečně na škodu. Vesmír, jemuž navíc nade vše vládne politická korektnost. Zkrátka jsem nebyl příliš ohromen nesympatickou hlavní dětskou představitelskou z planety Lesbos a báby v burkách v křesťanském kostele stejně jako různobarevní asijští mniši již skutečně působili jako pěst na oko. To však byl jen pouhý zlomek příkladů a za vlasy přitažené scény tímto ani zdaleka nekončí. Částí, jenž se pokouší o lobotomii obecenstva je zde skutečně požehnaně. Až jsem si občas říkával, zda to vůbec má cenu dokoukávat. Nakonec mne udržela pouze zvědavost a vcelku zajímavě provedené akční momenty. Takové záběry však zpravidla ihned zneváží nějaká pitomost. Ze zmíněných hloupostí působily bezpochyby nejhůře pokusy s cílem vytvořit dojemný zážitek. Během podobných momentů jsem měl totiž často nutkání studem pohřbít hlavu v písku. Kupříkladu Wanda, ačkoli ona sama patří k minimu, co ve filmu spíše funguje. Bohužel však veškerá její interakce s dětmi, byla nejen k uzoufání nudná, ale především dosti nesmyslná. Proto bych nejméně polovinu podobně zbytečných záběrů nekompromisně vystřihl a začal bych hned tou dětskou písní. Neznalost zde rozhodně neomlouvá a nepochybně jde o snahu přinutit nás dokoukat všechny přihlouplé seriály jako je třeba WandaVision. Na ty, by dle mého neměl být kladen takový důraz a po tom, co studio v posledních letech předvádí, je dokonce výsledek zcela opačný a od sledování spíše odrazuje. Film tímto selhal již během líčení klíčových faktorů a Wanda, tak téměř bez vysvětlení náhle působí jako naprostý šílenec. Kdybych měl celý film krátce shrnout několika slovy, rozhodně bych hledal slova jako je divné, zmatené, banální a nebo hloupé. Dovolím si až tvrdit, že mimo povedené akční scény, je to absolutně nezajímavé a prázdné. Dílo se proto zařadí k dosud nejslabším Marvelovkám jako je Captain Marvel (*) a tématicky podobnému seriálu Loki (*). 35% PS: V závěru ještě několik maličkostí které mne pobavili. 1) Nejsem žádný expert, ale nemělo by se mučení provádět na živých obětech, aby to mělo nějaký účinek? 2) Nechápu, proč se tvůrci domnívali, že tolikrát parodovaná wannabe dojemná prupovídka ze Star Wars zakončená slovy ,,that´s how we´re gonna win" bude mít tentokrát jiný výsledek (i když je situace totožná). Navíc v případě, kdy nesympatické dítě je v podstatě hispánskou verzí Ray z již zmíněné nové ságy SW. 3) Paralelní verze Dr. Strange by neměly sdílet totožnou minulost a tak mi přišlo vcelku absurdní, když se jeden Strange prokazuje druhému zážitky z vlastní minulosti a druhý je automaticky přijímá. ()

Toren 

všechny recenze uživatele

6,5/10. Mírné zklamání. Sam Raimi je ve výsledku hodně cítit a to mi udělalo velkou radost. Po delší době MCU produkt, který sice trpí typickou nemocí všech Marvelovek ale zároveň v něm prokazatelně cítíte autorskou stopu a jasnou vizi. Bez Raimiho šíleností alá Evil Dead (edit, kamera či zvukový efekty) by film byl sotva poloviční a je fakt dobře, že se mohl osobitě vyřádit a dát dvojce Strangea nějaký rukopis - který se pekelně dobře promítá do hororovějších elementů a švihnutějšího vizuálního kabátku. Problém nastává ve scénáři a nedotaženosti příběhových motivů, které nemají pevné základy, opodstatnění a vlastně se člověk ne a ne napojit na cokoliv, co hrdinové řeší. Stopáž je na takhle ambiciózní téma extrémně krátká - díky tomu hektická a prakticky není čas na nic víc, než hromadu atrakcí, zásadních posunů v ději a pár charakterových oblouků a příjemných překvápek. A je to fakt škoda. Mít k dobru dalších cca 30 minut, možnost se daleko hlouběji ponořit do variant vesmíru a postav a kdo ví... mohl z toho být vyloženě parádní komiksový film. Takhle to "ZASE" zůstává někde v půli cestě... ale díky Raimimu druhý Strange tahá za o něco silnější notu. Aspoň tak. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Sklamanie. Nuda a šeď. Fanúšikovia od filmu očakávajú naozaj veľa, ale ako sa postupne začína ukazovať, Marvel Studios si týmto na seba pletie bič. A snáď prvýkrát názov filmu predznamenáva viac jeho výsledok ako samotné udalosti v ňom. Väčšina z prvkov, ktoré sú bežne základnými kameňmi dobrého filmu (silný príbeh, zaujímavé postavy) sú tu veľmi zhustené do seba, aby sa čo najrýchlejšie ponáhľalo k akcii. Málokedy tvrdím, aby mal film viac minút, než má, ale tu by 10-20 minút mohlo prospieť udržať na uzde skratkovité rozprávanie. Dôjde na cestovanie medzi vesmírmi, príšermi aj Iluminátmi predstavených v traileroch. Lenže stačí to na vybudovanie silného príbehu a prekreslenie postáv? Nestačí. (27.6.2022) ()

Galerie (68)

Zajímavosti (139)

  • Kostým varianty Doctora Strange pod jménem Defender Strange (Benedict Cumberbatch) je velmi podobný jeho kostýmu z komiksu „Secret Wars“. (Frca)
  • Michael Waldron uviedol, že sa hovorilo o obsadení postavy Namor do filmu ako člena Illuminati, ale jeho zaradenie bolo zrušené, pretože Marvel Studios má s postavou iné plány. (Pat.Ko)
  • Xochitl Gomez chcela zostať verná zdrojovému materiálu napriek tomu, že hrá mladšiu verziu postavy, než je zobrazená v komiksoch, a povedala, že jej cesta začína tým, že postava bola dlho sama a „utekala pred svojou jedinečnosťou.“ (Pat.Ko)

Související novinky

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Reklama

Reklama