Reklama

Reklama

Yellowjackets

(seriál)
  • Kanada Yellowjackets (více)
Trailer 1
Drama / Horor / Mysteriózní / Thriller
USA, (2021–2023), 18 h 32 min (Minutáž: 57–60 min)

Hrají:

Melanie Lynskey, Juliette Lewis, Christina Ricci, Tawny Cypress, Jasmin Savoy Brown, Pearl Amanda Dickson, Courtney Eaton, Samantha Hanratty (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(19)

Dívky z předního středoškolského fotbalového týmu přežijí leteckou havárii hluboko v divočině na severu, ale to nejhorší je teprve čeká. 25 let poté se přeživší snaží přizpůsobit novému životu, ale divočina v nich stále zůstává. (SkyShowtime)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (43)

zahadum 

všechny recenze uživatele

Namotávanie, lákanie, prísľub niečoho čo nakoniec....nie je, nepríde a ani nenaplní očakávania. Teda rozhodne nie v prvej sérii. To ,že toto bude mať dvesto častí tak na to  berte hubičku ! Začne to dobre a tajuplne to odhaľuje niečo čo tušíte a tešíte sa na to ako to dopadne. No, sklamem vás, nedopadne. Je to stroskotanecká verzia akéhokoľvek teen filmu alebo seriálu kde sa riešia panenstvá, prvé lásky a všetky tie výlevy puberty čo vás napadnú. Futbalový tým strednej školy ( samé dievčatá )spadne s lietadlom na " opustenom mieste uprostred divočiny " ( ostrov to nie je ! ) to sa píše rok 1996. Niektorí členovia tímu prežijú a iní nie. Stále sa to prelína do súčasnosti kedy dospelé verzie dievčat z 1996 sú na stope niečomu. Mladé verzie v 1996 riešia výlet do hôr ..prepáčte nerobím si srandu, celý čas budete mať pocit, že sú na výlete v lesoch kilometer za mestom. Logika tu celkovo má očividne dovolenku a čo žerú dlhé mesiace dievčatá v lese ??? nikto nevie. Prečo sú rovnako oblečené a nalíčene ako prvý deň ??? nikto nevie. Prečo ich tréner má od kolena sekerou amputovanú nohu a žije v pohode ako keby mal len zlomený palec ??? nikto nevie. A medveď je kapitola sama o sebe. Prečo ??? to musíte vidieť, to sa nedá napísať. Celé sa to proste hrá na niečo čo to zďaleka nie je. Má to potenciál ale ten je márnotratne zahodený a miesto realistickej tajomnej atmosfére sa buduje lesná verzia Beverly Hills 90210. Autori nám ukázali prológ a chcú aby ste roky sledovali niečo z čoho spravia Lost. Ale obávam sa, že nakoniec aj tak nebudeme vedieť o čo šlo keďže to už teraz tak splietli, že to rozviaže len UFO, Yeti a stará mama prečo máš také veľké zuby ??? Pozitívne na tom je, že si na začiatku poviete, hmm tak toto bude parádna záhada. No a veľký a jediný klad na tom predsa len je a je ním totálne šialená a nepredvídateľná Misty v podaní skvelej Christine Ricci.  Ináč to nemá význam sledovať a ľutujem tú stratu času. 40 % ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Silný rozjezd a binge-watching potenciál. Jenže holky uvízly v divočině na více jak devatenáct měsíců, takže z toho SHOWTIME vydojí dalších pět sezón. Oči v sloup! Nejvíc mě tak děsí to, jak linka dospělých hrdinek hodně rychle ztrácí na atraktivitě a zpomaluje příběh jejich teen verzí. Závěrečná snaha dohnat tenhle rozjetý vlak kupou cliffhangerů je tak celkem úsměvná a hlavně neuspokojivá. Christina Ricci si nicméně ukradla celý seriál pro sebe. Ještě, že s ní tvůrci šetří. ()

Reklama

moviefreak 

všechny recenze uživatele

Som po dlhej dobe fascinovaný a totálne vtiahnuty do deja!!! Ale!!! Seriál dvoch časových rovín a zároveň dvoch hodnotení. Prítomnosť je MEH ale má svoje magoroviny, ktoré môžem. Hlavne keď sa v druhej sérii objaví psychopatický hobbit :) Inak je to telenovelová 3jka... A potom tu je minulosť!!! Tá je vizuálne nádherné nakrútena, tínejdžeri hrajú doslova o život a keby je seriál iba o tejto minulosti, tak je to jeden z naj seriálov vôbec!!! Krutosť, nepredvídavosť deja, brutalita, šialenstvo, ktoré s kľudom konkuruje Game Of Thrones... ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Břicho se mi třese, jak se chechtám... v lese.“ Njn. Místo krvavé flákoty přežvykuji jen nechtěnou komedii. Otráveně. Ha! Že by Misty? Příroda drsná jako lesy okolo Plzně, šelmy dávají zpovykaným scenáristům pac a dívenky zvlčilé, bohužel ne hladem zvířecím, jen krotkým, seriálovým. Odfláknuto bez invence, podle mustru pro influencerskou generaci, nadšeně hýkající u nekonečných řad Survivor, „drsných a reálných“ reality show. Zpraseno i otravnými prostřihy do budoucnosti. Od začátku tedy víme, které maso přežilo a které ne. Spoilerům zdar! A co na to známý gurmán, doktor Hannibal Lecter? „Chci vrátit vstupné! Dívčí fotbal nesahá chlapskému ragby ani po kotníky, natož po brzlík.“ Posuďte sami. Jezero, velká chata, puška a nekonečná zásoba nábojů, chlast, hudba, mejdany, sex... a všeobecně veselá nálada. Špica letní tábor, kde si to všichni užívají a tak trvá 7 epizod (!), než husičky zakejhají: „Jde nám o kejhák!“ a vyrazí po svých, po turistické značce, hledat civilizaci. KANIBALLSKÉ OKÉNKO: Nejvíc mě rozsekalo to: ѬMedvěde, lehni!“ aneb starého medvěda novým kouskům naučíš. ѬTy moje sladká...,“ něžně šeptal otravné brýlaté pizdě gay Beznožka. Velmi věrohodné. ѬHoří, má vosičko![][] Na sedadle kopilota medvídek plyšový vzplanul. Nehasit ho, nevyhazovat ven! Jen koulet očima a ukázněně se dusit, dokud... Závěrem hádanka. Bude lesní muž Omnibus ztrácet čas s druhou sérií umělohmotné, 50% opičárny, jen kvůli famózní Juliette Lewis? Asi ne. Není fanouškem FCKing Yellowjackets. ()

grogodil 

všechny recenze uživatele

Sľubuje to na začiatku hutné survival drámo a priznávam, že som sa veľmi dlho nechal opíjat suchým rožkom, že sa ho možno fakt už v ďalšej časti dočkám. A zrazu sa človek pristihne pri deviatej epizóde a uvedomí si, že ostáva už len posledná do konca a namiesto očakávaného poctivého slowburning drsného stroskotaneckého survivalu som dostal takú drsnejšiu high school verziu Lost-u, kde sa viac, než prežitie v divočine, riešia vztahové peripetie medzi všemožnými tuctovými puberťáckymi stereotypmi, aké si len na americkej strednej viete predstaviť, že sú. Čo by až tak nevadilo, keby to nevyzeralo občas skôr ako bezstarostné kempovanie na samote u lesa a keby sa radšej viac tlačilo na to, že tam nemajú čo žrať a už sa majú (obrazne a aj doslova) v zuboch, než na to, že s nimi plieskajú hormóny. Má to svoje momenty, trošku to ťahá do nadpriemeru nahor aj vydarený soundtrack a určite aj dospelé predstaviteľky. Proste túto ženskú skvadru (Ricci, Lewis, Lynsky) už len tak akosi z princípu teší sledovať na obrazovke. Aj keď, aj táto dejová linka má ďaleko od nervydrásajúceho trilleru a nie a nie sa odraziť poriadne. Takže vo výsledku to je proste taká podvratná odľahčená béčková cheesy verzia toho, co som očakával a čo to asi chcelo byť, malo potenciál byť a nemalo gule byť... Aspoň zatiaľ, možno v ďalšej sérii sa to k tomu doplazí, len neviem, či sa budem mať chuť jej účastniť.... Prvá sezóna je len taký rozťahaný prológ k niečomu, čo so záverečnými cliffhangermi sľubuje, že aj keď nám teraz ešte ukázali v podstate prd baraní, tak nabudúce to už bude veľké, ak tomu dáte ešte šancu.... ()

Galerie (1 251)

Související novinky

Nominace na ceny Emmy 2022 oznámeny

Nominace na ceny Emmy 2022 oznámeny

12.07.2022

Poprvé v historii oznámila Televizní akademie letošní nominace na ceny Emmy, aniž by uvedla, která streamovací služba nebo televizní stanice má největší množství želízek v ohni. Samo o sobě to není… (více)

Reklama

Reklama