Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1955 dr. Emmet Brown právě odeslal do budoucnosti Martyho McFlye. Jenže v tentýž okamžik mu poklepe na rameno Marty, který se vrátil pro almanach sportovních výsledků a uvízl v minulosti poté, co úder blesku odeslal stroj času i s dr. Brownem do roku 1885. Podle dopisu, který Marty od Browna dostal, byl stroj času poškozen a v roce 1885 neexistuje možnost jeho opravy, proto ho ukryl v jeskyni, kde by ho Marty měl najít. Vzápětí Marty zjistí, že Doc byl několik dnů po napsání dopisu zastřelen zezadu jakýmsi Bufordem Tannenem. Pustí se do opravy auta, aby se Marty mohl vydat Brownovi na pomoc, a zanedlouho už startuje na cestu do roku 1885. Tady se hned připlete do cesty indiánům, což má za následek palivovou nádrž prostřelenou šípem. Ujme se ho rodina Seamuse McFlye. Marty se jim představí jako Clint Eastwood a začne v městečku pátrat po Brownovi. Místo toho však narazí na Bufordův gang a málem na to doplatí životem. Naštěstí včas zasáhne Brown. Společně pak začnou plánovat návrat do budoucnosti, přičemž musí vyřešit problém s benzínem. Při přípravách se Brown seznámí s novou učitelkou Clarou Claytonovou a okamžitě se do ní zamiluje. Žena, která je nadšenou čtenářkou románů Julese Vernea, jeho city opětuje, a tak vědec dokonce začne uvažovat o tom, že v minulosti zůstane. Martymu se podaří zmařit Bufordův pokus o Brownovu vraždu. Jenže situace se dál komplikuje. (TV Nova)

(více)

Recenze (653)

TommyDiamond 

všechny recenze uživatele

Třetí pokračování veleúspěšné série. Po pravdě řečeno i když se mi film líbil je z celé série nejslabší. Chybí zde genialita prvního i druhého dílu. A ta tkvěla v promyšleném a nonšalantním pohybu minulostí i budoucností v přítomnosti.... ()

El Patron 

všechny recenze uživatele

Někdo by to mohl brát jako parazitování na předchozích dílech. A ono to tak zčásti bohužel je. Pravá originalita byla pouze v prvním díle, druhý díl čerpal zbytek a tak tak se mu to povedlo ale aby i třetí díl bral ze stejného poháru akorát s obalem westernu, není zrovna to co bych čekal. Nicméně jsem se opět bavil, a bavil myslím perfektně. Humor sice ochabl ale přesto pár scén k zasmání se tu najde. Nakonec jsem se ale dočkal povedeného konce série, na kterou nezapomenu ani kdybych chtěl. ()

papadoce 

všechny recenze uživatele

Bola to milá dobrodružná jazda. Tentokrát dostal naozaj veľa priestoru Krištůfek Lloyd, čo vnímam ako najväčšie pozitívum trojky. Príbeh opäť slušný, dokonca sa podarilo vyhnúť očividnej chybe v scenári (v dvojke to bola dosť nedomyslená scéna v aute), odsýpa to ale rovnako dobre ako prvé diely. Možno je málinko menej komplikovaný než filmy predtým. Topkou je tentokrát počítanie do 10 😂. Záverečná scéna je natočená technicky dokonale, bol rok 1990!!! Zábavná trilógia čo vás neunudí ani časom. Filmy v zásade predbehli svoju dobu. Spokojný som. ()

J.e.r.e.c 

všechny recenze uživatele

Výrazně snesitelnější než protivná dvojka, ale v důsledku podobně o ničem. Docovi jsem lovestory přál, ale kromě poklony Julesi Vernovi z ní nic zajímavého ani legračního nevyplyne, stejně jako z Martyho linie beroucí si do úst Eastwooda. Jasně, máme tu kamerový nájezd jako v Tenkrát na Západě nebo fintu z finále Pro hrst dolarů, ale moment... tohle přece má být komedie! Zasmál jsem se vůbec něčemu? Některé fórky jsou avizované dopředu (indiáni) a Čechov by měl určitě radost, jak často se tu střílí z jeho pušky (frisbee, skejt). Nejvíc se mi na tom líbila patina rukodělného hollywoodského řemesla té doby a kaskadérské kousky jako naskakování z koně na jedoucí vlak zaváněly větším dobrodružstvím než celý film. 60 % ()

Cortesz 

všechny recenze uživatele

Famózní zakončení této slavné trilogie o cestování v čase s opět geniálním scénářem, který je tentokrát zasazen do prostředí divokého západu, což tu ještě nebylo. Sice zde výsledný dojem krapet ruší ta milostná linie mezi doktorem a tou učitelkou, ale i dáky ní je zde pár vtipných situací. Jde rozhodně o nejslabší část celé trilogie, ale vážně jen o něco málo ve srovnání s jinými slavnými "trojkami" jedna z nejlepších. ()

HarlanWade 

všechny recenze uživatele

Potřetí se Fox a Lloyd pouštějí do bláznivého dobrodružství napříč časem a potřetí je tu hodně zábavná podívaná. Zemeckisovi ve srovnání s prvními dvěma díly už trochu došel dech a nápady v jednotlivých scénách už nejsou tak namakané, ale přesto vynikající. Navíc celkové zasazení do westernového prostředí filmu slušelo a mě osobně v mnohém dost pobavilo (Marty alis Clint Eastwood :-). ()

curfew77 

všechny recenze uživatele

Od prvního po třetí díl vzácně shodné hodnocení: nádherně hravá a vtipná sci-fi trilogie dělaná s láskou a smyslem pro detail, jaké se dnes už nevidí. Pečlivý scénář, na svou dobu špičkové triky a neuvěřitelně dětský vyhlížející "skorotřicátník" Michael J.Fox stvořili zázračný koktejl s nezaměnitelnou příchutí osmdesátek. Jak první část, tak i dvě souhrnně natočená pokračování jsou dalším důkazem toho, že filmy, kterých se byť i jen producentsky dotkne Steven Spielberg, ve zlato se promění. V tomto případě Divoký západ, lokomotivy chrlící barevný kouř a ZZ Top v irském stylu a unplugged - opět neodolatelné :) 100 %. ()

Hulkee 

všechny recenze uživatele

Nevím proč ale Zemmeckisova tvorba mi až na čestnou výjímku Forresta Gumpa nesedí. Prostě to není ono. Sice jsem tento film viděl a to dokonce několikrát, ale po nějaké době jsem ho přestal vyhledávat.SHRNUTÍ: Dobrý film, který ale nevyhledávám,kvalitní filmařina s několika odkazy třeba na Cera una volta il west. Čtyři hvězdy podle mě zasloužené, protože to bylo dobré jak po herecké tak po scénářové stránce. ()

Dinsberg 

všechny recenze uživatele

...třeba na divokém západě. Ten je rozhodně jistějším prostředím než neuchopitelná budoucnost. Dobové reálie i chování, to vše velmi citlivě dávkováno. Ústřední duo, tentokrát doplněné o Mary Steerburgen, fantastickým způsobem působí na sebe vzájemně i na své okolí. A na konci filmu se nabízí otázka. Kam až by mohly sahat změny v minulosti? Pevně doufám, že na tuto otázku nikdy nenajdeme odpověď. ()

MirkaP 

všechny recenze uživatele

Protože miluju BTTF a taky westerny, je toto můj nejoblíbenější film vůbec. Nemusím si před ním pouštět předcházející díly, pro mne funguje dokonale i samostatně a asi ho zítra zase pustím. ()

Hermione02 

všechny recenze uživatele

Nejrozporuplnější film z celé trilogie. Klasice, tzn. návratu do 50. let 20. století se tento film nevyrovná, ale za opakované shlédnutí stojí. Některé hlášky jsou ovšem i z tohoto filmu nezapomenutelné! ()

rob_troy 

všechny recenze uživatele

Můj oblíbený Zemeckis a naprosto dokonalý Návrat do budoucnosti. Tohle se se mnou vrží od mládí a navždy zůstane Michael J. Fox jako Marty McFly, a Christopher Lloyd jako bláznivý profesor a jeho létající DeLorean u mě v srdci vyrytý hodně hluboko. Ať už Návrat do budoucnosti I, Návrat do budoucnosti II, Návrat do budoucnosti III. ()

donnovann 

všechny recenze uživatele

Podle mě asi nejslabší díl, čekal bych důstojnější zakončení této trilogie, ovšem mohlo to dopadnout i mnohem hůř. ()

george82 

všechny recenze uživatele

Michael J. Fox je u mě třída a bavič první ligy. Škoda ho. Celá série je výborná se slušnou zápletkou a docela fajn zpracováním. Tohle je přesně ten film na který si vždy vzpomenu, když si chci pustit něco na pohodu a pro pobavení. ()

Reklama

Reklama