Reklama

Reklama

V kultovním sci-fi filmu Návrat do budoucnosti se hlavní hrdina Marty ocitne díky vynálezu svého kamaráda, šíleného doktora Emmetta Browna v minulosti. Stroj času je zabudovaný v legendárním autě Delorean, který ho přenese do roku 1955, kdy se jeho rodiče teprve coby středoškoláci seznamovali. Martymu se náhodou povede narušit časové kontinuum a pak musí svou chybu napravit, aby se vůbec v budoucnosti narodil. (Pannonia Ent.)

(více)

Recenze (1 179)

Nemmonn 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější film všech dob. Každá sekunda v tom filmu je tak neskutečně úžasná. Jeden z nejlepších soundtracků od Alana Silvestriho, který poslouchám do dnes. Hlavní duo, který mě nikdy nepřestane bavit. Do toho hlavní zápletka, Biff, DeLorean, vynikající scénář a humor. Absolutní Masterpiece. 11/10 ()

MERKATtv 

všechny recenze uživatele

Dokonalý film. Bezchybný. Napínavý zábavný príbeh sprevádzajú skvelé herecké výkony s úžasným soundtrackom. Filmy, ako je tento, už nikdy nevzniknú. Nestárnuci klenot, ktorý si užívam vždy keď si ho znovu pozriem. ()

mr.cartman 

všechny recenze uživatele

Tenhle film, resp. všechny díly přímo žeru. Už si ani nevzpomínám, kdy jsem to poprvé viděl, ale jakmile jsem přišel na název tohoto filmu, nenechal jsem si ho v TV nikdy ujít. Ještě že teď ho mám na DVD. ()

Cortesz 

všechny recenze uživatele

Nejlepší sci-fi s tématikou stroj času, cestování v čase, k tomu okořeněn komediálním elementem, což dělá z této série nezapomenutelný zážitek, navíc skvělí komediální herci Michael J. Fox, Christopher Lloyd, kteří svým postavám vdechli duši a ostatní herecké obsazení je také skvělé. Rozhodně jde o nezapomenutelnou zábavu, která postupem času jen zraje a rozhodně nejlepší spojení sci-fi a komedie. To vše doplňuje k úplné dokonalosti skvělá režie Zemeckise a skvělé hudby. ()

Smajlík93 

všechny recenze uživatele

Cestování v čase je snem každého kluka a když se k tomu přidá šílený vědec Dr. Emmett L. Browen a kluk jménem Marty McFly vznikne úžasná komedie Návrat do budoucnosti (Back to the Future). Díky doktorovu stroji času se Marty nechtěně, po zabyti doktora vydává do roku 1955. Kde musí k své smůle napravovat seznámení rodičů, dostat se zpět do roku 1985 a přitom zachránit doktora… Nezapomenutelný a originální film vznikl z produkce Roberta Zemeckise a Steven Spielberga. ()

HarlanWade 

všechny recenze uživatele

Naprosto dokonalá rodinná komedie. Originální, vtipná napínavá... zkrátka vše šlape, jak by mělo. Zemeckis je výborný režisér. Michael J. Fox a Christopher Lloyd hrají skvěle a já se nenudil ani vteřinu. Škoda, že se takové filmy už dneska netočí. ()

MeGab 

všechny recenze uživatele

Chvílema jsem se trochu ztrácel, ale jinak po dlouhé době komedie, která se mi líbila a u které jsem se párkrát i usmál. Nelíbila se mi Lloydova expresivnost vyjadřování. ()

curfew77 

všechny recenze uživatele

Od prvního po třetí díl vzácně shodné hodnocení: nádherně hravá a vtipná sci-fi trilogie dělaná s láskou a smyslem pro detail, jaké se dnes už nevidí. Pečlivý scénář, na svou dobu špičkové triky a neuvěřitelně dětský vyhlížející "skorotřicátník" Michael J.Fox stvořili zázračný koktejl s nezaměnitelnou příchutí osmdesátek. Jak první část, tak i dvě souhrnně natočená pokračování jsou dalším důkazem toho, že filmy, kterých se byť i jen producentsky dotkne Steven Spielberg, ve zlato se promění. První díl dokonale zapadá do časů, kdy se plátny kin vesele proháněli Indiana Jones či E.T. mimozemšťan, a Hollywood nic zásadního neřešil. Na rozdíl od dalších dvou v něm navíc najdete i mého velkého hereckého oblíbence Crispina Glovera! "Haló, Mc Flyi, JE NĚKDO DOMA?!" :) 100 %. ()

Hulkee 

všechny recenze uživatele

Asi můj nejoblíbenější film z této série, krásný a geniálně natočený, jako dítko jsem ho měl rád, ale postupem času mi prostě přestal sedět, přesto je to inteligentní komedie, která by měla být za život viděna alespoň jednou. Pět hvězd, které si Zemmeckis spolu s M.J. Foxem a Ch. Lloydem zasloužili. ()

RendaVahala 

všechny recenze uživatele

Tak a tento film jsem dlouho vyhledával, jelikož jsem ho poprvé viděl jak mi bylo 7 let. No páni, nemůžu ani uvěřit tomu, že jsem tento film skutečně našel. JE to úžasný sci-fi snímek a prostě je můj oblíbený. ()

drim87 

všechny recenze uživatele

Co bych za to dal mít takový stroj času :) Jeden z mých nejoblíbenějších filmů! Geniálně propracované a vtipné! ()

vitac. 

všechny recenze uživatele

Cestování v čase je vděčné téma a když se uchopí s vtipem, nadhledem a nechá se zahrát sympatickými herci, je z toho fajn film pro široké publikum. Slabší čtyři. ()

Phex 

všechny recenze uživatele

Změny chování, sociabilita, vyjadřovací prostředky, síla odkazů to vše se v průběhu i několika málo let strašně rychle mění. Společnost se zkrátka rychle rozvíjí. Z toho důvodu jsou pro mě nepochopitelné v top 200 filmy z roku 1930 - když s na ně dívám tak mě to prostě nic neřekne a nebo mě to nedostane tak jak to asi dostalo diváka v té době (např. Casablanca, Občan Kane, atd.). Podobný případ je Návrat do budoucnosti. Vidět ho dříve s vyšším hodnocením bych asi neváhal. Kouzlo tohohle filmu ale už dosti vyprchalo - pořád je to ale nadprůměr. ()

Dinsberg 

všechny recenze uživatele

Příběhy o cestování časem se mi vždycky líbily a líbit budou. Tenhle patří mezi ty nej. Na plnění snů není nikdy pozdě. Proto neváhejte a vraťte se do budoucnosti. ()

Maw 

všechny recenze uživatele

Klasika u které jsem vyrostl, Marty a doktůrek si tuhle jízdu užívají a já si jí užíval s nimi už jako malý kluk, jeden z nejlepších filmů mého mládí. Herecké obsazení sedí jak přibité a herci jsou více než příjemní. Na rok 1985 je to opravdu obdivuhodné dílo, které zůstane v mé paměti zaryto až do smrti. ()

Související novinky

Robert Zemeckis a nová sci-fi

Robert Zemeckis a nová sci-fi

14.01.2020

Režisér Robert Zemeckis (Let, Trosečník) v posledních letech nezaznamenal se svými novými filmy příliš velký úspěch, a tak se po dlouhé době vrátí k žánru, s nímž kdysi v Návratu do budoucnosti… (více)

Třetí Stranger Things až za rok

Třetí Stranger Things až za rok

01.08.2018

Netflix si dává na čas a třetí sérii svého megahitu Stranger Things tak fanouškům neukáže dříve jak v roce 2019. Důvodem je i fakt, že se tvůrci chtějí částečně vykoupit za ne úplně šťastně přijatou… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama