Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tajemný ochránce Gotham City nemá chvíli klid. Sotva se vypořádal s ďábelským Tučňákem, už má proti sobě další nebezpečné muže. Bývalý okresní zástupce Harvey Dent si říká Dvě tváře, protože má polovinu obličeje znetvořenou kyselinou a také rozpolcenou osobnost. V jednom jsou ale obě jeho poloviny zajedno - Batman musí být zničen. Milionář Bruce Wayne, který se ukrývá pod maskou Batmana, zastaví výzkum mozkových vln, prováděný mladým vědcem Edwardem Nygmou, protože ho považuje za neetický. Nygma tajně dokončí svůj vynález, kterým dokáže z lidí vysávat jejich inteligenci. Stane se z něj Hádankář, který nenáviděného Waynea neustále provokuje důmyslnými rébusy. Situace se stane kritickou, když padouši spojí síly a odhalí, že Wayne je Batman. Ani on však nezůstane v boji osamocen. Přidá se k němu mladý akrobat Dick, který chce jako maskovaný mstitel Robin pomstít smrt své rodiny. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (579)

Indiana 

všechny recenze uživatele

V dětství to byl jeden z mejch nejoblíbenějších filmů (hlavně Two Face ve skvělém podání Tommy Lee Jones pro mě byl největší borec), ted už by mě to tolik nebralo, ale z nostalgie to tak nějak mám pořád rád. Líbí se mi to po řemeslný stránce (pestrý barvy v 90s stylu, dobrej soundtrack), má to dobrý herce. Rozhodně to ještě neni průser. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Nechápu, proč Joel Schumacher změnil přístup k tomuto projekt. Kam se podělo Burtonovo Temné, bizarní "Gotické město?". Schumacherův modernistický přístup mi nesedl. Nyní je to futuristické město, s rovnými budovami a punkovými zjevy s neonovými maskami. Žádná temná zákoutí už se neobjevují, pouze celkové povrchní přelety nad městem a Val Kilmer naprosto neumí hrát. Ale všechno zachraňuje Hádankář Jima Carreyho a jeho božský dabing. Kdo má v hlavě netopejra? ))) ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Chrání bezbranné a práce se zločinci má pořád dost, protože o ty v Gotham City nikdy nebyla nouze. Ovšem otěže převzal režisér Volného pádu Joel Schumacher a po Burtonově temném gotickém stylu představil oslnivě pestrobarevnou a výpravnou comicsovou podívanou, která to dle mého zbytečně schytávala. Soupeři temného rytíře spravedlnosti jsou tentokrát bývalý prokurátor Two-Face a labilní Riddler (Hádankář) s agresivní komikou Jima Carreyho, který pár měsíců zpět zažil suverénně nejúspěšnější rok (1994) své kariéry. Má to samozřejmě kromě sympaticky zabalených momentů i nepříjemné propady, ale pořád je to poctivý komerční biják. Kamera (oscarová nominace pro Stephena Goldblatta) létá sem a tam, ovšem někdy je ona snaha o maximální vizuální atraktivitu přeci jenom ku neprospěchu. I tady jsou prostě potřeba jisté mantinely. Tím pádem pak trochu přichází jakési divácké opotřebení. Schumacher to ale se svým týmem evidentně bral tak, že si může dovolit kroky, které si v „normálním“ filmu dovolit nemůže. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Míň gotické atmosféry a ponurosti, víc akce a neonů (Schumacher pestrobarevnost vůbec rád protlačuje i do snímků jež by jiní oděli to hávu temnoty, viz. 8 mm). Batman Forever je (ještě) slušně natočená a dobře obsazená zábava pro děti, jejíž sledování přežijí bez újmy na zdraví i jejcih rodiče...V dětství byl tohle můj nejoblíbenější Batman. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Totálně nezvládnutý scénář který do pracek dostal ale dost schopný režisér. Proč vznikl takový paskvil? Teda chápejte mě není to zas tak špatné, a hraje tu Carrey a Kidman, ale proč se proboha někteří padouši chovají jako vylízaný hovada? Atmosféra je totálně v čudu a jediné na co se vyplatí koukat je asi ten Carrey který je zábavný. ()

Galerie (149)

Zajímavosti (58)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 100 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Hádankářovy (Jim Carrey) rébusy sestavoval mistr v americké soutěži v hádankaření Will Shortz. (cariada)

Reklama

Reklama