Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve druhém filmu ze série Bláznivá střela se policejní poručík Frank Drebin (Leslie Nielsen) účastní slavnostní večeře v Bílém domě, kde má obdržet cenu za zastřelení tisícího drogového dealera. Na večeři je pozván také doktor Albert S. Meinheimer, s nímž se prezident Bush právě domluvil na nové energetické politice podporující alternativní zdroje. To se ale nelíbí zlotřilým představitelům tradiční energetiky (uhelného, ropného a atomového průmyslu.) Spojí proto síly s mazaným ničemou Quentinem Habsburgem, aby naplánovali Meinheimerův únos a na jeho místo dosadili dvojníka, který by vedl politiku v souladu s energetickou lobby. Ve Washingtonu se známý policista rovněž znovu setkává s bývalou přítelkyní Jane Spencerovou (Priscilla Presleyová), která v současné době pracuje v ústavu pro výzkum využití energie, a má pocit, že se tam dějí nějaké prapodivné věci. Frank se pustí do vyšetřování a zanedlouho narazí na neklamné známky toho, že i v této oblasti existuje mafie, prosazující své zájmy... (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (370)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl mám mnohem víc nakoukaný než všechny ostatní, což je dle mého názoru asi ten hlavní důvod, proč se mi líbí ještě o něco víc než jednička. Některé vtipy, které jsou mimo hlavní dění, jsou naprosto úchvatné a já si nemůžu pomoct a musím se jim pokaždé smát. Jsou to právě scény, které jsou zde uvedené, jsou pro mě těmi, co se mi vždy ve spojitosti s komediemi parodického charakteru vybaví. Je krásné vidět nějaký film po dlouhé době a pořád se mu smát, protože ty scény prostě vtipné jsou. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Detektív, poručík los angeleskej polície, Frank Drabin sa znova vrhá do ďaľšieho náročného prípadu. Potom, čo v prvej časti zachránil anglickú kráľovnú pred atentátom, musí v tomto voľnom pokračovaní čeliť zákernému podnikateľovi Quentinovi Hapsburgovi. Ten je majiteľom nadnárodnej, petrolejárskej spoločnosti. Unesie doktora Alberta Meinheimera, poradcu amerického prezidneta v oblasti energetiky. Nahradí ho zaplateným dvojníkom, ktorý má zaručiť to, že Biely dom bude naďalej preferovať záujmy ropným spoločností. Suverény Frank Drabin však zmarí jeho nekalé plány. Výborné pokračovanie výbornej komédie. O nič horšie ako prvá časť. **** ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Druhá Bláznivá střela se veze na podobné a stále velice kvalitní vlně parodie a absurdity jako jednička a rozhodně na své "předchůdkyni" nic neztrácí. Druhé Frankovo dobrodružství nabízí opět bohatou nálož humorných momentů a gagů, které (opakovaně) polechtají bránici a vykouzlí nefalšovaný smích na tváři. Důstojné pokračování, jehož humorné kouzlo hravě odolává času. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Ano, když jsem se podíval na film dnešní optikou (když jsem ho viděl před lety, ještě jsem brýle nepotřeboval), musel jsem uznat, že celá řada fórků už poněkud vyčpěla, nebo vyznívá poněkud trapně. Naprostá většina humorů na mě ale v pohodě fungovala i dnes, takže jsem se do smíchu nemusel v žádném případě nutit. Byl jsem rád, že se členové policejního oddělení vrátili v plné síle, aby to opět natřeli nejen běžným kriminálníkům, ale i zástupcům takových spolků jako KOUŘ, SKVRNA a ŘACHA. Ale buďme k sobě upřímní; vždyť v tomto snímku vůbec nešlo o boj proti zločinu, o záchranu planety nebo o spravedlnost. To všechno byly jen podružnosti, které se připletly do cesty největšímu romantikovi na severoamerickém kontinentu při jeho cestě za láskou. Stejně jako předchozí snímek, ani druhá část trilogie nekladla přehnané nároky na divákovo myšlení, takže mohla značná část mozkových buněk dostat mimořádné volno, zatímco jsem si užíval nenáročný ale zábavný relax. Pokud to bylo hlavním záměrem tvůrců této komedie, pak to s přehledem zvládli. / Poučení: Stav se v podniku "The Blue Note", ta atmosféra je jedinečná. 4*+ ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Upřímně řečeno ty dva poslední jsem přejel. Naštěstí se z nich vyklubaly drogový dealeři............. Jídelní scény jsou hnusný, nechutný a kazí celý film. Tomuhle druhu humoru neholduju. CITÁT - První dáma opět na zemi!!!........ Uhlí, ropa a jaderná energie, toť vše. Ekosystémy nejsou přijatelné. Poručík Frank Drebin (Leslie Nielsen) na stopě vysokému politickému a ekologickému spiknutí. Nádherný je poručíkův tanec okolo 35 minuty. CITÁT - Tím se netrapte, někdy používám své dívčí jméno........ Eko příběh o energetické úspornosti a obnovitelných zdrojích pojatý jako krimi parodie a komedie v čele s poručíkem Drebinem. Škoda, že film není vyprávěn jeho osobou, nebo alespoň komentován - to tomu strašně chybí. Už to nemá kouzlo prvního filmu, ale stále je to sranda. CITÁT - Hapsburg (Robert Goulet) má plán Bé vé vé- .....tak kde!!!!!..... Jane Spencerovou si opět zahrála Priscilla Presley. Na konci titulků je ještě dovětek o bioenergii. CITÁT - Bay, bay........... ()

Galerie (88)

Zajímavosti (11)

  • Obrazy na stěně baru Ztroskotanců znázorňují potopení Titanicu, zkázu vzducholodě Hindenburg, zemětřesení v San Francisco v roce 1906, automobily Ford Edsel a DeLorean DMC-12, Hubbleův teleskop, ministra Nevilla Chamberlaina a guvernéra Michaela Dukakise. (SG-1)
  • Na konci předchozího filmu Bláznivá střela (1988) říká starostka Lilian Barkley (Nancy Marchand) poručíkovi Frankovi Drebinovi (Leslie Nielsen), že se vrátí k policii v hodnosti kapitána. Ovšem Drebin je v tomto filmu i nadále poručíkem. (Robbi)

Související novinky

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

14.10.2022

Chyběl vám žánr bláznivých parodií? Pak pro vás má studio Paramount dobré zprávy – oficiálně totiž chystá remake Bláznivé střely, v níž by si hlavní roli měl po legendárním Lesliem Nielsenovi zahrát… (více)

Reklama

Reklama