Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zastřelená manželka mafiána, majitele diskotéky, kde se scházejí popové celebrity. Policisté, kteří slouží na pražských obvodech, se už naučili jít vládcům podsvětí na ruku. Proto musí lidé z pražského oddělení vražd jednat na vlastní pěst... Na začátku devadesátých let hrálo každé policejní oddělení a každý policista sám za sebe. O to víc se cenili parťáci, na které bylo spolehnutí. (Česká televize)

(více)

Recenze (96)

Hammond 

všechny recenze uživatele

Kvalitní zvuk otáčení listů papíru, stejně tak jako zvuk zabouchávání dveří od auta a jízdy auta po různých površích, včetně malých kamínků. Souvislost s Případy prvního oddělení zůstala pouze na papíře, pouze s výjimkou několika vteřin, kdy postava, která by měla ztvárnit Korejse, rozpůlí nožem v jedné scéně jablko - zvuk krájení jablka ovšem zanikl... ()

Prubner 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ta záplava jmen a postav je fakt únavná. Chápu, že v Jonákově kauze byla zapletena spousta lidí, ale je opravdu nutné, aby v jednom dílu bylo asi deset tisíc postav ? Nešlo by to trochu zpřehlednit ? Kdo si má tolik jmen pamatovat ? Zatím je ten seriál dost nezáživný. Pan Mareš si neuvědomil, že ne každý se v té síti zločinců 90. let orientuje stejně jako on. A nevím, proč se sem z Případů 1. oddělení přesunuly některé postavy, když se svými staršími verzemi nemají kromě jmen vůbec nic společného (hlavně Finger coby mladší verze Polívky je totálně mimo). A co se týče vychvalovaného Michala Novotného - s takovouto výraznou parukou by vypadal jako Ivan Jonák skoro každý. Včetně mne. Včetně Jana Čenského, Jiřího Krampola nebo Kateřiny Brožové. ()

Reklama

Jozka7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moc se mi líbí zpracování, které vystihuje totální chaos raných devadesátých - jet současně orlické vraždy, Jonáka a xy dalších případů, to musel být blázinec. Ta těkavá kamera to jen podtrhuje. Nechápu, kdy ti chlapi spali. Zaujal mě služební mercedes na místě činu, ten dostali na doježdění z doprovodů, ne? Potěšily i detaily jako Korejsovo jablíčko nebo Kozákův Sparta popelníček. Opět plná palba. ()

Foxhound#1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Okej, tak nyní už to pravdu vypadá nadějně - první díl nebylo jen navoněné lákadlo a úroveň nám zůstává. Novotný si zde zakončil patrně svoji životní roli, což mu asi nedělalo velké potíže pač i mimo herectví to je celkem sráč. Na pozadí případu Jonáková se nám stále prolíná patrně budoucí hlavní linka seriálu se jmény Černý, Kopáč ... škoda, že už se asi nedočkáme účinkování Fandy Mrázka a zůstává jen u jeho citování. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhý díl se mi líbil o poznání více než první. Už to nebylo pro diváka takové zmatené, nové tváře, skoky v čase... Tady užvíme kdo je kdo navíc Michal Novotný dostal více prostoru pro svého Jonáka což rozhodně nebylo na škodu. Musela to beht šílená doba. Uvědomil jsem si to, když Mikluš říká Fingerovi.. víš já mám k tomuhle ještě toho Roubala! Přičemž sám Roubal byl sousto nevídané. Zatímco já se v té době probíjel školou zažívajíc úspěchy i neúspěchy a nasával zkušenosti, to samé v podstatě zažívali kriminalisté co šli tehdy po vraždách... Jo, jestli se to takto ponese dál, bude to fajn seroš. * * * * ()

Galerie (18)

Zajímavosti (17)

  • V titulcích na konci dílu, v seznamu lidí, kteří byli v kauze odsouzeni, je chybně uvedeno Štillerovo křestní jméno – Narcel místo Marcel. (kriplozoik)
  • Budova kina v Karlíně, před kterou probíhá schůzka Tomáše Jeřábka (Tomáš Kobr) s Josefem Vrabcem (Jiří Křižan), je ve skutečnosti městské kino SD Neratovice. (LaCro1x)
  • Na konci epizody zazní skladba „Sen“ od skupiny Lucie. (Punisher)

Reklama

Reklama