Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Studená válka je možná u svého konce, ale nové světové pořádky dávají vzniknout skupině tajných nájemných žoldáků zaměstnaných lákavou nabídkou. Tito lidé, známí jako Ronin, se setkávají ve Francii u tajemného klienta kvůli zdánlivě rutinní práci - krádeži aktovky. Jednoduchá mise se ale stane velmi nebezpečnou, když i ostatní organizace z podsvětí začnou usilovat o stejný cíl..., a aby skupina Ronin mohla zdárně dokončit svou práci, musí udělat něco, co dosud bylo jejím členům cizí...začít si důvěřovat! (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (497)

poz3n 

všechny recenze uživatele

Upřímně nechápu, jak dokázal John Frankenheimer na prahu sedmdesátky natočit tak svižný a kinetický film. Ta skvělá synergie nápaditě se pohybující kamery (v kombinaci se skvěle zvolenou ohniskovou vzdáleností objektivu) a dynamického temporytmu střihu dělá z Ronina formálně jeden z nejzajímavějších krimi thrillerů, jaký jsem viděl. Je z toho cítit stará škola Nového Hollywoodu a syrovost pohybující se někde mezi prvním a druhým dílem Jasona Bournea. Jako slabší stránku vidím scénář, který vlastně nemá moc co nabídnout a od poloviny filmu se spoléhá čistě na formální zpracování. To je ale opravdu natolik silné, že minimálně moji pozornost Ronin ty dvě hodiny udržel a dopřál mi příjemný, skoro až starosvětský thrillerový zážitek. 7/10 ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Elia Cmiral: 1. Ronin Theme ,2. Team Assembles ,3. A New Friendship ,4. The Case ,5. The Exchange ,6. The Getaway ,7. Thank You ,8. Metro ,9. Sam and Spencer ,10. Safehouse in Nice ,11. Carousel for Little Tamao ,12. Taking Photos ,13. Et Toi, Comment Ca Va? ,14. Passion ,15. This Is the Day ,16. Sinister Gregor ,17. Arles ,18. Gunfight at the Amphitheater ,19. The Girl Sold Us Out ,20. You Can't Kill Me ,21. The Ronin Myth ,22. Wrong Way ,23. Sam Goes for the Case ,24. I Came for Seamus ,25. You Are a Dead Man ,26. Good Knowing You , ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Už jsem operoval apendix čajovou lžičkou." Tak s tím nemám zkušenosti, ale auto už jsem řídil, občas si zastřílím a záda si taky celkem umím krýt. Jen to neumím udělat všechno najednou a v tak zběsilým tempu jako roninové Sam s Vincentem. Mě to s nimi vždycky bavilo, protože tady jde o přátelství, princip a adrenalin, což jsou ingredience, který mi vždycky chutnaly. Jen už jsem zapomněl, co jsem to vlastně strčil do toho kufru, že se o něj všichni tak perou. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Poctivý akční snímek, ze kterého přímo čiší atmosféra starých dobrých kriminálek. Vidět v akci hvězdnou partičku Roberta De Nira, Jeana Rena, Stellana Skarsgårda a Seana Beana je opravdu vynikající zážitek. Skvěle je doplňuje krásná Natascha McElhone, která v současnosti září v seriálu Californication. Jako valná většina zde musím vyzdvihnout vynikající automobilové honičky, které jsou natočeny skutečně ve velkém stylu. Jeden z posledních a zároveň nejlepších snímků režiséra Johna Frankenheimera. Škoda, že scénář nebyl lépe propracován, jinak by to byla naprostá bomba, takhle "jen" čtyři hvězdičky....... ()

sud 

všechny recenze uživatele

Troufám si furiantsky říct, že minimálně za posledních 20 let nevzniklo mnoho žánrových filmů, které by se Roninovi vyrovnali. Atmosféra je dokonale oldschoolová (John Frankenheimer se nezapře) včetně Melvillovského samurajského prologu, přes pomalejší tempo má neuvěřitelný spád, akce je dynamická a nekorektní a zvratů je rovnou několik a každý rozhodně předvídatelný není. Co se týče obsazení - co jméno, to perla. Robert De Niro zde vypadá jako Lino Ventura (!) a stejně tak i hraje, Jean Reno jde ve šlépějích francouzských drsňáků ze staré školy, Natascha McElhone je stejně krásná jako přesvědčivá, Stellan Skarsgård je slizoun par excellance a Jonathan Pryce hraje padoucha ještě lépe než v Zítřku, který nikdy neumírá. Potěší i cameo Jana Třísky (nejen díky patriotismu) a Michaela Lonsdalea. Bezchybný akční nářez, čistý a průzračný jak křišťál. 100%. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (29)

  • Ve verzi, vydané na VHS v USA, datují titulky rok vzniku filmu do 1997. (Caaslav)
  • Jen Jean Reno (Vincent) zůstává po celý film věrný jediné zbrani, a to Berettě modelu M92. (Karlos80)

Související novinky

Zemřel herec Michael Lonsdale

Zemřel herec Michael Lonsdale

22.09.2020

Ve věku 89 let zemřel v pondělí v Paříži filmový a divadelní herec Michael Lonsdale. Informaci předala zpravodajská televize BBC s odkázáním na jeho agenta. Britsko-francouzský herec se narodil v… (více)

Keanu Reeves trénuje na samuraje

Keanu Reeves trénuje na samuraje

20.11.2009

O filmu 47 Ronin už jsme kdysi dávno psali, ale pak bylo ticho a vypadalo to na jeden z projektů, které se nakonec nedočkají realizace. Zdá se však, že to studio Universal s napůl legendárním, napůl… (více)

Samuraj Keanu

Samuraj Keanu

10.12.2008

Marketingová kampaň k remaku scifárny Den, kdy se zastavila Země stojí především na konceptu „zdůrazněme divákům, že hlavní roli hraje kdysi tak hvězdný a milovaný Keanu Reeves“. Na internetu to… (více)

Reklama

Reklama