Reklama

Reklama

Spisovatelka Helen a herečka Madeline se dlouhá léta nenávidí. Madeline totiž přebrala Helen snoubence Ernesta. Teď všichni tři překročili padesátku a místo toho, aby jejich životy a kariéry nabíraly na obrátkách, padají strmě ke dnu. Z Ernesta, který byl kdysi špičkový plastický chirurg, se stal alkoholik a skončil jako maskér mrtvol. Helen přepadne osobní krize a má tendenci nesnesitelně přibírat na váze. Sedm let poté co se Ernest a Madeline vzali, skončí k nepoznání ztloustlá v blázinci, kde jí sice psycholožka dokáže pomoci, ovšem zcela jinak než čekala. Omylem totiž Helen přivede na myšlenku Madeline zavraždit. Také Madeline si uvědomuje, že doba, kdy se všichni muži kořili jejím půvabům a leželi jí u nohou, je dávno pryč. Ale všechno se dá změnit. Zvláště pokud jim do života vstoupí záhadná čarodějka Lisa disponující elixírem věčného mládí. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (503)

topi 

všechny recenze uživatele

"Už to vstalo?" " Ano pane, je to ve vaně." Tuhle černou komedii miluji a pokaždé mě stoprocentně pobaví. Parádní triky, skvělá hudba, fantaskní atmosféra a námět + vynikající obsazení Meryl Streep, Goldie Hawn a Bruce Willis. Výbornou roličku si střihl režisér Sydney Pollack jako doktor. Český dabing je taky nadmíru poveden a Zlata Adamovská k Meryll Streep pasuje dokonale! Robert Zemeckis ve vrcholné formě a spolu s Návratem do budoucnosti a Honbou za diamantem řadím Smrt jí sluší mezi jeho nejpovedenější klasiky. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Sedíš tady, mluvíš na mě, ale jsi mrtvá." Život věčný není nic pro mě. Asi proto, že jsem krásný i s vráskami, nefunkčními koleny a vyhozenými plotýnkami. Nesmrtelné "kamarádky" Helen a Madeline to viděly jinak, čemuž rozumím, ale moc jsem se u toho nebavil. Taková mrtvola zuřící v márnici sice nebyla špatná, stejně tak vykloubený krk nebo děravé břicho, ale já mám raději humor nabalzamovaný do jiných odstínů černé. Taky jsem se nedozvěděl odpověď na nahozenou otázku, co ve vězení dělají plachým, plešatým a přitloustlým republikánům. A to by mě zrovna zajímalo. ()

Reklama

Nin 

všechny recenze uživatele

Střelená komedie s Brucem Willisem a dvěma legendárními herečkami. Je tu důraz na režii a různé filmařské triky, které asi ve své době pořádně ohromovaly diváky (a dodnes vypadají velice dobře). Trochu jsem se bál, jak Bruce zvládne komediální roli, ale za mě se jí zhostil velmi dobře. Prostě nějak využívá svého charismatu, jen tentokrát není drsný akční hrdina, ale uťáplý manžílek. Pomalu se rozplétající příběh s hororovými prvky má dobrý námět, ale v druhé půlce ztrácí dech. Příjemný úlet. (6/10) ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tohle byla taková průměrná americká komedie, která opravdu zaujme hlavně vizuálními efekty. Pár míst vtipných tam bylo, napři když lékař ve špitále zjistí, že Madeline je vlastně mrtvá... Na otočené krky a z pod kůže vykukující vyhřezlé kůstky mi však nepřišly zdaleka tak odporné jako Bruce s knírkem v obrovských brýlých a s tou brutální patkou na hlavě... Jenže Willis konce osmdesátých a během devadesátých let, byl spíše komediálním hercem a akčňáka z něj udělal až večírek a chůze bosky po střepech v Nakatomi plaza :-) a tak mu ten dojčácký knírek musím odpustit. Tři tuby barviva pleťového odstínu. * * * ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Naprosto originální komedie natočená hodně zábavně. Já jsem se bavila, ale musím říct, že se tenhle film určitě nebude líbit většině lidí. Film vyniká hodně propracovaným scénářem a zaujme tím, jak jsou obě ženské představitelky obsazené tak trochu proti svému obvyklému typu rolí (zejména Meryl Streep). I Bruce Willis tady hraje tak trošku jinak (ale ne nezajímavě). Pokud máte rádi černé komedie, pěkné triky a děláte si srandu z honu Hollywoodských hvězd za krásou, můžete se skvěle bavit. ()

Galerie (105)

Zajímavosti (34)

  • Ve filmu se objeví i Michael Caine. Když si Helen (Goldie Hawn) pouští televizní film, v němž je Madeline (Meryl Streep) uškrcena, je to právě on, kdo ji zabije. Použity byly záběry z Cainova filmu Agent Palmer: Případ Ipcress (1965). Ve filmu uvidíme i plakát z tohoto fiktivního filmu s Michaelem Cainem a Madeline Ashton s názvem "Dark Windows". (kenny.h)

Související novinky

Čertova švígrmutr

Čertova švígrmutr

30.06.2006

Někteří charakterní herci hrávají v inteligentních hlubších filmech, když jim jde o umění a touhu něco po sobě zanechat. Z toho se ale objeví v tak prvoplánovém hloupoučkém čemsi, že se člověk… (více)

Reklama

Reklama