Reklama

Reklama

Zoolander

Trailer
Komedie / Mysteriózní
USA / Austrálie / Německo, 2001, 85 min

Obsahy(1)

3% tělesného tuku. 1% mozkové aktivity. Vykliďte přistávací plochu pro Dereka Zoolandera (Ben Stiller), trojnásobného držitele ceny model roku hudební televizní VH1. Čelist mu spadne, když mu cenu přebere hippie-model Hansel (Owen Wilson). Podlý módní guru Mugatu (Will Ferrell) uvidí příležitost, jak z Dereka udělat vraždící stroj. Krásně naaranžované spiknutí může jedině s pomocí Hansela a Matildy (Christine Taylor) prokouknout Derek a udělat ze světa bezpečné místo pro všechny modely a modelky. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (654)

Shit 

všechny recenze uživatele

Parádní komedie z dílny Bena Stillera a jeho kamarádů. Od začátku do konce se na diváka valí jedna skvělá scénka za druhou a ani na chvilku vás to nenechá vydechnout. Dokonce s přibývajícím časem film nabírá pořád větší sílu, až vyvrcholí naprosto brutálním závěrem. Zoolander ale neni pitomoučká komedie s ohraným příběhem a pointou, je to pitoumočká komedie s originálním napaditým příběhem a ohranou pointou, ale tak pitomoučká, až je to totálně brutální komedie. Lepší jsem už pěkně dlouho neviděl, můžu jen doporučit ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Derek, niektoré domorodé kmene veria, že ak ich odfotíme, stratia dušu. Čo si o tom myslíte ako človek, ktorý robí tak dlho manekýna?“ – „Na tvoju otázku odpoviem protiotázkou. Koľkých domolodcov si videla robiť manekýnov?“ Pekelná Frat Pack komédia s tuctom cameo roličiek (Fabio, Portmanová, Kravitz...) a ďalším tuctom bizarných výkonov v čele s buddy dvojicou Stiller/Wilson. Brutálne dialógy, Will Ferrell a jeho pudlík, masáž... Jedinou normálnou postavou je blondínka a swingers párty s alpským trpaslíkom patrí ešte k tým obyčajnejším scénam. ()

Reklama

sharky 

všechny recenze uživatele

Něco tak šíleného, originálního a zároveň tak zábavného se jen tak nevidí. stiller přivádí blbost až do nejzaších krajností, ale výsledek je neuvěřitelně vtipný. Jeho grymasi jsou naprosto dokonalé, ve filmu je také spousta skvělých vtípků i v pozadí v druhém plánu. navíc kromě stillera, jeho kamarádů, manželky a rodičů, je tu k vidění spousta uměleckých celebrit. Spolu s Vybíjenou asi nejlepší americká komedie za posledních hodně, hodně let. Ale nezapomeňte, že jde v životě o víc, než jen bejt opravdu, opravdu ale opravdu hodně krásnej;) ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Keď film vošiel do kín, ozvali sa fanúšikovia, že sa zápletka až príliš nápadne podobá na Glamoramu Breta Eastona Ellisa. Nakoniec to skončilo mimosúdnym vyrovnaním. Každopádne vtipné na tom je, že Zoolander je lepšie spracovanie, ako by si príliš komplikovaný a prepálený román zaslúžil. Kvantum cameo rolí, dychberúce herecké výkony komplet ansámblu (Jon Voight!), bohovský soundtrack, neskutočne trefná satira a v neposlednom rade niečo, čo môžeme oceniť až teraz: dokonalé zobrazenie genius loci prelomu 90s a 00s. Jedna z najlepších komédií ever. Ben Stiller je génius! ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

"Zoolander" je jeden z nebláznivějších a nejpraštěnějších filmů, které jsem kdy viděl a dal by se šmahem odsoudit do opravdu ošklivých míst - to bych se u něj ovšem nesměl královsky bavit!! Komedie Bena Stillera je totiž velmi (!) inteligentní satirou, pravda - s třeskutě ujetým humorem. Což absolutně nevadí...Některé scénky mě totiž skutečně málem roztrhaly smíchy. Samy o sobě. A pokud víte, kdo je to Karl Lagerfeld, Giorgio Armani nebo že ten chlapík, co "při navrhování každé nové kolekce myslí na Dereka" je exguru salónu Gucci Tom Ford, dostane tenhle film další rozměr. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (61)

  • Scény ťažby uhlia sa natáčali v múzeu Sterling Hill v Ogdensburgu v štáte New Jersey. Predtým to bola zinková baňa. Napriek tomu, čo film naznačuje, v New Jersey žiadne uhoľné bane nie sú. (Pat.Ko)
  • Scény s jo-jo, ako ich robí Janíček (Owen Wilson), v skutočnosti predviedol jo-jo profesionál (a zamestnanec spoločnosti Duncan Yo-Yo) Steve Brown. (Pat.Ko)

Související novinky

Zemřel herec Jerry Stiller

Zemřel herec Jerry Stiller

11.05.2020

Ve věku 92 let dnes ve Spojených státech zemřel komediální herec Jerry Stiller. Zprávu na svém twitterovém účtu zveřejnil jeho syn, hollywoodský herec a režisér Ben Stiller. Podle příspěvku zemřel… (více)

Zemřel zpěvák a herec David Bowie

Zemřel zpěvák a herec David Bowie

11.01.2016

Nikola Tesla z Dokonalého triku, Pilát Pontský z Posledního pokušení Krista nebo Thomas Jerome Newton z Muže, který spadl na Zemi. Včera nás v 69 letech opustil legendární zpěvák David Bowie a… (více)

Modrá ocel vrací úder

Modrá ocel vrací úder

21.11.2014

O pokračování kultovní komedie Zoolander se mluví už pár let. Až nyní se ale začíná hýbat kupředu, což může i nemusí souviset s úspěchem Návratu blbýho a blbějšího. Jim Carrey a Jeff Daniels ovládli… (více)

Čeká nás Zoolander 2?

Čeká nás Zoolander 2?

13.09.2014

Pamatuje si ještě někdo, čemu se říkalo Frat Pack? Než nastoupila „apatowovská" komediální banda Setha Rogena a Jonaha Hilla, nazývalo se tak uskupení sedmi herců na kariérním vrcholu, kteří se často… (více)

Reklama

Reklama