Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Studená válka je možná u svého konce, ale nové světové pořádky dávají vzniknout skupině tajných nájemných žoldáků zaměstnaných lákavou nabídkou. Tito lidé, známí jako Ronin, se setkávají ve Francii u tajemného klienta kvůli zdánlivě rutinní práci - krádeži aktovky. Jednoduchá mise se ale stane velmi nebezpečnou, když i ostatní organizace z podsvětí začnou usilovat o stejný cíl..., a aby skupina Ronin mohla zdárně dokončit svou práci, musí udělat něco, co dosud bylo jejím členům cizí...začít si důvěřovat! (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (497)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Poctivé akční řemeslo, jež je jasným důkazem teze, že v jednoduchosti se skrývá síla.  Potřebujete charismatické herce a nenechat je zbytečně vyprndávat. Pak už stačí jen výborná kamera a jednoduchá zápletka ve vhodně zvoleném prostředí.  Automobilové honičky pak připomenou starou francouzsko-italskou školu, která se se soumrakem devadesátek pomalu stávala jen vzpomínkou. SPOILER: V kufříku byly brusle. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

He, nedávno som pozrel 47 Ronin, takže to šanghajské vysvetľovanie bolo zbytočné :-) Inak brilantné herecké obsadenie, fajn európske lokácie a ešte lepšie auto nahanáčky, ale príbeh sa tu dosť stráca. Vlastne ono to nejaký poriadny príbeh s rozuzlením ani nemá, poslednú tretinu sa tu len strieľa, každý schytá po guľke a bez vysvetlenia vyletia titulky za doprovodu slušnej hudby a nazdar. Viac od toho nečakajte. 70% - 3* ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Elia Cmiral: 1. Ronin Theme ,2. Team Assembles ,3. A New Friendship ,4. The Case ,5. The Exchange ,6. The Getaway ,7. Thank You ,8. Metro ,9. Sam and Spencer ,10. Safehouse in Nice ,11. Carousel for Little Tamao ,12. Taking Photos ,13. Et Toi, Comment Ca Va? ,14. Passion ,15. This Is the Day ,16. Sinister Gregor ,17. Arles ,18. Gunfight at the Amphitheater ,19. The Girl Sold Us Out ,20. You Can't Kill Me ,21. The Ronin Myth ,22. Wrong Way ,23. Sam Goes for the Case ,24. I Came for Seamus ,25. You Are a Dead Man ,26. Good Knowing You , ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Výborný staromódní thriller, jenž má minimálně tři (nebo spíš čtyři) velké klady - Roberta De Nira, Jeana Reno a dvě perfektní autohoničky. A samozřejmě hlavně výtečnou režii Johna Frankenheimera - bez ruky protřelého a sebejistého řemeslníka mohla tahle látka snadno dopadnout velice zle. Ronin stojí i za vícero zhlédnutí, a to i přesto, že děj vlastně nic moc ne(vy)řeší a jen se neustále žene kupředu. Tady to ale naštěstí skoro vůbec nevadí, protože tenhle snímek dokáže svoji relativní příběhovou plytkost (všichni se navzájem podrážejí kvůli jakémusi záhadnému kufru) více než dostatečně vykompenzovat ostatními filmovými prostředky. Jedna z mých dlouhodobě oblíbených ryze chlapských podívaných - a čím víc novodobých CGI slátanin bez koulí a hmatatelnějšího stylu vidím, tím raději ji s přibývajícími roky mám. 90 % ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Jak má vypadat dobrý akční krimi film, to opakovaně předvádí John Frankenheimer. Přesně ve stylu vynikající Francouzské spojky situuje děj svého filmu znovu do Francie, kam přivádí několik figur bez minulosti (respektive s hodně tajemnou a temnou minulostí) a reinkarnuje osu transatlantického propojení, tentokráte jako expozici nutnou k fabulaci o světě internovaném studenou válkou. Žádné patetické slintání nad americkou vlajkou, žádné zbytečné kaskády efektů pro efekt, ale stará dobrá drsná škola s ryze patriarchálním světem (až na jednu čestnou výjimku), v němž společnost ovládají muži pokročilého středního věku, kteří moc dobře znají cenu svého života i smrti. Když se dívám na tenhle film, příliš silně si uvědomuji, že bych nikdy nechtěl skutečnému novodobému roninovi zkřížit cestu... Frankenheimerův Ronin je ozvěnou drsných kriminálek 70. let, krimi thrillerů odehrávajících se v období studené války let 80. a starého dobrého (evropského) filmu noir, kterého je tu ovšem nejméně... Strhující film, jemuž by prospěla kratší stopáž... Podobné filmy: Leon, Nelítostný souboj, Collateral, Dějiny násilí, Francouzská spojka, Francouzská spojka 2 ()

Galerie (59)

Zajímavosti (29)

  • Automobil, v němž titulní hrdinové absolvují divokou honičku, je Audi S8. (rainman93)
  • Zatímco se během pařížské automobilové honičky čelní sklo Samova (Robert De Niro) auta po prvním velkém nárazu vysype, je krátce na to zpět a neporušené. (Conspi)
  • Malou roli si ve snímku přiletěla zahrát i tehdejší pornohvězda Ron Jeremy. Scény s ním byly ale během postprodukce vystřiženy. (Karlos80)

Související novinky

Zemřel herec Michael Lonsdale

Zemřel herec Michael Lonsdale

22.09.2020

Ve věku 89 let zemřel v pondělí v Paříži filmový a divadelní herec Michael Lonsdale. Informaci předala zpravodajská televize BBC s odkázáním na jeho agenta. Britsko-francouzský herec se narodil v… (více)

Keanu Reeves trénuje na samuraje

Keanu Reeves trénuje na samuraje

20.11.2009

O filmu 47 Ronin už jsme kdysi dávno psali, ale pak bylo ticho a vypadalo to na jeden z projektů, které se nakonec nedočkají realizace. Zdá se však, že to studio Universal s napůl legendárním, napůl… (více)

Samuraj Keanu

Samuraj Keanu

10.12.2008

Marketingová kampaň k remaku scifárny Den, kdy se zastavila Země stojí především na konceptu „zdůrazněme divákům, že hlavní roli hraje kdysi tak hvězdný a milovaný Keanu Reeves“. Na internetu to… (více)

Reklama

Reklama