Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krotitelům duchů se nevede nejlépe. Doktor Venkman se živí jako moderátor nudného televizního pořadu o telepatii a Raymond s Winstonem vystupují na večírcích. Jediný Egon dál zkoumá paranormální jevy. Jenže démonické síly opět vystrkují drápy. Kníže Vigo z Moldávie, jehož obraz je restaurován v newyorském muzeu, ovládne mysl dotěrného restaurátora Janoše Pohy, jehož prostřednictvím unese dvouletého syna Dany Barrettové Oscara. V kanalizaci pod městem se objeví podivný sliz, živící se negativními emocemi a také negativní emoce probouzející. A když v přístavu přistane Titanic, je definitivně jasné, že Krotitelé duchů musí opět vytáhnout do boje. Nejdůležitější bude zachránit Danino dítě, protože právě to si Vigo vybral pro své nové vtělení. Jestli se mu podaří přemístit z obrazu do těla z masa a kostí, pak se nejen New York ocitne v opravdu vážných potížích. Jenže Vigo, podporován řekou negativního slizu, je pro čtveřici hrdinů možná příliš mocný, a tak je potřeba kontrovat pořádnou dávkou pozitivní energie. Musejí se zapojit všichni Newyorčané. (TV Nova)

(více)

Recenze (352)

schizmo 

všechny recenze uživatele

V mém životě figuruje několik filmů, u kterých jsem přesvědčen, že měly zásadní vliv na můj vkus a patří jim tak speciální pozornost. Krom Vetřelců, u kterých jsem byl přítomen v prenatálním věku, Věci, od které mapuju bílé vlasy v mé bujné kštici, Studny z edice 30 případu majora Zemana (kterou jsem viděl s babičkou, když mi bylo tak 6 let a dodnes tu hrůzu mám před očima :D), to jsou to zaručeně Krotitelé duchů, u kterých jsem si uvědomil mou fatální náklonnost ke strachu, hrůze, mrtvolám a dalších bubákům. Tehdy si to pouštěl strejček ještě na stanici ORF v němčině a já ho přemluvil, abych se taky mohl dívat (no víc jak 8 mi tehdy asi nebylo). Prdel mi cvakala až do rána, ale od té doby jsem vyrážel pravidelně sledovat horory právě sem, protože doma jsem měl oficální zákaz (většinu filmů jsem tak musel sledovat vestoje zpoza rohu na tajnačku a jaké bylo mé utrpení, když si ti to táta v půlce přepnul na nějakej eroťák :D :D :D. I když jsou Krotitelé spíše komedií a dnes samozřejmě chápu atmosféru i sdělení filmu, tehdá jsem byl opravdu velice v píči a úžival si strach v úplně jiných rozměrech, v jakých se mi to už asi nikdy nepovede. Krotitelé jsou specifický a kultovní film, který vyváženým způsobem kombinuje komedii a strašitelnou atmosféru s parádním hereckým obsazením, především životní role Billa Murraye a standardně neodolatelné Sigourney. Pro mě tedy vyjímečná záležitost, na kterou budu už navždy koukat ve zcela specifických měřítkách :). ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se dodívala... Ten film mě nezklamal, potěšil, nenadchnul. Sigourney je moc fajn herečka a dobře se na ni kouká. Ostatní byli taky fajn. A nevím, čím to je, ale dvojka se mi líbila trochu více než jednička. Tyhle komedie patří k tomu lepšímu, líbí se mi to, pobaví to a hlavně, ty filmy nenudí a příjemně utíkají! ()

Reklama

Madadajo 

všechny recenze uživatele

První díl je vyjímečný, ale druhý už pouze těží z námětu a sám nic inovativního nepřivádí. Pokračování slavného filmu to nikdy nemá lehké, ale pro producenty znamená jedno- nahrabat dolary na dobrém jménu prvního dílu. Jeho osud je poměrně předurčen, vydělá buď aspoň něco nebo hodně, bude ostudou prvního dílu nebo se mu směle vyrovná(či jej dokonce překoná, což je ale velmi unikátní). Tento film vydělal apoň něco, ale nyní, budiž mu země průměrnosti lehká. Amen ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Pokračování hitové jedničky postrádá moment(y) překvapení i skutečný tah na bránu, nicméně ve výsledku si stále drží úroveň. Nemusí se nijak zaobírat představováním, tudíž rovnou vrhá na NY (a radnicí odepsané krotitele) nová ohrožení: duchy, šílence v obraze a "náladový" sliz. Tvůrci si jsou jistí v kramflecích, sypou povedené hlášky (přezíravý Bill Murray už ale skoro solitérně exhibuje) a skvělé triky ustály souboj s časem. Jen je to holt podruhé nemlich to samé. 7/10 ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Kšefty už nejdou tak dobře jak dřív, a zbývající z Krotitelů duchů si už jen přivydělávají vyprávěním strašidelných historek v mateřských školkách. To vše až do okamžiku, kdy se pod městem objeví řeka podivného slizu, která míří k městskému muzeu. Všichni, co se slizem přijdou do styku, se okamžitě stávají agresivními ke svému okolí. A nyní je opět ten správný čas, aby se Krotitelé duchů dali dohromady, a celé záhadě přišli na kloub ... Dvojka Krotitelů je přece jen o chloupeček lepší, než jednička (ale o velmi malý chloupeček). Před lety to samozřejmě byla filmová bomba, ale z dnešního pohledu už film až tak moc nenabízí - vizuální efekty odpovídající době natočení, herecké obsazení nachlup stejné jak v jedničce (a o nic moc víc nepředvádí, snad jen Bill Murray "dospěl"). Reitmanovi se ale podařil dobrý obchodní trik, kdy jako jednu z hlavním kladných postav do filmu vrazil Sochu svobody - to mají v Americe moc rádi... ()

Galerie (93)

Zajímavosti (24)

  • Natáčelo se od 28. listopadu 1988 do 7. března 1989 v Kalifornii a New Yorku. (Varan)
  • Bill Murray (Peter Venkman) souhlasil i s účastí na případném třetím dílu, ale stál si za tím, že v něm bude hrát jen několik minut na začátku a pak jeho postava zemře. Zbytek filmu chtěl odehrát jako duch. Nikdo s jeho nápadem nesouhlasil a tak na další pokračování v té době nedošlo. (Maark)
  • Ikonické auto Ecto-1, které vzniklo přestavbou sanitky Cadillac firmy Miller-Meteor pro první díl, se objevuje jen na začátku filmu. Naprosto zkolabovalo při natáčení scény na mostě, zablokovalo jeden jízdní pruh a způsobilo konflikt s policií. Pro další natáčení autoři upravili dalšího Miller-Meteora, který se použil pro zbytek filmu. Tomuto autu se pak obecně říká Ecto-1a a je vidět ve všech scénách "po renovaci", kde má na střeše více vybavení. Obě auta se dochovala, ale dlouhá léta chátrala bok po boku na dvoře studií Sony. V roce 2003 se původní Ecto-1 dočkalo renovace a posloužilo jako reklamní vozidlo pro novou videohru "Ghostbusters". V souvislosti s tímto filmem bylo ovšem vyrobeno ještě třetí Ecto-1. Od obou filmových aut se ale liší, přestože je to také sanitka Cadillac. Bylo postaveno firmou Eureka (a ne Miller-Meteor) a nebylo použito ve filmu, ale vzniklo pro show zábavního parku Universalu "Spooktacular", která se odehrávala ve světě Krotitelů duchů. V roce 2010 bylo prodáno v aukci soukromému sběrateli. (Stejšn)

Reklama

Reklama