Reklama

Reklama

Žena za pultem

(seriál)
  • Slovensko Žena za pultom
Komedie / Rodinný
Československo, 1977, 10 h (Minutáž: 45–58 min)

Režie:

Jaroslav Dudek

Scénář:

Jaroslav Dietl

Hrají:

Jiřina Švorcová, Petr Haničinec, Josef Langmiler, Dana Medřická, Jana Boušková, Jan Potměšil, Vladimír Menšík, Hana Maciuchová, Zdeněk Řehoř (více)
(další profese)

Epizody(12)

Ľudské príbehy spoza pultu fiktívneho socialistického obchodu... Prvý diel seriálu Anna nastupuje vovádza diváka do jedinečnej predajne potravín, ktorá je niečím neobvyklá. Je akoby z inej krajiny - plná tovaru, dokonca aj zo zahraničia. Dalo by sa povedať, že pripomína Tuzex z tých čias. Anna Holubová nastupuje na miesto predavačky na oddelenie lahôdok. Jedinečnosť príbehu od začiatku stavia na skvelých dialógoch, situačnom humore a opravdivých ľudských vzťahoch. (RTVS)

(více)

Recenze uživatele Rattlehead k tomuto seriálu (10)

Žena za pultem (1977) 

Nádherný seriál plný lidskosti, kterou v těch současných sračkách prostě nenajdete. Každý díl je krásně napsaný, postupně sledujeme příběhy většiny osazenstva prodejny potravin. Zdeněk Řehoř si zde střihl perfektního záporáka. Seriál nabízí výborné hlášky a vychytávky typu pátrání, kdo že to nakousl kolečko šunky. Herci tradičně výborní, ti současní komedianti by v českém filmu sedmdesátých let nemohli držet ani klapku! Dávám nejvyšší hodnocení, i když je jasné, že třeba na "F. L. Věka" či "Sňatky z rozumu" to nemá, ale v rámci komerčnějších seriálů je to špička, a já se skvěle bavil. Celý seriál jsem viděl asi třikrát a určitě si dám další opáčko. ()

Anna nastupuje (1977) (E01) 

Příjemný rozjezd celého seriálu, Anna Holubová přichází na nové místo a okamžitě si zjedná respekt a je velmi zdatnou obchodnicí. ()

Příběh zeleninové Jiřinky (1977) (E02) 

Hezký příběh Jiřinky. Parádní scénka s chlebíčky a vochechulí ("Ta paní má na ty chlebíčky přednostní právo"). Sledujeme postupné prohloubení vztahu mezi Švorcovou a Haničincem; rovněž se dozvídáme, že dcera Boušková i přes rozvod z jeho viny nedá na svého otce dopustit. Tato postava (dcera Anny Holubové) je hrozná kráva a zasloužila by nakopat do zadku. ()

Příběh šéfova zástupce (1977) (E03) 

"Hrajou tu na mě činohru jako ve Zlaté kapličce". Další kvalitní díl. Tentokrát dostává více prostoru zástupce vedoucího (Zdeněk Řehoř), dobré je, jak ho Anna zaveze do té obří lednice. Zábavné je sledovat Honzu Potměšila v dětské roli. ()

Příběh řeznice Lady a skladníka Oskara (1977) (E04) 

Laděnka je pěkná holka a jsem rád, že jí to s Oskárkem dobře dopadlo. Böhmová v tomto díle zapomněla seřvat Zázvorkovou, že si nevzala košík; Stašová opět žere a Maciuchová uhání chlapy. Je až neuvěřitelné porovnat paní Maciuchovou v tomto seriálu jako půvabně střelenou dívku a později v Ulici jako nekompromisní paní profesorku. Švorcová má pod okny amanta, ale musí hrát s dětmi Auto ralley, to nasere... ()

Příběh starého Dominika (1977) (E05) 

Další krásný a lidský příběh. Anna pomáhá panu Dominikovi, ale i on jí dá jednu dobrou radu do života. Anna pochopí, že je sice správné starat se o své děti, ale ty jednou odrostou, a ona může zůstat sama... ()

Vítězství prodavačky Kaláškové (1977) (E06) 

Kalášková v podání paní Slunéčkové možná není tak výrazná postava, ale zase tu jsou hlášky jako kráva, takže opět za plnou palbu. Dříve se teda umělo zachraňovat manželství - přijít za nevěrníkem hezky do práce v době porady v sestavě rodiče, tchán, tchýně a syn, který spustí srdceryvné : "Tatínku, prosím tě, neopouštěj naší maminku." Seriál je to moc krásný a líbí se mi. ()

Příběh učednice Zuzany (1977) (E07) 

Zuzana v podání mladé Stašové je na zabití, krade, nad vším ohrnuje nos, vše je jí jen k smíchu. Proslov Menšíka, jak si mladí ničeho neváží, je dnes aktuálnější než kdy dříve. Anna Holubová se projeví jako geniální detektiv, když vyšetřuje, kdo že to nakousl kolečko šunky. Soused v podání Bláhy brousí za Annou, ale ta u sebe má amanta. ()

Příběh dvou pokladních (1977) (E08) 

Velmi hezký příběh Böhmové a Kolářové. Scéna, kdy Maciuchová seřve hysterickou Kolářovou, patří k vrcholům celého seriálu. Pamětihodná je i scéna, kdy se děti Anny Holubové poprvé setkají s jejím novým partnerem. Kolářovou moc nemusím, ale jako mladá byla docela pěkná, a ty své plačtivé výjevy zahrála perfektně. ()

Příběh důchodkyně Kubánkové (1977) (E09) 

V tomto dílu se situace Anny Holubové velmi zkomplikuje, bývalý muž se chce vrátit... Příběh paní Motlové je velmi hezký, tento seriál se může pochlubit opravdu pěkným scénářem, každá vedlejší dějová linka je moc hezky napsaná. ()

Související novinky

Zemřela herečka Hana Maciuchová

Zemřela herečka Hana Maciuchová

26.01.2021

Ve věku 75 let dnes v Olomouci po dlouhé nemoci zemřela česká filmová, televizní a divadelní herečka Hana Maciuchová. Nejvíce diváku si ji jistě bude pamatovat z televizních obrazovek. Zahrála si v… (více)

Jiřina Švorcová: 1928 - 2011

Jiřina Švorcová: 1928 - 2011

08.08.2011

Po dlouhé nemoci zemřela v pražské léčebně dlouhodobě nemocných česká herečka Jiřina Švorcová. Dcera stavebního dělníka a hostinské vystudovala učitelský ústav a Státní konzervatoř v Praze. Po jedné… (více)

Reklama

Reklama