Reklama

Reklama

Zoolander

Trailer
Komedie / Mysteriózní
USA / Austrálie / Německo, 2001, 85 min

Obsahy(1)

3% tělesného tuku. 1% mozkové aktivity. Vykliďte přistávací plochu pro Dereka Zoolandera (Ben Stiller), trojnásobného držitele ceny model roku hudební televizní VH1. Čelist mu spadne, když mu cenu přebere hippie-model Hansel (Owen Wilson). Podlý módní guru Mugatu (Will Ferrell) uvidí příležitost, jak z Dereka udělat vraždící stroj. Krásně naaranžované spiknutí může jedině s pomocí Hansela a Matildy (Christine Taylor) prokouknout Derek a udělat ze světa bezpečné místo pro všechny modely a modelky. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (654)

monolog 

všechny recenze uživatele

No, měla to asi být parodie, ale vyšel z toho jen strašně trapnej mišmaš průměrných a podprůměrných vtípků. Vlastně nejsrandovnější věc na celým filmu mi přišel David Duchovny a role, kterou přijal. Asi nemá ani na chleba, chudák. Významných štěk-rolí je tu opravdu hodně, ale ani známá jména to pro mě nevytahují z žumpy, kam to právem náleží. Příběh, no, nějakej tam jistě je. Jenže je zabalenej do takových tun hloupostí a trapnosti, že se z toho stává spíš jen děsivý kolotoč špatného a horšího. Kreace představitelů hlavních postav jsou tak neskutečně nadsazený, že z pokusu o špatnou parodii se stává špatná fraška. Ale Billy Zane tu má jednu ze svých nejcharakternějších rolí, za několik posledních let a co víc, zvládl ji v okolním balastu docela s přehledem. Navíc když se tak strašně tvůrci snažili o humornost, celej film této snaze podléhá a tak se i dost často vleče, než nějaká "humorná" scénka skončí (viz třeba ta opěvovaná parodie na Odyseu). Prostě je to neskutečná trapná nuda. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Zoolander je jedna z nejlepších (ve smyslu nejvtipnějších) komedií, jakou jsem za posledních několik měsíců, možná i let, viděl. Má výborné herecké obsazení, stylový soundtrack a vtipy nabitý scénář. Zoolander není pro každého a budete-li při jeho sledování nechápavě a znechuceně zírat, v domnění, že jsem před filmem musel kouřit trávu, je to vaše věc a váš názor. Já mám svůj, jsem v pohodě a trávou to není. 85% Zajímavé komentáře: Anthony, CheGuevara, Jordan, MManual, PALINO, Chrustyn ()

Reklama

oje 

všechny recenze uživatele

Hodně praštěná, ale dost zábavná komedie s originálním příběhem i originálním prostředím, pro večer s vypnutým mozkem jako stvořená. Principem humoru je pobavit naprostou retardací postav a absurdností scén. Díky povedeným hereckým výkonům se jejich demence nepřenesla přes hranici trapnosti a tak se záměr podařilo splnit výborně. O to vtipnější to bylo, že ze sebe dělali pitomce hodně profláklé osobnosti a k tomu vždy s kameným výrazem. Všechny gagy a tupý obličeje ani nenechají diváka povšimnout, že příběh se až tak nevyvijí. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Dobrý film, na ktorého kvalitu a fajnovosť niektorých vtipov si musíte počas jeho trvania zvyknúť. Stillerovi sa celú partu Frat Packu nepodarilo utiahnuť na plné obrátky, ale po prvých minútach som myslel, že to bude horšie. Nakoniec sa tá šialenosť ustálila a ja som sa bavil. Ide tu snáď o iné? 70%. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší komedie pod sluncem. Něco tak chytrého (zabaleného do neuvěřitelně stupidního hávu) nenajdete. Navíc z toho hyperčiší pozitivní energie viz. "orange mocca frapuccino." Viděl jsem to tak 12x a ani chvíli jsem se nikdy nenudil. Navíc je to film s asi největším počtem celebrit na snímek čtvereční. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (61)

  • Než jdou Derek (Ben Stiller) a Jeníček (Owen Wilson) na "walk-off," řekne Jeníček: "Who you trying to get crazy with, ese? Don't you know I'm loco?" Je to citát z písně „Insane in the Brain“ od Cypress Hill. (Olík)
  • Veta "viem, že si to bol ty Maury, zlomil si mi srdce," je odkaz na film Krstný otec II (1974). (Pat.Ko)

Související novinky

Zemřel herec Jerry Stiller

Zemřel herec Jerry Stiller

11.05.2020

Ve věku 92 let dnes ve Spojených státech zemřel komediální herec Jerry Stiller. Zprávu na svém twitterovém účtu zveřejnil jeho syn, hollywoodský herec a režisér Ben Stiller. Podle příspěvku zemřel… (více)

Zemřel zpěvák a herec David Bowie

Zemřel zpěvák a herec David Bowie

11.01.2016

Nikola Tesla z Dokonalého triku, Pilát Pontský z Posledního pokušení Krista nebo Thomas Jerome Newton z Muže, který spadl na Zemi. Včera nás v 69 letech opustil legendární zpěvák David Bowie a… (více)

Modrá ocel vrací úder

Modrá ocel vrací úder

21.11.2014

O pokračování kultovní komedie Zoolander se mluví už pár let. Až nyní se ale začíná hýbat kupředu, což může i nemusí souviset s úspěchem Návratu blbýho a blbějšího. Jim Carrey a Jeff Daniels ovládli… (více)

Čeká nás Zoolander 2?

Čeká nás Zoolander 2?

13.09.2014

Pamatuje si ještě někdo, čemu se říkalo Frat Pack? Než nastoupila „apatowovská" komediální banda Setha Rogena a Jonaha Hilla, nazývalo se tak uskupení sedmi herců na kariérním vrcholu, kteří se často… (více)

Reklama

Reklama