Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je odklízení nepohodlných mrtvol nová forma podnikání podobně jako střelba na objednávku? Do jaké hloubky se dokážou ponořit policejní potápěči a co nakonec pachatele usvědčí? A podaří se policejní akci utajit, než ji média prozradí pachatelům? (Česká televize)

Recenze (69)

Gig 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pobavil Bartoš ala Kozák ala mladý Vetchý. “Měl jsem jít dnes do kina na Vetchého.” Jinak opět parádní díl. A napětí nejen ohledně připadu, který je znám a přece vám nenechá vydechnout, tak hlavně to napětí A nervozita mezi policisty. Výborný není jen Plíšek, ale to dusno mezi Tůmou a Kozákem. Na jednu stranu Tůma odvádí výbornou práci, ale je v zajetí mafie. Těším se na poslední díl a vyjednávání s Kopáčem. ()

Dobry_clovek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatim asi nejutahnejsi dil, kdy se prvni pulhodinu jen lovi a otevira jeden sud. Cely zazitek mi take kazi herci ve vedlejsich rolich, kteri hraji hur nez ochotnici a temer vsichni herci v serialu maji tendenci po kazde vete “ vzdychat “, coz je asi nejaky prvek moderniho herectvi jak naznacit, ze maji hodne prace, protoze uplne stejne tak hrali ti horsi herci ( Stach, Blazek ) i v Pripadech 1. oddeleni. Mozna je to tim, ze o orlickych vrazdach vim temer vse a proto se zameruju vic na postavy nez samotny dej ( ktery je mimochodem popsan velmi presne ), ale podle me to jednozacne ukazuje, ze na projekt, ve kterem je mnoho postav, u nas proste neni dostatek kvalitnich hercu. Pri teto prilezitosti si vzdy vzpomenu treba na Breaking Bad, kde i ta nejposlednejsi postava hrala vzdy vyborne, protoze si tvurci dali tu praci. Ano, jsem zvedavy na posledni dil, ale uz ted je mi jasne, ze zatimco Pripady 1. oddeleni jsem videl nekolikrat, k tomuto serialu se tolik vracet nebudu prestoze uznavam, ze i pres jeho zjevnou nedodelanost se jedna o to nejlepsi z ceske serialove tvorby za posledni dobu, coz pro ni neni zrovna nejlepsi vizitka. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak nějak jsem si v minulém díle myslel, že to potápěčem kráčejícím kalným dnem Orlíka a barelem zabořeným do bahna osvíceným kuželem světla baterky končí. Závěrečné titulky tomu nasvědčovaly. Povzdechl jsem si, že alespoň sud mohli vytáhnout nad hladinu (nijak jsem netoužil nahlédnout dovnitř). Že to byl omyl jak hrom jsem zjistil hned po pár minutách tohoto dílu. On je jen o sudech i s jejich obsahy a sám se tak jmenuje. No, nezávidím kriminalistům ani patologům ze soudního lékařství, i když oni jsou asi zvyklí na ledacos... Tyhle maso-louhové konzervy musely být fakt ekl. Díl utekl jak voda a já se těším na závěr. I když těším.... Netěším. Po delší době mně bavilo sledovat český seroš, těšit se na každý další díl. A brzy bude tomu šmytec.. ()

brzozin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takže je to přesně, jak jsem čekal. Celý seriál s bombastickým názvem odkazujícím se na celé desetiletí naší historie, se smrsknul na Orlické vraždy a zejména lovení a otevírání rezavých sudů, kde se dvacet minut řeší, jak ten sud otevřít. Ve druhém díle se sice mihnul Jonák, a v prvním na pár vteřin Mrázek s Bělou. Ti ale jako by sem vůbec nepatřili, když celé tohle dílo je jen a pouze o gangu Kopáče a spol. No a ještě o neustále umanuté snaze vyšetřit, kdo teda zabil toho Jívu. Možná se to dozvíme v posledním díle a tím se kruh uzavře. ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opět napínavě natočený díl (i když pitomá kamera straší i tady), který se zaměřuje i na vztahy mezi policisty a který představí i onu piplačku s papírováním, vysedáváním u odposlechů, složitosti koordinace a přesného načasování, hlavně aby podezřelí nic netušili. Dobrá trefa do Tv Nova - uvědomili si tehdy reportéři, že svou spekulativní reportáží by mohli být i zodpovědní za smrt dalších lidí? ()

Galerie (17)

Zajímavosti (11)

  • Při lovení sudu z Orlíku pronese kapitán Plíšek (Martin Finger): „Doufám, že do toho ňákej zemědělec nenarval prase s červenkou.“ Je to odkaz na Případy 1. oddělení (od r. 2014), konkrétně na epizodu Olizovač (2016), kde kapitán Anděl (Petr Stach) v zoufalé snaze najít tělo zavražděné Martínkové bez povolení vypustil rybník nedaleko Orlíku a na dně našel nikoli mrtvoly, ale prasata uhynulá na červenku. (melica)
  • Moment, kdy se Plíšek (Martin Finger) při manipulaci s vytaženým sudem popálí na ruce louhem, je založen na skutečném detailu. Předobraz této postavy Jan Štoček v pořadu Polosvět nájemných vrahů (2022) vzpomíná, že se při kontaktu s obsahem sudu popálil na ruce (částečně i na obličeji) a doživotně měl na tom místě ekzém. (melica)
  • Před vytažením druhého sudu Kozák skočí po hlavě do vody. V zápětí, po epizodě s novináři, stojí na palubě člunu a má suché vlasy i plavky, což lze poznat, když má na sobě tričko, jelikož to je suché, přitom když měl mokré plavky, tak by mělo být tričko také mokré. (Brain)

Reklama

Reklama