Reklama

Reklama

Místo zločinu Ostrava

(seriál)
  • Slovensko Miesto zločinu Ostrava
Česko, 2020, 12 h 34 min (Minutáž: 54–62 min)

Kamera:

Asen Šopov

Hrají:

Pavla Beretová, Stanislav Majer, Karel Dobrý, Pavel Kříž, Štěpán Kozub, Lukáš Melník, Bořek Slezáček, Marek Taclík, Tomáš Bambušek, Roman Vojtek, Nela Boudová, Filip Čapka, Barbora Horčičková (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Hlavními postavami seriálu je dvojice zdánlivě velmi odlišných kriminalistů – Ema (Pavla Beretová) a Honza (Stanislav Majer). Ona je přímočará, racionální a soutěživá, on je výbušný, náladový a bere si vše osobně. Ema se rozhodne zúčastnit výběrového řízení na šéfa mordparty a k velkému údivu svých budoucích kolegů výběrové řízení vyhraje. Jediný vážný kandidát Honza je totiž vyšetřován za postřelení pachatele. Obtížná role matky a práce v oddělení vražd Emě připraví těžký začátek. Honza je jedním z těch, kteří novou šéfovou berou od začátku s rezervou. Nevadí mu, že ho přeskočil někdo jiný, ale že je to někdo, kdo na tu práci podle něj nemá. Během dalších případů se z nich stane dvojice, která se profesionálně doplňuje a postupně v sobě nachází dokonce možná víc než kolegiální náklonnost... Jednotlivé díly jsou inspirovány případy, které policie vyšetřovala na Ostravsku v průběhu několika uplynulých let. (Česká televize)

(více)

Recenze (58)

verbal 

všechny recenze uživatele

Zkurvení Čété čecháčci! To, že je Ostrava plná skvělých herců a oni si sem v rámci šetření nákladů natahají bandu pražských xichtů, aby se jim to prodražilo na ubytování a Sodexkách, přičemž Štěpo, nejtalentovanější našinec, který je do jednoho strčí do kapsy, tam hraje skoro celou dobu akorát tak kancelářský nábytek a parkové keře, je ještě jakž takž odpustitelné, protože kašpaři jsou vcelku sympatičtí a dokonce i hrají. Ale když ostravski organ, udajny ostravak jak cyp, pronese v přímém přenosu ke svému koorgánovi „Helééé, na týýý kauze se mně zdá něco fááákt podezřelýýýho …“ nebo vitkovicki morgoš vyplivne „výýýď, tak to, pyčo, vidím barevně a rozesílám poštou obálky s antraxem. I přes různé dialekty a přízvuky našich lůzrů a hnojů pořád existuje globální matrice spisovné češtiny, kterou ovšem kokotcentrický tvůrčí štáb zjevně pohrdal a dělal nám v Ostravě parodii na Případy cajzlovskýho voddělení! Tax tim fuckt běžte do pyče, buzeranti, anebo důrazně požaduji, aby v 55. řadě Kriminálky Invalidovna mluvil komisař Vosáhlo s inspektorkou Pražákovou minimálně takto: „Nečum na mě jak štajger do kurevni a dupej pendrekovať, pyčo, bo samo se to něvyřeši…“. A je to docela škoda. Až na to trestuhodné plýtvání Kozubem a nepochopitelné obsazení prkenného vychlastaného buzikálového džigola jako druhého našince je to jinak seroš zábavný, příjemně ubíhající a poměrně slušně napsaný, zdramatizovaný i porežírovaný. Hele, takže jako můj libovej patriotismus mi velí to jakoby kapku zdissit, páč mě z tý lyngvystyky jako fak místama vomejvalo, čyly hustě rymůvnu dvě a budu houpit, že to těm píčusům kucí vostravský teďkonc vrátěj ještě vostřejc! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Gluško, ještě chvilku mě ser a posadím tě na vlak na Kyjeva dřív, než řekneš: Vízum." Dlouho mi Ostrava připadala mizerná, potom spíš obyčejná, ale když se do toho na konci přilil krvavej olej, tak už to bylo docela zajímavý. Případy tedy nebyly žádnej zázrak, poznat pachatele taky nebylo nic složitýho a občasný vtípky detektivů nebyly pořádně vypointovaný, ale mí "oblíbení" GIBSáci mě bavili úplně stejně, jako když mě několikrát zcela bezdůvodně grilovali. Ti byli jak živí. Taky jsem trošku oprášil základy polštiny, takže to úplně ztracenej čas nebyl. ()

Reklama

hazaba 

všechny recenze uživatele

Většina dílů byla hodně dobrá, ale našlo se pár podprůměrných, které celý seriál pro mě stáhly dolů. Trochu mi bylo líto, že Karel Dobrý nehrál ve všech dílech a jeho postava zmizela víceméně bez vysvětlení. A taky bylo divné, že z hlavních postav pouze jedna pocházela z Ostravska... čekala bych více typického přízvuku. Ale jinak to byl celkově dobrý seriál. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Průměr. Rezignovaný průměr. Vlastně mě už nebaví slýchávat od plejády českých herců "více až po pitvě", nebo "co jste dělal předevčírem večer?", "může vám to někdo dokázat?" a jsem si téměř jist, že ani herce pořád nebaví točit jednu rutinní kriminálku za druhou, tasit placky, tvářit se vážně a pořád dokola omílat rádoby policejní klišé. Ale práce je práce, za něco složenky zaplatit musí. Tady mi přijde mordparta nezajímavá, ač mám všechny její hrající představitele rád, zejména Páju Beretovou. Jenže tvůrci mezi nimi nerozehráli žádnou chemii, jsou to jen recitátoři replik scénáře. Škoda. I tak o level výše než Místo zločinu Budějky. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úplně obyčejný seriálový příspěvek, místy navíc s dost velkými chybami. Mužný duch oddělení zrovna doplňuje jemnější ženský element. Ema Grodská (Pavla Beretová) se navíc rozhodne učinit i podstatný krok ve své kriminalistické kariéře, což se pánům okolo nebude zamlouvat: vyhrává konkurz na místo vedoucí oddělení. Nelíbí se to úsečnému šéfovi kriminálky Pavlu Křížovi, problém s tím má i Stanislav Majer, který si na flek brousil zuby. Matka dítěte přeci do vedoucí funkce nepatří. Nicméně emancipační nota párkrát sehraje důležitou roli při vyšetřování. Další z týmu Karel Dobrý ukazuje svou vlídnou rozvahu, Štěpán Kozub zase tu a tam vytáhne vtipnou/jízlivou poznámku. Podle tvůrců parta vyšetřuje případy inspirované těmi, které policie vyšetřovala na Ostravsku během několika uplynulých let. Herci slušní, samotnou Ostravu bych využíval víc. Vyšetřování je místy docela partyzánština, poměrně dost náhod a berliček, obecně to sráží fajn dojem z vyšetřovacího týmu. ()

Galerie (183)

Zajímavosti (34)

  • Příběh je inspirován mnoha případy, které se odehrály v dobách před dvaceti a více lety od uvedení epizody, kdy docházelo k podvodům s lehkými topnými oleji. [Zdroj: fm.denik.cz] (me116)
  • Příběh je inspirovaný skutečnou událostí z roku 1998. [Zdroj: moravskoslezsky.denik.cz] (me116)
  • Epizoda se částečně natáčela v Dolních Vítkovicích v Milan Dobeš Museu, na nádražích Vítkovice a Ostrava-střed a také v legendárním absint klubu Les. Exteriéry léčebny se točily v pražské Lannově vile. [Zdroj: fm.denik.cz] (me116)

Reklama

Reklama