Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je odklízení nepohodlných mrtvol nová forma podnikání podobně jako střelba na objednávku? Do jaké hloubky se dokážou ponořit policejní potápěči a co nakonec pachatele usvědčí? A podaří se policejní akci utajit, než ji média prozradí pachatelům? (Česká televize)

Recenze (69)

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nesrovnávala bych to s Pustinou, jako někteří zdejší uživatelé, ta je přece jenom ještě hutnější a depresivnější, ale i tak jsou Devadesátky velmi dobrým seriálem. Dokonce díl od dílu lepším, atmosféričtějším, syrovějším. Martin Finger a Ondra Sokol to táhli od začátku, posledním dílem se k nim však přidal i dosud ne úplně výrazný Kryštof Bartoš. Kdyby to bylo více o otevírání sudů a méně o poradách policie, šla bych s hodnocením ještě výše. Silné 3*. ()

Ironhead 

všechny recenze uživatele

Krom faktu, že podle mě Kryštof Bartoš není moc dobrý herec, tak i mladý Kozák (postava) byl pěkný p.čus a Mirek Dušín, jak doma tak v práci :_) Nicméně slušná kriminálka (na domácí poměry) to díky všemu ostatnímu pořád je, i když každý ty případy zná a tudíž to zrovna není o napínavém vyšetřování a o tom, kdo je pachatelem. ()

Reklama

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tady už se jede přímo k cíli. Žádné odbočky, nebo vsuvky. Sokolova linka výborně reflektuje policejní poměry té doby, a už je definitivně jasné, že nedospěje k dobrému konci (Pokud se teda neukáže, že je nějak tajně nasazenej, ale to nepředpokládám...). Orlické vraždy mi tady příjdou mnohem lépe a divácky atraktivněji ztvárněné, než v Sametových vrazích. Hlavně ta detailní práce policie, všechny ty procedury (technik chce podepsaný rozkaz) co museli všichni absolvovat, a co se tu tvůrcům podařilo dostat do děje. Jen škoda nevyužitého Korejse, který tu působí jako postava z donucení v návaznosti na Případy, jelikož do děje moc nezasahuje. ()

Casull 

všechny recenze uživatele

Musim priznat, ze mne v posledni dobe maloktery serial tak nadchnul, jako devadesatky. Vzhledem k tomu, ze jsou ted zpravodajske weby plne clanku a rozhovoru o relnych skutecnostech a pozadi vrazd i vysetrovani, tak asi temer kazdy vi, co a jak se stane. Navic je zde i efekt neustaleho porovnavani odchylek deje v serialu oproti skutecnosti. I presto jsem byl u tohoto dilu napnuty jak struna. Herecke vykony jsou nadstandardni, vyprava temer bezchybna a za tim vsim stoji primo excelentni scenar. Scena s oteviranim sudu byla snad nejlepsi z celeho serialu. Obavam se, ze takhle vysoko polozenou latku jentak nekdo nepreleze. ()

Jozka7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tíživé dusno před bouří, která se zjevně strhne v posledním díle. Titěrná, zejména administrativní práce před realizací, bez ohledu na spánek, jídlo, rodinu, jelikož pokud vše nebude na 105%, mohou jít roky práce do kopru. Tihle lidi jsou pro společnost k nezaplacení. Samozřejmě mimo těch, kteří mají svého Arména ve skříni… ()

Galerie (17)

Zajímavosti (11)

  • Tvůrci z vlastní iniciativy vytvořili 2 verze epizody. Nechtěli před 22. hodinou rozrušit diváky. V televizi byla vysílána verze s méně speciálními maskami a na iVysílání je verze epizody delší a více „drastičtější“. (Azurose)
  • Moment, kdy se Plíšek (Martin Finger) při manipulaci s vytaženým sudem popálí na ruce louhem, je založen na skutečném detailu. Předobraz této postavy Jan Štoček v pořadu Polosvět nájemných vrahů (2022) vzpomíná, že se při kontaktu s obsahem sudu popálil na ruce (částečně i na obličeji) a doživotně měl na tom místě ekzém. (melica)
  • Podezřelý Chodounský (Viktor Zavadil) vynáší odpadky v plastikových pytlích na odpad, které v roce 1995 ještě nebyly v Česku běžně používané. (melica)

Reklama

Reklama