Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva kadeti donuceni následovat dvě různé cesty. Ming byl rekrutován vůdcem největšího hongkongského gangu, aby se infiltroval do řad policie jako tajný vyzvědač. Policista Yan se mezitím úspěšně infiltruje do gangu a získává si důvěru mafiiánského bosse a Ming je povýšen do CIB - útvaru zvláštního zpravodajství, oddělení pro vyšetřování vnitřních záležitostí. Policie má podezření, že v jejích řadách někdo slídí, a tak potřebuje volavku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (308)

castor 

všechny recenze uživatele

Pro mnohé kult, pro mě jen průměrné kriminální drama, které si mě nenašlo. Anebo já se nedostatečně snažil – zrovna jako u hvězdného amerického remaku. Sice je pozoruhodné, že šlo cestou mimo zmasakrovaná těla a zběsilé přestřelky, jenže ani charakterní herectví a kvalitní scénář mě zásadněji neoslovili!! ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Příběh má větší spád a hrdinové jsou mnohem lidštější než ve Skryté identitě. Je tu mnohem víc rozehraná romantická, skoro lyrická nota. Záběry kamerou jsou promyšlené, podtrhují dílo. Vcelku se mi film líbi víc než remake, jen si kladu otázku, jestli je to tak ve filmové branži nutné? Něco se povede, tak to použijeme do jiného filmu o deset let později (viz Hard Boiled 1992 a Volavka 2002). Pro jistotu obsadíme i stejné herce ... A protože má Volavka úspěch, co takhle použít stejný scénář a obléct ho do amerického kabátku?! A do oficiální zprávy distributora pro jistotu ani nedáme zmíňku o Volavce ...?! Asi se tu ve mně ozývají pravidla žurnalistiky - pokud cituji, uvedu autora, pokud použiji část díla, pak pouze se souhlasem autora a za ředem domluvený honorář. Tak si říkám kolik asi zaplatili tvůrci Skyté identity autorům Volavky? Kolik Janu Svěrákovi za Pearl Harbor? A dalo by se pokračovat .... ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Felix Chong, Siu Fai Mak .. Policista vs. mafián, ale každý "pracuje" na obrácené straně zákona.. Víc si nechám pro sebe, protože kvalitní příběh Vás bude stejně jako mě držet v napětí až do konce a po cestě si užijete několik překvapení! Kdo nebude čekat tupou HK akci, dočká se velmi originální krimi a nebude zklamán.. Někomu možná nesedne typický asijský styl, ale přesto doporučuji. Scénář, hudba a režie je na vysoké úrovni! A ten remake natočil přeci jen Scorsese..:-)!! .. "Musíte dodržovat pravidla. Ti kdo je poruší, dopadnou jako on. Budou vyloučeni. Kdo si to s ním chce vyměnit?" -"Já by jsem chtěl!". 90%. ()

pm 

všechny recenze uživatele

Připomenout si po letech Volavku byl užitečný nápad, tím spíše, že už znám i Scorseseho remake "Skrytou identitu". Jednak jsem si potvrdila, že staré kousky v novém kabátku prostě nemusím, jednak jsem si uvědomila, co mi na americké verzi vadilo nejvíc. Zapomenu na přemrštěně lacinou stylizaci Jacka Nicholsona, zdůrazním jen, že Matt Damon pro mne herecky zajímavý asi nikdy nebude a tím fakt, že Di Caprio v něm neměl rovnocenného spoluhráče. Zato Andy Lau a Tony Leung Chiu Wai jsou zde skutečný herecký pár, film samotný se lehce dotýká klasiky žánru a my tak smíme vidět muže, kteří se mohli vzájemně respektovat. Tvůrci se soustředí na psychologickou drobnokresbu a civilní osudy obou hrdinů, v závěru navíc boří zavedená schémata, což "Volavku" činí dvojnásob zajímavou. Pokud mne Damonův gauner v podstatě nezajímal, tak s Andyho podrazákem jsem v konečném důsledku schopna cítit. Jinak: začínám mít pocit, že Tony Leung je bezkonkurenčně nejzajímavější a nejlepší asijský herec současnosti. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Sice jsem si to musela pustit dvakrát, abych pochopila všechny souvislosti, ale tak moc mě to bavilo, že se přikláním k nejvyššímu hodnocení. Od samého počátku víme, kdo je čí agent a přesto je film napínavý, úžasné jsou jemné detaily, které se skládají do celkového obrazu a navíc mě neustále překvapovala jedna smrt za druhou. K tomu připočítám dobrý hudební motiv a charismatické hlavní hrdiny a skvělý akční thriller je tady. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • Z důvodu čínských regulí byli tvůrci nuceni vytvořit dva konce. Původní se promítal v Hongkongu a ve světě, nový pak v Čínské lidové republice a Malajsii. (Grimaldi)
  • Filmom sa silne inšpirovala videohra "Sleeping Dogs" z roku 2002. (Real Tom Hardy)

Související novinky

9. Filmasia plná hongkongských a korejských bomb

9. Filmasia plná hongkongských a korejských bomb

25.11.2013

Kino Světozor hostí od čtvrtka 28. listopadu do pondělí 2. prosince festival asijských filmů Filmasia. Ten se letos zaměřil na hongkongské thrillery a romace a korejské divácké hity. Po třech filmech… (více)

Scorsese všude, kam se podíváš

Scorsese všude, kam se podíváš

22.01.2007

Martin Scorsese. Jen těžko byste za poslední týdny našli v médiích zaobírajících se filmovým děním frekventovaněji zmiňované jméno. Tento legendární americký režisér si aktuální mimořádný zájem okolí… (více)

Bye bye Hollywood

Bye bye Hollywood

16.10.2006

I přesto, že se svým nejnovějším snímkem, Skrytá identita, slaví nevídané úspěchy, ať už kritické nebo finanční, má klasik velkého plátna Martin Scorsese v plánu dát si od hollywoodských blockbusterů… (více)

Reklama

Reklama