Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street 4: Vládce snu

  • USA A Nightmare on Elm Street 4: The Dream Master (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kristen, Kincaid a Joey se utkali s Freddym Kruegerem již v NOES 3. Tentokrát jsou zpět v normálním životě, ale Kristen znova začíná mít noční můry... V jedné z nich se prochází Freddyho domem, dojde až do kotelny a tam vtáhne do svého snu Kincaida i Joeyho. Po útoku psa se Kristen probouzí s ošklivou ránou na ruce... Během další noci se Freddy znovu "vrací k životu" a Kincaid a po něm i Joey se nedosní rána... To je však jen začátek a Freddy se už těší na další mladé maso, samozřejmě s Kristen v čele... V roli Kristen se představí Tuesday Knight, která také nazpívala titulku "Nightmare" (úvodní titulky). (5150)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (254)

Hakha 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější díl Noční můry. Čtvrtý díl od předchozích je nejakčnější a má správnou atmosféru. Hlavní hrdinka mě byla vždycky sympatická, takže narozdíl(např.) od druhého dílu, kde jsem postavám nefandil. Tenhle díl jak předchozí(místo 1 a 5) nedokáže vylekat. Je sice napínavý to jo, ale není strašidelný. Přes některé mouchy, který film má dávám 4 hvězdičky.... ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Je zde oproti předchozím méně zdařilým dílům patrné jisté zlepšení a režisér Renny Harlin má talent dát filmu dynamickou podobu, ale přesto, že Freddy vraždí nápaditěji než dřív, nedá se o filmu prohlásit, že byl moc napínavý nebo strašidelný. Freddy trousí hlášky, Robert Englund hraje s chutí, ale atraktivní hororová postava nemá ještě zdaleka natolik optimální příběh, se kterým by překonala víc než jen ucházející podívanou z konce osmdesátých let, i když v tomto dílu byla snaha navázat na kvalitu poměrně velká. 60% ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Všechny noční můry jsou o tom samém a používají i stejné zbraně, ale které se však v jedničce podařili nejvíce. Scény smrtí byli od začátku hodně silným nosníkem, kterému pomáhala atmosféra, která s každým dalším novým režisérem mizí do ztracena. Snad se jednou narodí nějaký režisér co vytáhne celou Noční můry na vrchol horrorového žebříčku. Už přes 20 let tam nepatří.... ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Harlin tomu teda dal. Natočil najlepšie pokračovanie nočnej mory. Akcia, čierny humor, dômyselné vraždy, znesitelné obsadenie a vizuálne vychytávky. Dokonca ani scenar nie je taký stupídny, a ústredná melódia série je skrátka nenahraditeľná. Najviac ma však pobavila "nurse Freddy". Jednotka je však stále number 1 ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Další vydařenější díl série. Freddy je zde pořádně akční a taky se trochu rozpovídá. Navíc jeho efektní zánik (byť způsobený naprosto nesmyslně) dělá spolu s celkovou atmosférou z filmu dost povedený hororový zážitek. Jen mě mrzí, jak je naloženo s hrdiny z předchozího dílu (první hrdinové v sérii, které si šlo oblíbit), protože jejich nástupci nejsou zdaleka tak dobří. Ostatně tahle série má dost velkou smůlu na herce. Krom samotného Englunda jsou dost nepřesvědčiví. Když to mírně přehlédnu, je i tohle vydařené pokračování. ()

Galerie (109)

Zajímavosti (22)

  • Režie filmu byla nabídnuta Tiboru Takácsovi, který ale nabídku odmítl kvůli uspěchanému natáčecímu plánu. (HellFire)
  • Natáčení probíhalo od 4. dubna do května 1988 v Kalifornii. (Varan)

Reklama

Reklama