Reklama

Reklama

VOD (1)

Bláznivá komedie o krušném životě pod ochrannými křídly snaživého smolaře Clarka Griswolda, který manželku Ellen a děti Rustyho a Audrey žene na další děsivě báječnou dovolenou, tentokrát do Evropy. Vše začne nevinně. Griswoldovi se zúčastní televizní soutěže a vyhrají první cenu, kterou je čtrnáctidenní cesta Evropou po atraktivní trase Londýn - Paříž - Řím. Leták cestovní kanceláře sice ujišťuje, že vše je perfektně připraveno a zajištěno, i ta nejlépe zorganizovaná akce se však v případě Clarka Griswolda změní v totální chaos. V Anglii jim autonehoda znemožní prohlídku slavného Stonehenge, která skončí katastrofou, v Paříži se otec rodiny rozhodne užívat nejen prohlídek muzeí, ale také nočního života. Zatímco Rustymu se takový nápad líbí, Audrey léčí svou nešťastnou lásku sáhodlouhými telefonáty přes oceán. Poté, co Clark protancuje v Německu podrážky, vede jejich cesta do Říma. Přestože se říká, že tam vedou všechny cesty, Clark ne a ne žádnou najít. Ale je jisté, že ani když nakonec dorazí do cíle, zábava nekončí. (TV Nova)

(více)

Recenze (165)

unclejack 

všechny recenze uživatele

Nechápem jednu vec - Bezmocnú značná časť uživateľov odsúdila do priemeru hoci mala nápaditý scenár, skvelú Silverstoneovú a viedla k vzniku televízneho seriálu. Teraz si pozerám profil dalšieho Heckerlingovej filmu, podpriemernej tuctovej komédie v štýle šialené prázdniny v Európe a táto záležitosť sa driape do červeného pásma s margom troch percent?!? Niekde sa očividne stala chyba... Je síce pravda, že tento film je miestami vtipný a hlavný predstaviteľ Chevy Chase je ten správne naivný typ, aký tento film potrebuje, lenže tam výpočet kvalít končí. Niektoré podarené vtipy sú prekryté množstvom klišé - Stonehenge, únoscovia v Ríme, zámena čísel v Nemecku... Vo výsledku predstavuje film akúsi dôverne známu komédiu v štýle burani z USA idú do Európy, kde si napriek hromade komplikácií napokon uvedomia, že sa vlastne majú radi. To, že Prázdniny v Európe majú asi o desať percent viac ako Bezmocná je len ukážkou toho ako je vynaliezavá komédia pre mladých s dobovými odkazmi prebitá klišoidnou odyseou v ktorej sa párkrát objaví Eric Idle. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Tohle byla legrace už před dvaceti lety, kdy jsem na to koukal poprvé. A je to legrace i po těch dvaceti letech, co jsem to neviděl. Dobrý humor časem nevyprchá, jak to bývá zvykem u jiných amerických komedií. I když ve většině případů z nich humor vyprchá už před premiérou. Stručně řečeno: dobrá zábava! ()

ap2001 

všechny recenze uživatele

Při sledování takových filmů si Evropan připadá jako exot, když si u něj začne Američan čistit v nočníku zuby... Nebo je to naopak? ()

Olafa 

všechny recenze uživatele

"Tady nejsme v Americe, tady je všechno přímo ze zahrádky..." - a střih do kuchyně francouzské restaurace, v jejimž středu najdete obrovský mrazák. :D Tak tohle je prostě klasika. ()

uprchlice 

všechny recenze uživatele

O něco méně zábavný. Rodina tentokrát jede do Evropy. Mylsím si, že příběh neni tak zábavný, ale srandy si tam stejně užijete. ()

Dupac 

všechny recenze uživatele

Některé vtípky (a celá úvodní sekvence soutěže Čuníků) jsou svojí primitivností odzbrojující, ale většina stopáže je jen přepáleným reliktem osmdesátek. 50 % ()

P@\/EL 

všechny recenze uživatele

Skvělá komedie, která je zajímavá zejména tím, že neustále mění prostředí, ve kterých se odehrává. Některé scény z filmu jsou oprqavdu vydařené a velmi mě pobavily, za všechny musím zmínit třeba tu na kruhovém objezdu v Londýně nebo nečekaná návštěva u domnělé rodiny v Německu. Film je zkrátka nabitý od začátku do konce zábavnými scénkami, takže se člověk ani chvilku nenudí. ()

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Asi ještě lepší než jednička. Scény jako Stonehenge, sražený cyklista nebo návštěva u cizí německé rodinky jsou nezapomenutelné, ale jinak je tu i celkem dost hlušiny, kdy spíše čekáte na další úlet. Přesto je to osmdesátková klasika se špičkovým Chevy Chasem, kterého nemůžete nemilovat. ()

Nataniel73 

všechny recenze uživatele

Celkom podarená komédia o jednej mimoriadne nesympatickej rodine. Film je viac menej po celý čas vtipný a absurdných scénok je neúrekom. Páčili sa mi najmä scénky v Paríži s miestnym čašníkom, zámena izieb v Londýne a hromadná bitka v Nemecku spolu s návštevou cudzích ľudí. Poznám však aj omnoho lepšie a inteligentnejšie natočené rodinné komédie (napr. Sám doma, Simpsonovci, Bohovia sa museli zblázniť). Humor v týchto filmoch mi je proste bližší. Za mňa 55% ()

Dusty56 

všechny recenze uživatele

Zasmál jsem párkrát a jsem relativně spokojen. Očekával jsem průměrnou komedii a dostal jsem průměrnou komedii. 60% ()

JB001 

všechny recenze uživatele

"Clarku, jsem ráda, že jsme rozhodli být prasata".  Z čisté nostalgie po francouzské kultuře, kterou jsem zažil na vlastní oči i kůži dávám trojku. Naštěstí jsem tam byl sám, protože jsem tehdy byl ještě svobodný a bez závazků ()

Reklama

Reklama