Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Uplynulo skoro deset let od doby, kdy dobrodruh Rick O'Connell a nebojácná egyptoložka Evelyn bojovali o své životy s 3000 let starou mumií. Vzali se, usadili se v Londýně a mají osmiletého syna Alexe, který je kombinací vlastností svých rodičů, chytrý a zvídavý po mamince, silný a odvážný po tatínkovi. Prapodivný Evelynin sen přivede celou rodinu zpátky do Egypta, kde objeví vzácný zlatý náramek boha Anúbida. Svůj vzácný nález dopraví do svého domu v Londýně, ale záhy jsou přepadeni nevítanými hosty, kteří znají jeho zázračnou moc. V první chvíli náramek zachrání malý Alex, který si ho nasadí na ruku. Protože nejde sundat, stane se rukojmím těch, co neváhají znovu oživit mumii egyptského velekněze Imhotepa a riskovat zánik celé civilizace. Rick, Evelyn i její potrhlý bratr Jonathan se neprodleně vydávají na cestu za záchranou Alexe. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (562)

Ruut 

všechny recenze uživatele

Druhý díl Mumie je oproti jedničce velkolepější a bombastičtější. Tohle je super až do chvíle kdy přijdou na scénu ti mrněvý zhnilý trpajzlíci v pralese a pak se film bohužel rozplizne do kupy digitalních efektů. Naštestí klepe pak hned na dveře finále a celkový dojem spravý i samotné postavy. Rick a Eve jsou kupodivu trochu upozaděni a nejvíc hláškuje malý Connerovic syn Alex. Celkem pořád díky Sommersově režii výborná oddechovka. ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Pokračování dobrodružného filmu s určitou dávkou humoru až parodickým nádechem je jen dobrodružná rodinná ptákovina (zřejmě kvůli rozšíření o jednoho člena rodiny), ale spíše pro ty trochu odrostlejší (nikoli jako Lovci pokladů ani v horším případě Cesta do středu země). Příběh je doslova boj o život, což ten film zachraňuje a je to důvod, proč ho můžu označit za 'decentní'. Třetí díl už si po těch letech vůbec nepamatuju. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Pre mňa ďalšia zábavná Sommersovka. Múmia je späť s novými akčnými a vtipnejšími dobrodružstvami, kde aj Rick OConnell povie vo filme, že všetko je to už otrepané (a sto krát videné) a má pravdu. Dvojky obvykle bývajú slabé a musím sa priznať, že atmosféra s jednotky je prečo a aj efekty sú miestami chabé, ale ako celok ma to bavilo. Už to nieje také ako prvý diel, ale stále ma to dokázalo zaujať. Akcie majú nápady, medzi Fraserom a Weisz to klape, vtipov pribudlo (John Hannah je ešte lepší ako v jednotke), výprava a kostýmy sú znova na vysokej úrovni a rozpočtom sa tiež nešetrilo. Záleží len na vás, či sa chcete baviť. Navyše skvelá Silvestriho hudba posúva film vpred a dodáva tomu v akčných scénach neskutočný šmrnc. Obľúbené soundtracky: Evy Kidnapped, My First Bus Ride, A Flying Boat, We’re in Trouble, Come Back Evy, Return to the Underworld, End Credits. 80% - 4* ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie dobrodružnej jazdy so sympatickými hercami a akčne svižnou jazdou sa dalo očakávať. Tak isto sa dal ale očakávať mierny pokles kvality. Čakal som horšie, najmä vďaka špekulatívnym ťahákom (The Rock, Patricia Velasquez, lepšie triky). Ale až taká hrôza sa nekonala, stále je to slušná pecka, len škoda, že už to nie je tak humornejšie ladené. 70%. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Mumie se vrací bez toho, co jsme měli tak rádi na Mumii. Herci sice pořád ujdou, ale co ten scénář? Kdo si tu uprdnul? Vykopeme Imhotepa, zalítáme si vzducholodí s černým pilotem, přimatláme k tomu zbytečné flashbacky, zahrajeme si na honičku s malýma šmejdkama a zachráníma jednoho blonďatého klučinu. Śpatně, špatně, špatně. Jako by Sommers při psaní scénáře konzumoval podezřelé houbičky. Můj táta by řekl "mysli si něco prd*li", mě spíš napadá slovo "srágora". ()

Galerie (131)

Zajímavosti (56)

  • Při honičce v autobusu hlavní hrdinové zabijí tři mumie, ale než honička začala, měli za zády čtyři. (JackBurda)
  • Brendan Fraser (Rick O'Connell) chtěl, aby jeho postava s rodinou bydlela v menším apartmánu. Nakonec ale byly „ubytováni“ do většího domu, protože se v něm mohla odehrát velkolepější scéna souboje. Tento dům byl dříve použit jako hlavní místo děje klasického hororu Přichází Satan! (1976). (POMO)
  • Ve chvíli, kdy Rick (Brendan Fraser) a Evelyn (Rachel Weisz) v muzeu prostřílí nádoby s formaldehydem, které vzplanou, je vidět, že dva bojovníci mají na tvářích ohnivzdorné masky (čas cca 00:41:40). (Robbi)

Související novinky

Mumie vstane z mrtvých... úplně nanovo

Mumie vstane z mrtvých... úplně nanovo

09.04.2012

Ačkoli závěr Hrobu Dračího císaře hláškou o jistém nálezu v Peru naznačoval pokračování, už se ho nikdy nedočkáme. Studio Universal se rozhodlo, že je načase s touto sérií skončit... a začít znovu od… (více)

Reklama

Reklama