Reklama

Reklama

WandaVision

(seriál)
Trailer 4
USA, 2021, 5 h 30 min (Minutáž: 27–47 min)

VOD (1)

Epizody(9)

Seriál WandaVision od Marvel Studios je zmesou klasických televíznych sitkomov a filmového sveta Marvel. Wanda Maximovová (Elizabeth Olsen) a Vision (Paul Bettany), dve superbytosti žijúce v malom mestečku, zisťujú v tomto seriáli, že nie všetko je také idylické, ako sa na prvý pohľad zdá. (Disney+)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (351)

PanCitron 

všechny recenze uživatele

Úvodní sitcomové epizody jsou parádní, skvěle vymazlené a plné dobových i vlastních odkazů. Samozřejmě je jasné, že by něco takového nemohlo trvat donekonečna, tudíž je člověk spíš zvědavý, jak dobře bude rozpad této iluze udělaný. Bohužel, v momentě kdy se tak stává, se až na výjimky jede podle zažitého mustru mavelovek a finále je opět omalovánková bitka bez špetky nápadu. Plusem alespoň zůstává, že seriálový formát pomohl trošku prokreslit postavu Wandy a tudíž to v závěru dokázalo vydolovat aspoň slušné emoce. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Veľa scén pripomína aj niektoré dnes už kultové snímky. Keď sa Vision s Wandou pobozká a okolo sa čiernobielo začína sfarbovať, filmový znalec spozná paralelu s filmom Pleasantville: Mestečko zázrakov. Ďalej sa podľa niektorých zistení môžeme domnievať, že svet okolo hlavných hrdinov je vytvorený umelo a postavy susedov s nimi zámerne manipulujú. To nás privádza k podobnosti so snímkou Truman Show, v ktorej zažiaril Jim Carrey. V neposlednom rade, WandaVision pripomína akýkoľvek sitcom z uvedenej doby. A som si istý, že ďalšie similarity s inými audiovizuálnymi dielmi budú pribúdať. WandaVision je úplne unikátnym výtvorom v rámci Marvel Cinematic Universe. Kto komiksovou tvorbou opovrhuje, toto by pre takého človeka mohlo byť zaujímavou výzvou. Dej je zatiaľ nečitateľný, ale o to viac je zaujímavejší. Vizuálne si seriál drží latku nastavenú predchádzajúcimi filmami. Hodnotenie: Epizóda 4,5,9 **** Epizóda 1,6,8 *** Epizóda 2 ** Epizóda 3,7 * ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

WandaVision je seriál, o kterém se skvěle mluví s kámoši, ale není zase až tak zábavné se na něj koukat. Jenže díky tomu, že je o čem mluvit i co řešit (ať již stranou formy, stylu, dopadů na MCU do budoucna, teoretizování nad odkazy a náznaky, není toho málo; škoda že tyto teorie a náznaky jsou nakonec zajímavější než jaké se to ukáže být), tak to značně klame tělem a vytváří se dojem, že je to vlastně zábavné. Jenže není, zábava je čistě v oné meta rovině "kolem WandaVision a nikoli s ní/u ní". ()

choze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Městečko Pleasantville/USS Callister nešťastně rozpatlané na seriálové ploše. Prozíval jsem se prvními pěti díly a to ladění do sitcomů mě brutálně nebavilo - 25 minut pitomoučkého retro sitcomu a k tomu 1 minuta Twilight Zone je pro mě dost neuspokojivý poměr. A když se to ve čtvrtém díle zvrhlo do Akt X (či čeho), o moc větší zábavu to nepřineslo. A taky jsem měl dost problém s postavami, které mi byly dost ukradené. ()

Wade Wright

všechny recenze uživatele

Tak jsem o sobě zjistil, že jsem prostě naivní kretén. Diky MaRveLe. Fakt jsem si po těch dvou třech prvních epkách řekl, Jo! Tohle může bejt fakt velký. Čekal jsem, že by se snad Marvel mohl vydat nějakou odvážnější cestou, představit nám psychologický rozklad postav (Neříkám, že přímo Ingmar Bergman, ale alespoň nějaká Light verze...), ovšem s přibívajícími reakcemi, jsem pochopil, že tímhle směrem se Marvel nevydá, protože by je jejich fanoušci sežrali za živa. Dneska totiž asi definice dobrého seriálu je nasrat 30 cameí, odkázat na 50 komiksů, odpálit pár domů a to je všechno. Kam se poděla ta hravost prvních epizod? Kde je ta inovace a ten rozpad osobnosti? Já vám řeknu kde... Poslední epizoda a pomyslné finále nemá absolutně nic. Chybí tam citová vazba k charakterům, protože je rozbitá naprosto špatně dramaturgicky vyváženou akcí a nebo stopáži, která by pro takovej poměr linek dávala smysl. Oni, ale potřebovali nacpat 3 hlavní záporáky do jednoho 40 minutového dílů a ende. Bílej Vision, naprosto k ničemu. Darcy tam byla jen proto aby nabourala? Agathu... Radši ani nezmiňuju.. . Prostě trapárna a řekl bych, že i na podobné úrovni jako některé CW věci typu šestá série Flashe. Je škoda že Paul Bethany si to tady dává jako naprostej pán a, že tohle "finále" je dost možná poslední vzpomínka, která mi na jeho Visiona zůstane. Ikdyž víte vy co? Nikdy neříkej nikdy vole, v Doctoru Strangeovi Wanda odcestuje do paralelního vesmíru, s paralélním Visionem si udělá paralélní děti a třeba dožijou, mě už je to ale fakt jedno. Prvních epizod mi je líto, mohlo to bejt super. Škoda. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (142)

  • Reklama na Bova Milk odkazuje na krávu Bovu, která v dětství vychovávala Wandu a jejího bratra Pietra v komiksech. (Kubaaa97)
  • Název epizody odkazuje na frázi, která se používala na začátku sitcomů, aby diváci byli informovaní, že se jedná o skutečný a nikoliv o předehraný smích. (Kubaaa97)

Související novinky

Posuny v marvelovském kalendáři

Posuny v marvelovském kalendáři

04.09.2023

Stávka nebo ne, šéf studia Disney Bob Iger už delší dobu tvrdí, že společnost hodlá výrazně ubrat na míře obsahu, zejména toho seriálového, který proudí na streamovací službu Disney+. A platí to… (více)

Tajná invaze má pomalý start

Tajná invaze má pomalý start

30.06.2023

Minulý týden si na streamovací službě Disney+ odbyl premiéru nový marvelovský seriál Tajná invaze. V ní se navrátivší se Nick Fury s tváří Samuela L. Jacksona snaží konfrontovat tajnou skupinu… (více)

Nová sága MCU bude odhalena již brzy

Nová sága MCU bude odhalena již brzy

21.06.2022

Kevin Feige potažmo další lidé z Marvelu rozhodně nelhali, když neustále tvrdili, že snímek Avengers: Endgame znamená konec celé jedné kapitoly vyprávění o superhrdinech. První tři fáze zde zkrátka… (více)

Reklama

Reklama