Reklama

Reklama

Temný stín nad L.A.

  • USA Dark Blue (více)
Trailer

Obsahy(1)

Prosazování zákona je v méně luxusních čtvrtích L.A. proklatě drsná záležitost, to ví elitní detektiv Perry velice dobře. Tentokrát musí spolu s mladým partnerem vyřešit brutální vraždu, která rozpoutala rasovou bouři po celém městě. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (98)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

vraždy,drogy,prostituce...to vše mezi zkorumpovanými policisty,v čele s s vynikajícím kurtem russellem.nenápadna kriminálka,která je inspirována skutečnými údálostmi,které na začátku devadesátých let v americe vedli až k masovým demonstracím,při kterých zemřelo mraky lidí,podotýkám většinou bělochů,protože to všechno vzniklo když pár zkorumpovanejch fízlů zastřelilo černoškýho kluka.hodně drsný film,který vás pěkně nahlodá a donutí zase o něčem přemýšlet. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Kdybych měl stroj času? Udělal bych vše úplně stejně......... Vyšetřování několikanásobné vraždy a loupeže v L.A. je jen počátek pohledu do korupce policejní stanice a jejich šéfa. Divák hned od počátku ví, o co se jedné, ale dvojice vyšetřovatelů musí ujít dlouhou cestu, než zjistí a uznají svou vinu. Příběh má rasistický podtext, nesnášenlivost a předsudky. Hudba je celkem povedená a vykresluje celý příběh. Herecké obsazení povedené, zvláště ženská stránka je krásná. CITÁT - Je to moje krev.......Lotr proti hrdinovi....... Příběh je to smutnej a možná i pravdivej. Jako celek to však moc nefunguje. ()

Reklama

betelgeuse 

všechny recenze uživatele

Sympatický filmeček, který částečně upomíná na policejní filmy 80-ých let. Mít výraznější režijní péči – jejíž absence je hlavním nedostatkem filmu – dopadl by ve srovnání s tematicky podobným, leč nadutým TRAINING DAY ještě daleko líp. Nápad zasadit fiktivní příběh o vykoupení „špinavého“ poldy do historického rámce rasových nepokojů v L.A. vypadal na papíře velmi dobře, ve výsledku bohužel příliš nefunguje. Škoda, Kurt by si to zasloužil. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Takový klasický policajtský film, kterých se už dneska moc netočí - o poldech z ulice, kteří bojují proti zločinu jak se dá, i když to znamená porušovat zákon. Je v tom všechno, co by se dalo čekat - protřelý mazák vs. začínající bažant, alkoholismus, rozpadající se manželství. Ale hlavně díky Kurtu Russelovi, který na to pořád s přehledem má je to slušná podívaná. A posledních 30 minut (akce v ghettu uprostřed řádění negrů a závěrečný výstup při udělování hodností) je vynikajících. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Díky zmatené režii jsem ještě skoro v polovině měl naprostý chaos v tom, co se vlastně na obrazovce děje. Scénář (s výjimkou jednoho nechtěně směšného momentu) je přitom docela slušný (tedy kromě slovníku), ale režisérovi se povedlo zabít i scény z apokalypticky vypadajícího konce. Sorry, tohle si nadprůměrné hodnocení nezaslouží. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v americké Kalifornii v lokalitách Los Angeles, La Verne, San Dimas, Watts nebo Parker Center. Dále se natáčelo ve filmovém studiu Center se sídlem v Los Angeles. (Terva)

Reklama

Reklama