Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po osmi měsících příběh dvou hráčů se smrtí, doktorů Westa a Caina, pokračuje v Peru, kde právě končí svůj pobyt jako dobrovolní medici v občanské válce. Právě zde našli klíčový prvek pro experimenty s podstatou života a smrti. Následně se oba vrací zpět do Miskatonické nemocnice, kde je začne pronásledovat policie. Její zásah bude ale téměř minimální a doktoři West a Cain opět rozjedou své pokusy nejen se samotnými mrtvými, ale pustí se i do složitějších experimentů. V tomto díle jim bude svou brutální zvrhlostí konkurovat doktor Hill. (A.L.E.S.)

(více)

Recenze (102)

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Jeden z vrcholov praktických gore efektov a masiek, wau, až je to nechutné, o čo sa stará typický Yuznov uchylný zmysel pre čierny humor, kolidujúci s atmosférou Lovecraftových poviedok. Film si z nich berie raz to, tam zasa ono, ale námety stmeluje do ambiciózneho celku, na čele s neprekonateľným Combsom, ktorému zdatne sekunduje Bruce Abbott. Keby to šlo dnes do kín, nepoviem ani muk. Originálne, presvedčivé, morbídne, zábavné, desivé. Pecka, klasika. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Zde variace na frankensteina dostoupila větší jasnosti, což ale nijak neubírá na kvalitě. Postupné skládání ženského těla je docela záživné. Zpět jsou takřka všichni z prvního dílu, včetně dr. Hilla. Film svou kvalitou, dějem a provedením za předchozím snímkem nijak nezaostává, tu jednu hvězdičku ubírám jen za komediální pokusy - chodící prsty s okem, spojená ruka s nohou (škrtí a kope najednou) a okřídlená hlava dr. Hilla. Podobné věci tenhle film nemá vůbec zapotřebí. ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Nevěsta Re-Animatora sice už nedosahuje takových kvalit jako první díl, ale stále je to výborná, brutální a vtipná jízda plná krve a vnitřností. Jeffry Combs se vrací jako zvrácený a zřejmě nesmrtelný Herbert West, který se pro své pokusy nebojí spáchat kdejaký zločin. Scéna, kde se West rozpráví nad jednotlivými částmi složeného těla, jako by to bylo umělecké dílo, je přímo velkolepá. Skvělé pokračování. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Jeffrey Combs, tenhle novodobej doktor Frankenstein je alfou a omegou tohohle pokračování po všech stranách geniálního původního filmu. Jeho charisma a pak samozřejmě všechny ty anatomický vychytávky (běhající prsty s okem uprostřed (ne, to jsem si nevymyslel, to tam fakt bylo :-) neměly chybu). Jinak je to prostě pakárna, aneb film, ve kterém létá hlava, co má namísto uší netopýří křídla, se brát vážně zkrátka nedá. Objektivně za 3*, ale tahle legenda si zaslouží víc, už jen za to závěrečný obludárium :-) Takže šup hvězdu přihodit. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Ne tak dokonalý jako první díl, ale pořád skvělá brutální záležitost s vynikajícím Combsem a hlavně ultra drsným doktorem Hillem, škoda jen, že nemá tolik prostoru jako v prvním díle, protože je zase lahůdkou filmu. Dál je tady opět skvělá práce s trikovejma možnostma tehdejší doby, kdy je z triků vyždímáno úplně maximum a když už to nejde, tak nastoupí skvělý snímání kamerou a střih, aby to nevypadalo trapně a k tomu všemu zůstala výborná hudba, prostě Yuzna rozhodně nezklamal ()

Galerie (21)

Zajímavosti (2)

  • Film bol zakázaný v Singapure. (Paldiny)
  • Když jde v jedné scéně slyšet hluk z laboratoře, Dr.West řekne, že zvuk nejspíše dělají krysy ve zdi ("probably rats in the wall"). Jedna se o narážku na povídku H.P.Lovecrafta, "Rats In The Wall". (Pumiiix)

Reklama

Reklama