Reklama

Reklama

WandaVision

(seriál)
Trailer 3
USA, 2021, 5 h 30 min (Minutáž: 27–47 min)

VOD (1)

Epizody(9)

Seriál WandaVision od Marvel Studios je zmesou klasických televíznych sitkomov a filmového sveta Marvel. Wanda Maximovová (Elizabeth Olsen) a Vision (Paul Bettany), dve superbytosti žijúce v malom mestečku, zisťujú v tomto seriáli, že nie všetko je také idylické, ako sa na prvý pohľad zdá. (Disney+)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (351)

lamps 

všechny recenze uživatele

Elementární logika sice mocně hapruje hlavně v závěru, kdy spousta postav jen nečinně postává stranou podle toho, jak se to tvůrcům zrovna hodí, ale jinak jo - jako originální hříčka ze světa komiksových stránek, která obepíná už i historii filmového média, to frčí dosti zábavně a především svižně. Půlhodinové formáty jsou tak akorát a je fajn, že se soustředíme na skoro antickou tragédii Wandy, což díky dobrým hercům funguje (závěrečné dilema hrdinky rezonuje silněji než finále Spider-Man: Bez domova). Efekty jsou místy dost mizerné a odhalení identity záporáka ze židle moc nezvedne, ale jedno příjemně strávené odpoledne WandaVision v pohodě zaručí - podmínkou samozřejmě zůstává, že máte rádi vesmír MCU a fandíte žánrovým exhibicím, na které si dnes troufne málokdo. 70 % ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Upřímně jsem zklamán, jako herecké výkony hlavní dvojice úžasné, to nezpochybnuju, ale na to jak se říkalo, jak to bude zásadní se nestalo vůbec nic, tohle na mě působí naprosto zbytečně, že to předchází DS2 z toho nejde cítit, jako nějaké otázky zůstaly které nejspíš někde dál budou zodpovězeny ale vše co tohle mělo dle různých leaků, drbů a prohlášení přinést, nepřineslo nic... Ten ředitel SWORDU je nejhorší padouch marvelu, Agatha byť skvělou herečkou zahrana je vágní a jako hlavní padouch zcela nezajímavá. Ze začátku byla ta tajemnost a postupné odhalování, že něco není v pořádku, skvělá, ale poslední díly ač měly plno plusů a hodně věcí odhalovaly, měly bohužel více mínusů.. Konec ani nekomentuju, poslední díl mě zklamal. Nekonečný boj čarodějek po nějaké době začal nudit a nejzajímavější část dílu byl rozhovor Visionů a loučení Visiona s Wandou.. Jinak jsme se vlastně nic nedozvěděli..chybi mi nějaké zakončení, nechápu tu proklamovanou inspiraci Klanem M, o které se mluvilo.. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z najoriginálnejšie podchytených seriálov súčasnosti, samozrejme najmä v spojitosti s celým Marvelom to pôsobí originálne, kto už má po krk šablónovito nakrútených blockbusterov, ten sa môže tešiť na niečo nové. Postupom času sa prechádza do konvenčnejšej roviny, čo ale ťažko tvorcom vyčítať, je to proste svet Marvelu a použitie nových prvkov má svoje limity. No a váš vzťah k seriálu sa bude odvíjať aj od vášho vzťahu k tomuto univerzu, ak ste mimo, nič vám nepovie, ak ste in, výrazne nesklame, môže aj nadchnúť. Celkovo mám ale dojem, že potenciál bol väčší a dočkám sa viacerých prekvapení, než som sa dočkal. To ale súvisí s mojim neutrálnym vzťahom k tomuto vesmíru. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Veľa scén pripomína aj niektoré dnes už kultové snímky. Keď sa Vision s Wandou pobozká a okolo sa čiernobielo začína sfarbovať, filmový znalec spozná paralelu s filmom Pleasantville: Mestečko zázrakov. Ďalej sa podľa niektorých zistení môžeme domnievať, že svet okolo hlavných hrdinov je vytvorený umelo a postavy susedov s nimi zámerne manipulujú. To nás privádza k podobnosti so snímkou Truman Show, v ktorej zažiaril Jim Carrey. V neposlednom rade, WandaVision pripomína akýkoľvek sitcom z uvedenej doby. A som si istý, že ďalšie similarity s inými audiovizuálnymi dielmi budú pribúdať. WandaVision je úplne unikátnym výtvorom v rámci Marvel Cinematic Universe. Kto komiksovou tvorbou opovrhuje, toto by pre takého človeka mohlo byť zaujímavou výzvou. Dej je zatiaľ nečitateľný, ale o to viac je zaujímavejší. Vizuálne si seriál drží latku nastavenú predchádzajúcimi filmami. Hodnotenie: Epizóda 4,5,9 **** Epizóda 1,6,8 *** Epizóda 2 ** Epizóda 3,7 * ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

Byl jsem hodně smutnej, když se seriál, který zezačátku tak hravě experimentoval se sitcomovou estetikou a tvářil se, že za tím je i něco víc než pouze hravý gimmick, v posledním díle proměnil v další generickou marvelovku. Možná jsem byl naivní, ale fakt jsem si myslel, že Feige po delším čase pustil ven něco skutečně progresivního. No, ne tak úplně. Ale na tři se mi jít nechce už jenom kvůli tomu, že prvních cca 5 dílů mě bavilo víc než cokoliv jiného od Marvelu od prvních Strážců Galaxie. A taky mi došlo, že mi ten vesmír za ty skoro dva roky absťáku fakt docela chyběl a to anti-netflixovské týdenní vypouštění epizod taky. 75 % ()

Galerie (88)

Zajímavosti (142)

  • Počáteční scéna, ve které Wanda (Elizabeth Olsen) a Vision (Paul Bettany) spí v jednolůžkových postelích, odkazuje na seriály z 50. a 60. let. V amerických sitcomech totiž manželé spolu nesdíleli lože. (Kubaaa97)
  • Agnes (Kathryn Hahn) má domácího králíka pojmenovaného Señor Scratchy. V komiksech má Agnes syna Nicholase Scratche. (Kubaaa97)
  • Jedná se o nejkratší epizodu seriálu. Má téměř poloviční stopáž než finálový díl. (Kubaaa97)

Související novinky

Marvel nejspíš našel svou Silver Surfer

Marvel nejspíš našel svou Silver Surfer

04.04.2024

Fantastická čtyřka, vlajková loď příštích marveláckých let, opět získává reálnější kontury. Ústřední kvartet je již jasný, v hlavních rolích se objeví Pedro Pascal, Vanessa Kirby, Ebon Moss-Bachrach… (více)

Posuny v marvelovském kalendáři

Posuny v marvelovském kalendáři

04.09.2023

Stávka nebo ne, šéf studia Disney Bob Iger už delší dobu tvrdí, že společnost hodlá výrazně ubrat na míře obsahu, zejména toho seriálového, který proudí na streamovací službu Disney+. A platí to… (více)

Tajná invaze má pomalý start

Tajná invaze má pomalý start

30.06.2023

Minulý týden si na streamovací službě Disney+ odbyl premiéru nový marvelovský seriál Tajná invaze. V ní se navrátivší se Nick Fury s tváří Samuela L. Jacksona snaží konfrontovat tajnou skupinu… (více)

Reklama

Reklama