Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Claire a Norman odvážejí svou dceru Caitlin na koleje vysoké školy, kde začíná studovat. Claire je smutná, ale zároveň se těší, že bude mít víc času na sebe. Jejich sousedé, Warren a Marie Fureovi, se nastěhovali před pár týdny a neustále se hádají. Jednoho dne se Marie svěří Claire, že se moc bojí, vtom se vrátí její manžel a ona uteče do domu. Claire to trápí a druhý den za sousedkou zajde, ale ta není doma. Claire v noci nemůže spát a z okna vidí, jak soused nakládá do auta velký balík. Probudí Normana, ale auto je pryč. Claire hází psovi míček do jezera, které mají u domu a zdá se jí, že pod hladinou vidí mrtvolu. Navíc se celý den samy od sebe otevírají zadní dveře a náhle začne hrát i věž. Claire má strach a jede za Normanem, který pracuje v laboratoři na genetických výzkumech, do práce. Druhý den opět slyší v domě zvuky, otevírají se dveře, padají věci ze stolu. Claire se znovu vydává k sousedům, setkává se s Warrenem, ale s Marií prý nemůže mluvit… V noci jde Claire do koupelny, odkud se valí pára, vana je plná vody a pod hladinou vidí odraz mrtvé ženy. Druhý den ji Norman pošle k psychiatrovi. Claire se mu svěří, že doma viděla ducha a psychiatr jí poradí, ať s duchem naváže kontakt. Claire se svou kamarádkou Jody uspořádá seanci, ale k ničemu nedojde. Claire nechce, aby o tom věděl Norman – před rokem měla totiž autonehodu a od té doby se o ni manžel moc bojí. Jody odjede a z koupelny jde opět pára, vana je plná vody a Claire slyší hlasy… (TV Prima)

(více)

Recenze (326)

EdaS 

všechny recenze uživatele

Já si nemůžu pomoct, ale mně ten film sedl. Všichni věděli co točí a bavili se. Já se bavil taky a moc. V kině i u videa. A navíc jsem se bál. Co na tom, že všechno je tady klišé. Jak kdosi řekl, dvě tři klišé, to je nuda. Ale tisíc, to je neodolatelné... ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Nejde ani slovy popsat, jak moc je tenhle film nudný. Zemeckisova neschopnost dostat se situaci pod povrch nevadí u komedií, akčních filmů a roztažených exhibicí, ale tenhle v podstatě komorní film je tou neschopností úplně nasáklý a z řemeslně jistě zvládnuté podívané to dělá nesnesitelnou frašku. ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Napínavý mrazivý thriller s excelentními hereckými výkony. Film jsem viděl už třikrát a stále mě dokáže jeho atmosféra pohltit. Naprostý vrchol je závěrečná scéna ve vaně. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Docela příjemný překvapení, Herrison Ford i Michelle Pfeiffer jsou tady hodně a dobrý a jelikož se film po většinu doby odehrává v noci nebo v temných prostorách tak má i vynikajicí atmosféru, kterou dotváří ne zrovne nějaká vynikající, ale do filmu výborně pasující hudba. Rozhodně jsem se ani na chvilku nenudil a Robert Zemeckis se za tohle určitě stydět nemusí ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Slabé, ne moc věrohodné a především nudné. Zemeckis je kvalitní režisér, ale scénář je mírně řečeno podprůměrný. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Velmi dojemný příběh o tom, jak se probouzí ženino nitro ve snaze vymanit se ze zhoubného vlivu muže neboli vnitřního Modrovouse. Clarissa Pinkola Estés by byla pyšná. Dále bych také chtěla poznamenat, že záběr na Michelle Pfeiffer s vilně roztaženýma nohama mi v ranných fázích dospívání zřejmě silně poškodil psychiku. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Slušný, ale až příliš rutinně napsaný thriller sází na kvalitní hvězdné obsazení v čele s Harrisonem Fordem a profesionální, zkušenostmi podepřenou režii R. Zameckise. Na jedno podívání dobrá zábava, nemám ale nějak potřebu se k tomuto snímku vracet. V tomto případě mi vadilo i propojení kriminálního případu s duchařskými prvky. Celkový dojem se zamhouřenýma očima: 70 %. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Slušná áčková duchařina spojená s poctou Hitchovi. Nic nového pod sluncem, ale dobře natočená žánrovka. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Ze začátku se zdálo, že to bude celkem dobrý psychohoror, ale nebyl. Tedy abych byl přesný, začátek... na ten se dívat dalo, ale pak se to zvrtlo ve snadno předvídatelný film s naprosto trapným vyvrcholením ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zde nemístně kritizovaný duchařský thriller s naprosto přirozenou Michelle Pfeiffer vám až na svůj poněkud neelegantní konec zahustí krev v žilách. Zarytým fanouškům Hitchcocka se doporučuji nedívat, aby nebyli přílišně frustrování z nezdařilého napodobování mistrova patentovaného díla.. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Mám rád Roberta Zemeckise, Michell Pfeifferovou i Harrisona Forda... ale ne pohromadě. Viníkem je scénář. Marně se snaží odkazovat na starší Hitchcockovy snímky Vertigo, Psycho... Proč scénáristé nemohli napsat originální příběh namísto toho, aby si tolik půjčovali od jiných? Ano, je tu pár děsivých momentů, ale je jich málo. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Film sem si půjčila na video, protože dvojice Harrison Ford a Michelle Pfeifer jsou přece jen jistou zárukou kvalitní podívané a thriller patří mezi mé oblíbené žánry. Bohužel po shlédnutí se dostavilo zklamání. Vůbec nic nového. Snad ty tři hvězdičky za výše zmíněné představitele + režii. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Od Zemeckisa ako od tvorcu jedných z najoriginálnejších filmov za posledné roky, by som naozaj nečakal, že sa dopustí niečoho podobného.Vykrádačka a zlepenec všemožných scén z Hitchovýc, ale aj iných filmov, je do očí bijúca, keď sa ale pozliepa v tom správnom poradí, a natočí s patričnou úctou a rešpektom, nemám to Robertovi prečo zazlievať. Skvelá mysteriózna vsuvka sa tvorcom vymkla z rúk len v samotnom závere, kde si asi nevedeli rady, zamotali sa do zbytočne komplikovaného scenára a pri zjavnom zatlačení do kúta sa dopustili chyby, ktorá film posunula v mojich očiach 'len' na čisté štyri hviezdičky. Rozžeravený dej bolo nutné kovať, pokiaľ bol ešte horúci, príbeh je však poskladaný z úplne odlišných celkov a tak výsledok pôsobil na ľudí určite rozličným dojmom. Zemeckis však pohotovo reaguje na každú scénu a film stmeľuje skvelá a ohromná porcia napätie, pri ktorej ma neraz striaslo od nepríjemného pocitu strachu. Žiadny zbytočný krvák, žiadne jednoduché a prvoplánové ľakacie scény, jednoducho podmanivo napätá atmosféra, perfektná ponurá hudba a skvelí herci. 80%. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Skutečně kvalitní překvapení, Michelle a Harrison k sobě úžasně pasují a komorní horor je žánr, který jim svědčí. Proměna obou je báječným požitkem. Pamatuji si ještě jako kino novinku. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Scénář je lehce okoukaný, ale atmosféra byla na krájení a hudba byla vynikající. Co na tom, že každý trochu slušný filmař dokáže takovýhle námět natočit stejně či lépe, než jak se to povedlo Zemeckisovi. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Harmonické manželství. Dům po odchodu dcery-vysokoškolačky zející prázdnotou. Záhadné hlasy a zvuky. A jedno kruté tajemství. Přitom všechno začíná obviněním souseda, že nacpal zavražděnou manželku do kufru auta. Cosi shnilého se však odehrává přímo v domě stále zamilovaného páru. A divák posedlý thrillery začíná chápat, že všechno je trochu jinak. První půlhodinka je moc fajn, taková příjemně nevypočitatelná. Odkazy na Hitchcockovo Psycho jsou patrné, zázračný chlapec nabízející lákavé modely rodinné zábavy Robert Zemeckis mění žánr a drží napětí, používá účinné triky, k čemuž mu výrazně pomáhají střihač i kameraman Don Burgess (spolupracovali spolu už mnohokrát). Výsledku ovšem příliš nepomáhají prudké dějové zvraty i místy zmatený scénář. Naštěstí jsou pánové (producent) Steven Spielberg a Zemeckis pořád těmi hravými „hochy“. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Zemeckisovy sa darí diváka držať v napätí, práca s atmosférou sa mu darí, škoda len, že z očakávaného thrilleru sa nakoniec vyprofiloval čistokrvný horor. Bolo by dobré, keby sa nejakou hororovou scénou žáner pripomenul o niečo skôr, pretože to film potom akosi rozdeľuje a úplne to nenapĺňa ani thriller ani horor. Určite stojí za to film vidieť a štvrtá hviezda mu ušla len veľmi tesne. 60%. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Určitě film mohl dopadnout lépe, ale to by chtělo příběh zkrátit a vynechat 3/4 filmu. Zpočátku to celé funguje přesně v tom stylu, kdy člověk netuší jaké budou věci příští. Musím říct, že na to že v domě strašilo, tak to Michelle docela zvládá. Finále je správně vygradované a Harrison ukázal, že i v záporné roli dokáže obstát. 60% ()

Reklama

Reklama