Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Milovníkům hororového žánru dobře známý hrdina Pinhead jde s dobou! Tentokrát se vrací, aby s využitím svých rafinovaných ďábelských technik vyděsil všechny počítačové nadšence, kteří otevřou virtuální Lament Configuration na webu s adresou hellworld.com... (oficiální text distributora)

Recenze (124)

pankreminek 

všechny recenze uživatele

Tak nakonec si u mě Rick Bota napravil reputaci, protože "Pekelný svět" je podle mě jednoznačně jeho nejlepší Hellraiser. Už ve chvíli kdy jsem si přečetl, že v tom hraje Lance Henriksen jsem si začal dělat naděje, že by to mohlo bejt aspoň koukatelný, ale fakt mě překvapilo, že jsem se naprosto skvěle bavil. Pravda Pinhead a jeho kamarádi z říše bolesti tu byli spíše ve vedlejší roli, ale i tak jsem si je dost užil a Henriksen byl super záporák, takže u mě maximální spkojenost. ()

BlackTom 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo zábavné a odvážne. Som rád, že Bota túto otrasnú sériu aspoň dôstojne ukončil, keď svoje režírovanie tak nedôstojne začal. Hellraiser: Hellworld už naozaj nemá ani štipku z dusivej atmosféry prvého Hellraisera, no aj tak celkom solídne funguje a baví ma takmer rovnako ako Hellbound Heart: Hellraiser II. a určite viac než ostatné časti. Posledná (dúfam!) časť už nie je gorefestom ako jednička a dvojka, skôr sa to dobre hrá na moderný slasher, čo mu celkom dobre ide. Lance Henriksen je dokonalý, pointa závratne príjemná a mordy sú fajn. Trvalo to, ale konečne môžem skonštatovať, že sa jedná o vydarený priemer. Suma sumarum: H1, H2, H8, H3, H7, H5, H4, H6. ()

Reklama

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Svěží vánek a další „překolejení“ (k předešlému (sub)žánrovému „poodstoupení“: nelze si nevšimnout zlomu mezi HIV a HV), „Hellword“ totiž ze všech dílů hellraiserské série nejvíc (konkurovat mu může svým masakrem v The Boiler Room vlastně pouze HIII) naplňuje konvence (teen) slasheru – tedy máte-li rádi Halloween, Noční můru v Elm Street, Pátek třináctého či Vřískot, je slušná šance, že se vám bude HVIII líbit. Těch 37 % si nevšímejte!. Osobně si je sice dokážu racionalizovat - ano, tenhle díl může v závěru působit poněkud překombinovaně (a SPOILER zřejmě se minimálně v postavách policistů, kteří jsou zároveň halucinace a zároveň reální - což by dávalo smysl pouze tehdy, kdyby se s nimi Chealse setkala dřív, než byla zdrogována -, chytl sám sebe do pasti SPOILER) a ano, tím, kterak film neumí zodpovědět, zda je Peklo skutečně, či ne (SPOILER odpověď „je i není!“ je alibistická, nikoliv sofistikovaná SPOILER) nepůsobí film zrovna promyšlené (i když je tomu žel právě naopak; problém tohoto filmu je totožný jako u HVII, studio Dimension se opětovně rozhodlo parazitovat na značce Hellraisera a přinutilo své scenáristy promyslet, jak do hotového díla napasovat Pinheada… to se zkrátka nelze vyhnout jisté neorganičnosti), ale v tomto případě to filmu rád odpustím. Poněkud překvapivě je tento Hellraiser prvním Hellraiserem po „Infernu“, který mě bavil od začátku do konce. 60 % ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Bota se vraci s pravdepodobne poslednim dilem Hellraisera. Tentokrat se pribeh toci kolem velky kalby priznivcu internetovy parby, kde si hlavni skupinka mysli, ze jsou experti na kostku, Pinheada atd. libi se jim ruzny rekvizity typu nalozeny obliceje a proste se bavi. Samozrejme jen do ty doby, nez zacnou chcipat. Cely to tak pripomina klasickou pubertackou vyvrazdovacku o strasidelnym dome a psychopatickym majiteli, zaporak tu tentokrat neni Pinhead, ale Lance Henriksen, kterej si to docela uziva. Pinhead se sice sem tam objevi, ale jen aby hodil hlasku a zas zmizel, navic Bradley vypada uz dost unavene. Herci krome Lance nic moc nehrajou, jsou vam v podstate ukradeny a tak aspon, ze jednotlivy smrti jsou docela fajn. Zaverecna pointa se taky povedla a sem tam se da mluvit o naznaku atmosfery. Ale to porad neda vic nez lepsi 2*. ()

sullafelix 

všechny recenze uživatele

tento horror patri do polovice tych lepšich čo som videl....aj čo sa týka serie hellraiser patri tento film ku štyrom lepšim častiam ...anatomicky precizna brutalita ..je zakladom dobreho horroru ...hodnotím z rozumom !!!..uncut verziu tohto filmu rozhodne stoji za to vidieť ...... na súčasne pomery doby horrorových sračiek sa javi táto kompozícia ako postačujúca ....... ()

Galerie (16)

Zajímavosti (10)

  • Natáčení probíhalo v rumunské Bukurešti. (gogos)
  • Snímek byl natáčen současně s filmem Hellraiser: Návrat mrtvých (2005). (gogos)
  • Scénář je adaptací díla Joela Soissona "Dark Can't Breathe", které nemá k sérii Hellraise žádný vztah. (gogos)

Související novinky

Freddy a Frankie plánují návrat

Freddy a Frankie plánují návrat

08.01.2008

Dnes potěšíme příznivce dvou slavných hororových ksichtů. Freddy Kruger a Frankensteinovo monstrum jsou sice i přes žánrovou příbuznost dva naprosto odlišné a vzdálené fenomény, ale v uplynulých… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno