Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krotitelům duchů se nevede nejlépe. Doktor Venkman se živí jako moderátor nudného televizního pořadu o telepatii a Raymond s Winstonem vystupují na večírcích. Jediný Egon dál zkoumá paranormální jevy. Jenže démonické síly opět vystrkují drápy. Kníže Vigo z Moldávie, jehož obraz je restaurován v newyorském muzeu, ovládne mysl dotěrného restaurátora Janoše Pohy, jehož prostřednictvím unese dvouletého syna Dany Barrettové Oscara. V kanalizaci pod městem se objeví podivný sliz, živící se negativními emocemi a také negativní emoce probouzející. A když v přístavu přistane Titanic, je definitivně jasné, že Krotitelé duchů musí opět vytáhnout do boje. Nejdůležitější bude zachránit Danino dítě, protože právě to si Vigo vybral pro své nové vtělení. Jestli se mu podaří přemístit z obrazu do těla z masa a kostí, pak se nejen New York ocitne v opravdu vážných potížích. Jenže Vigo, podporován řekou negativního slizu, je pro čtveřici hrdinů možná příliš mocný, a tak je potřeba kontrovat pořádnou dávkou pozitivní energie. Musejí se zapojit všichni Newyorčané. (TV Nova)

(více)

Recenze (352)

Matty 

všechny recenze uživatele

Trapná kopie už tak slabé jedničky přináší snad jenom o poznání dražší (tj. lepší) triky a mírně „duchařskou“ atmosféru. Jako malý capart jsem tento film sjel nejednou a pokaždé mě nadchl. Jenže trvanlivost hitů dětství bývá značně omezená. O nějaký ten rok později obvykle zjistíte, že to byl pouze další brak, na který je lepší jen nostalgicky – nevizuálně – vzpomínat. A právě z nostalgie jsou ty mé tři hvězdičky. 60% Zajímavé komentáře: tron, Visáč ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ne, tohle už prostě není ono. Není to tak parádně svižné, nemá to tak skvělý náboj, něco se zde dokonce opakuje a je strašně moc vidět, jak se snažili, ale ono to nešlo. Není to povedené a skoro bych řekl, že je to až moc rychle spíchnuté. Je to škoda, protože tahle čtveřice by si rozhodně něco lepšího zasloužila. No, bohužel už na to nedojde. Určitě ne v tomhle složení. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Dějově, humorem i efekty nabitější jak jednička, což se dá říci o málokterém pokračování. Zajímavý záporák, parádní Peter MacNicol a pohybující se Socha svobody.A místy to umí být i docela děsivé, za mladých let se mi o svíticích očích Petera MacNicola zdávaly i noční můry. Přesto mi však dvojka přišla zpracovaná o něco více jako rodinný film. Pětihvězdičkové hodnocení je stejně jako v případě prvního dílu možná moc, ale pro mě jsou Ghostbusters klasikou, kterou si rád zopakuji kdykoli. ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Rozhodně ne slabší než jednička, protože s tak sympatickou hereckou eskadrou to ani není možné. Nikdy jsem si nemyslel, že je Sigourney Weaver nějaká krasavice, ale tady jí to fakt sekne. Scénář má občas hluchá a slabá místa, zejména opakované potíže s úřady přecházejí do neuvěřitělné klišovitosti až trapnosti. Ale triky jsou obstojné, herci skvělí, a já tak můžu s čistým svědomím zůstat u 3 hvězdiček, stejně jako jsem dal jedničce. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dvojku som vzdy mal radsej ako jednotku. Jednak kvôli pribehu, ktory sa mi paci viac a z casti mozno aj preto, ze som ju videl ako prvu. Dodnes si pamätam, ze z niektorych scen som bol v kine ako maly posraty od strachu. Scena vo vani a hlavne demonicky Vigo mi nahanali hrôzu. Ale aj co sa tyka humoru, tak je to o triedu zabavnejsie. Ustredna trojka exceluje a dokonca aj Ernie Hudson uz tu nepôsobi ako piate koleso a ma par zabavnych scen. Skvele sa vydarilo aj sparovanie Ricka Moranisa a Annie Potts. No a nakoniec spomeniem este roztomileho MacNicola. Mne humor v tomto diely rozhodne nepripada nejak extra detinsky. Aj po rokoch som sa dobre pobavil. Triky su o nieco lepsie ako v jednotke, ale bohuzial aj na nich sa uz prilis podpisal zub casu a trochu mi vadili. To je asi jedina vytka. Takze po rokoch mi to pripada uz o trochu slabsie ako dakedy, ale to len vdaka tomu, ze to uz vo mne nevyvolava hrôzu. Ale ako komedia to funguje stale perfektne. 9/10. P.S.1: Na jednej strane som vdacny Murrayovi za to, ze tu odviedol fantasticky vykon, ale na druhej strane mu nikdy neodpustim, ze kvôli nemu nikdy nevznikol treti diel. P.S.2: Koniec sveta na Valentina tohto roku nakoniec nenastal. Takze dalsie nevyplnene filmove proroctvo. A ja som to tej blaznivej zenskej v relacii u Murraya tak veril :) ()

Galerie (93)

Zajímavosti (24)

  • Natáčelo se od 28. listopadu 1988 do 7. března 1989 v Kalifornii a New Yorku. (Varan)
  • V traileru někdo zavolá, že připlul Titanic a Peter Venkman (Bill Murray) odpoví: "Lepší pozdě než nikdy." Ve filmu samotném to ale řekne pracovník doků v podání Cheeche Marina. (FilmFan24)
  • Celosvětová premiéra proběhla 15. června 1989 v Hollywoodu. (Varan)

Reklama

Reklama