Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jen v Praze se stane přes padesát vražd ročně. Kam vlastně pachatelé odklízejí těla, která se nikdy nenašla? Příběh z časů, kdy dostat mafiána znamenalo se s ním kamarádit. Z dob, kdy vám bývalý kolega z přátelství nabízel lépe placené místo na druhé straně zákona. (Česká televize)

Recenze (89)

Muff 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kameraman sice zase trochu šňupnul, takže kamera jančí více než ve trojce, ale nahrazuje to veeeelmi liknavé tempo vyprávění, které je ale vyloženě ku prospěchu, protože zatím nejlíp ze všech dílů vystihuje zdlouhavost pátrání a peripetie kolem. Vůbec nechápu, proč by tempo mělo být zběsilé, jak u prvních dvou dílů. Divák má sice akci, ale takhle přeci vyšetřování nevypadá, je to mravenčí, pomalá práce se spoustou slepých uliček. Proto mne zvolnění potěšilo. Velmi potěšil Ondřej Sokol, jak se snaží umanévrovat situaci a ten dlouhý záběr, když se vrací do Prahy, ten je na jedničku, úplně vidím, co se mu honí hlavou. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// "Něco tady je." Wow, aneb jak napínavý může být hledání jehly v kupce sena, respektive sudů na dně přehrady. Neskutečná gradace, snad nikdy mi žádný český seriál ani film nezpůsobil takový hodinový pnutí s tak fantastickým pocitem zadostiučinění na konci, jako tady. Ty postavy, ty dialogy, ta kamera! Horkej adept na nejlepší věc, co tady u nás za posledních dvacet let vznikla. Fantazie a furt tomu nemůžu uvěřit. ()

Reklama

JB001 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Byl jsem manželkou nepřímo donucen  sledovat tento díl vychvalovaného seriálu, ale pro mne osobně to bylo emočně nezajímavé a nemohl jsem se dočkat až konečně vytáhnou ten sud a budu moci jít spát. Sledovat Krejčíkovou se Siniakovou v Melbourne, Roryho v Dubaji nebo Slavii proti Ostravě v Edenu bylo mnohem zábavnější. No a co se týče kriminálních seriálů, tak se těším na druhou řadu Ozark a Devadesátky klidně oželím. Holt den má jen 24 hodin a je třeba s volným časem nakládat podle svých představ ()

helraiser 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Luxus. Seriál zatím jede na plný koule. Pátrání po sudech v Orlíku nemá chybu, už jen ta příprava byla famózní. Navíc příběh jednoho z policistů začínající se bratříčkovat s mafiánama je dost temný a bude zajímavé pokračování. Atmosféra doby opět prvotřídní. Zatím si není opravdu na co stěžovat. Plíšek je borec. ()

Gig 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pánové a dámy, tento seriál má vzrůstající tendenci. Ač člověk má načteno, nasledováno z dokumentů či volnou inspirací Sametových vrahů, tak je člověk čím dál víc ukotven v křesle a chce dalši díl. Postava Franty tedy Sokola je čím dál zajímavější a bojím se, že nedopadne dobře. Plíšek v Ostravě perlil jak cyp a hádka s šéfem potápečů ohiedně hloubky výborná. A ještě reakce na srovnání postav s Případy 1. oddělení a že postavy vyšetřovatelů byly klidnější či vyrovnanější. Nebudu teď srovnávat Bartoše s Vetchým nebo Fingera s Polívkou, kde samozřejmě každý z herců disponuje jinou výbavou a kde samozřejmě byla komunikace mezi hereckými protějšky, jak a co hrát. Aneb jak řekl Vetchý svému mlašímu já: Moc mě nenapodobuj a hraj civilně, ať to nevypadá trapně. Ale na comchci upozornit. Nezapomeňte, že všechny postavy jsou o dékádu-dvě mladši, a tím i výbušnějši, ambicioznější, navíc jiná doba. Nemluvě o vývoji Kozáka. První díly naivní, začínající, dělající chyby. Postupně se poučuje, i když dělá pořád chyby. Ale to je lidské. Někdo si snad představoval, že začínající vyšetřovatel bude ten Kozák, zkušený léty, kterého známe z Oddělení? ()

Galerie (17)

Zajímavosti (6)

  • Vyšetřovací tým řeší, zda podezřelé pachatel zatknout, protože na ně nic nemají, když nebyla nalezena těla obětí. V různých zemích je praxe různá. Někde platí, že bez nalezení těla oběti není možné pachatele obvinit z vraždy. U nás však tato možnost byla a je. (sator)
  • Při telefonátu s ostravskými potápěči zvedne telefon kapitán Plíšek (Martin Finger) se slovy: „Praha zdraví Ostravu.“ Stejný pozdrav použije v seriálu Případy 1. oddělení (od r. 2014) v epizodě Olizovač (2016) kapitán Martin Pražák (Filip Blažek), když volá do Ostravy kvůli jazykové radě. (azcr)
  • Na konci epizody zazní skladba „A to tě trochu bolí“ od skupiny Alice. (Punisher)

Reklama

Reklama