Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(3)

Obsahy(1)

Docent Stehlík (I. Trojan) se téměř administrativním omylem dostává z policejní akademie na oddělení vražd. Padne do týmu hned poté, co kriminalisté začínají vyšetřovat brutální vraždu mladé dívky v lese u Prahy. Snaží se být užitečný jako specialista na psychologické profilování vrahů, ale na oddělení ho mají všichni za blázna, a tak ho neúprosný šéf tvrďák Šera (O. Vetchý) posadí do kanceláře s extrémně problematickou Fousovou (T. Ramba). Věří, že si navzájem znechutí práci natolik, že z oddělení odejdou. Netuší, že stejně jako jeho áčkový tým přezdívaný „Dvojčata“ (M. Taclík a M. Hádek) budou nakonec tito dva notoričtí potížisté velmi cenní nejen v kanceláři, ale i v terénu a možná, že nejen u jedné vraždy. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Mlle k tomuto seriálu (2)

Lesní vražda (2023) (S01E01) 

Zatím to není dobré. Dialogy jsou toporné. Zdaleka ne všechno, co pobaví na papíře, působí stejně v hovorové řeči. Scénáristé na to měli více myslet. Strnulí jsou i herci. Místy je to až trapné, některé scénky působí jako narychlo nastudovaná školní vánoční besídka. Možná bylo na natáčení opravdu málo času… ()

Rozhodnutí (2023) (S01E03) 

Poslední díl seriálu jako by k dvěma předcházejícím vůbec nepatřil. Dialogy konečně znějí, jako by do situací, ve kterých jsou pronášeny, patřily, ukazuje se beze vší pochybnosti, že na režisérově straně chyba není. Závěrečná část nechce z každého žvástu vylisovat šťávu, nehýří kolegiálním rádobyhumorem a hodně prospívá i absence ukřičené Fousové, které s roubíkem v ústech ani nic jiného nezbývá. První dva díly by to proto chtělo přepracovat do dynamičtější a méně vyumělkované podoby. Především výrazně přepsat postavu Fousové a jejích nešikovných podřízených. Kapitánka ať zůstane klidně vykřičená jako ten nejhorší bar na severočeské periferii, ale v rámci základního realismu a uvěřitelnosti je nutné, aby byla obdařena aspoň jedním přepokladem, díky kterému by byla bývala mohla projít policejní akademií. Členové mordparty nakonec taky nemusí být kdovíjací lumeni, ale základní, takřka administrativní úkoly přece musí být schopni zvládnout. Jinak je to fraška, ovšem nikoliv zábavná. ()

Související novinky

Cenu filmových fanoušků získal Bod obnovy

Cenu filmových fanoušků získal Bod obnovy

15.01.2024

V pondělí 15. ledna 2024 dopoledne byly na tiskové konferenci České filmové a televizní akademie (ČFTA) odhaleny nominace v rámci 31. ročníku předávání cen Český lev. Na začátku tohoto ceremoniálu… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama