Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(3)

Obsahy(1)

Docent Stehlík (I. Trojan) se téměř administrativním omylem dostává z policejní akademie na oddělení vražd. Padne do týmu hned poté, co kriminalisté začínají vyšetřovat brutální vraždu mladé dívky v lese u Prahy. Snaží se být užitečný jako specialista na psychologické profilování vrahů, ale na oddělení ho mají všichni za blázna, a tak ho neúprosný šéf tvrďák Šera (O. Vetchý) posadí do kanceláře s extrémně problematickou Fousovou (T. Ramba). Věří, že si navzájem znechutí práci natolik, že z oddělení odejdou. Netuší, že stejně jako jeho áčkový tým přezdívaný „Dvojčata“ (M. Taclík a M. Hádek) budou nakonec tito dva notoričtí potížisté velmi cenní nejen v kanceláři, ale i v terénu a možná, že nejen u jedné vraždy. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (196)

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Docentovi bych vytkl pouze trochu přeakčnělý závěr. Zde by bylo mnohem lepší trochu ubrat a zachovat decentnější notu. Jinak bavilo hodně, je vidět, že Mareš je od fochu a základ policejní práce dokáže dostat i do veskrze vyfabulovaného příběhu. Ani jedna postava není černobílá, navíc jsou díky skvělému obsazení i dobře zahrané. Napětí, záhada, klasická policejní týmová animozita, špetka humoru ... sázka na jistotu, která vyšla. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Jsem verny konzument nasich kriminalek na CT a jsem tedy zvykly na ledacos. Docent je sverazny sam o sobe ustredni hereckou dvojici. Ta muze byt zabavna i otravna. Urcite vsak sotva verohodna... Nametem a zpracovanim Jiri Strach sam sebe neprekonal. Ale na nedelni vecer jako jednorazovou jednohubku se to zbastit da. ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

POLICEJNÍ RODINA JE ZÁKLAD POLICEJNÍHO STÁTU. Nikdy jsem si nemyslel, že budu souhlasit s verbalem, rád bych taky poslal pár vzkazů, ale fakt to nechci takhle hrotit. Stačí totiž číst pár recenzí a člověk se nestačí divit - brněnská seriálová "festiválka" neopomene připomenout klišé dívky v košilce, prchající tmou lesem a není si schopná všimnout, že jsou to šaty. Mladý progresivista musí zmínit, že sérii napsali muži (kvůli jediné ženské postavě), ale jaksi mu vypadne, že zrovna Fousová si v mužském prostředí chce vybojovat své místo a taky se oprostit od svého dominantního otce. A že občas někdo řve? Proboha, je nám snad pět let? --- Nezastírám, že na Docenta jsem se jako fanda Mareše, potažmo Malindy velice těšil a Jirku Stracha si cením už roky, ale je na místě přiznat seriálu jeho kvality. Postupné, s metodami policie kongeniální budování atmosféry, stará verusu nová škola, teorie proti praxi. Režie tohle všechno ctí, nevyčnívá, poprvé se mi líbila (hlavně v minimalistických částech) Brzobohatého hudba. Alios Švehlík. Jemný humor, narážky na skutečné osoby v pořádku, jen bez toho Renče bych se obešel. Na druhou stranu pomalost vyprávění je trochu na škodu, ve třetím díle se totiž všechno propojí až moc rychle a není čas na nějaké větší finále - o to je ale realističtější. 90%. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Trojan to tu dal na Svěráka, tá podoba s jeho mladším JA bola celkom príjemná. Vcelku zaujímavé krimi, ktoré sa síce nevyhlo chybám, ale dobre zahrané, napínavé, až na príliš rýchly záver. Jedna z vecí, čo naozaj udrela do očí, je to unikajúce modré suvečko, ktoré policajnú dvojicu nijak nerozhodilo, aj keď práve také už niekoľko dní hľadali. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak to máme za sebou. Co by jiní odvyprávěli v jednom hodinovém díle, Strach natočil ve třech celovečerních filmech. Děs. Pustit si tohle v kuse, divák se unudí k smrti. Na druhou stranu to není tak úplně špatné, jde o klasický krimi příběh, jen roztahaný na moc dlouho. Tak snad příště, pane Strachu. ()

Galerie (146)

Zajímavosti (22)

  • Když policisté počítají vesty ve skladu filmařů, visí na zdi chodby za producentem plakát z filmu Laputa (2015) s tváří Terezy Ramba, která v seriálu hraje kapitánku Moniku Fousovou. (PenelopaW)
  • Na jednom z obrázkov podozrivých môžeme vidieť Jirku Mádla s veľkou bradou a okuliarmi. (pds)
  • Elitní dvojice kriminalistů, kterou v seriálu hrají Matěj Hádek a Marek Taclík, se jmenují Jaroslav Málek a Daniel Plesl. Není náhodou, že novinář Jan Malinda v době natáčení seriálu pracoval v redakci MF DNES, kde jeho nadřízenými byli šéfredaktor Jaroslav Plesl a vedoucí redakce Daniel Málek. (fallrock)

Související novinky

Cenu filmových fanoušků získal Bod obnovy

Cenu filmových fanoušků získal Bod obnovy

15.01.2024

V pondělí 15. ledna 2024 dopoledne byly na tiskové konferenci České filmové a televizní akademie (ČFTA) odhaleny nominace v rámci 31. ročníku předávání cen Český lev. Na začátku tohoto ceremoniálu… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama