Reklama

Reklama

Tom Berenger a Billy Zane jsou pověřeni likvidací šéfů narkomafie. Jenže jejich spolupráce na plnění úkolu zašla příliš daleko... Seržant Thomas Beckett a jeho kolega Richard Miller jsou americkou vládou pověřeni náročným "posláním" v Panamě, kde mají postupně zlikvidovat šéfy drogové mafie, rebelující generály a bývalé žoldnéře CIA. Od svých obětí se však ničím neodlišují a jejich "spolupráce" nakonec vyvrcholí tím, že obrátí zbraně proti sobě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (88)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Mé hodnocení je poctou devadesátým letům, kdy jsem film viděla a udělal na mě dojem, takže ty 4 pěticípé berte se značnou rezervou, jde o výsledek nostalgie a prostřílené paměti. V současné době nemám odvahu se na "Odstřelovače" podívat znova, aby mi neustřelil veškeré iluze o mém postpubertálním vkusu. Možná 70%... možná 40%... ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak jako netvrdím, že je to nějaká dobová bomba, ale z této nekonečné série asi jediný film co opravdu stojí za vidění. Ostřílenej mazák Berenger to nemá jednoduchý. Stabilního parťáka mu sejmuli a místo něj dostane k ruce mladý ucho, který má sice za sebou prestižní vojenskou školu a trénink, ale to je prd platný, když se bojí vystřelit. Naproti tomu, že tempo není nijak závratný, tak jsem se ani nijak zvlášť nenudil. Film má kompetentní zpracování a pěkný exteriéry. Nějakou tu akci bych přidal, ale jinak ok. Neurazilo to.60% ()

Reklama

tahit 

všechny recenze uživatele

Thriller v exotických kulisách Panamské džungle s efektním obrazem střelby ratata tatata, v němž stateční a neprůstřelní procházejí peklem bojů. Pominu-li ještě pár hloupostí, tak už dál si netroufám to nějak kritizovat, vždyť nejde o příběh faktů. Zde pár pozitiv. Mechanismus vražedného sóla funguje a vystřelený náboj je vždy spolehlivě likvidační. Tom Berenger je něco jako Rambo a navíc svoji práci miluje. Střeleckou muziku slušně tvrdí i jeho parťák Richard Miller. Zbývá dodat dovětek k filmu. Bohužel, moje výtka směřuje spíše k závěru, kde mi chyběla nějaká překvapivá pointa. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Kašlu na to, že Billy Zane je herecká nula, a že náplň filmu je poněkud o ho..dně málo věcech. Pro mě je Sniper o výborných scénách odstřelovačských akcí s víc než dobrou doprovodnou hudbu (Marc Mancina a Hans Zimmer). A řeči o pocitech muže rozesílajícího pozvánky na schůzku se zubatou podle hesla "přichází nepozván, odchází nepoznán" by mohl pronášet i podstatně horší herec než Tom Berenger, takže s klidem dám 70%. "Dalším dílům" se ale radím ne zdaleka, ale úplně vyhnout, protože to je čistá videoprodukce nedosahující ani béčkové kategorie. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Už v roce 1993 vidět zpomalené záběry na kulku? Tak to je přece jen něco, co neuvidíte každý den. A ono to těm bláznům docela funguje. Ten příběh z džungle o odstřelovači, je celkem tuctový, ale celkové pojetí a snaha přijít s něčím novým, mě zaujaly. Proto dávám vyšší hodnocení, Třeba si toho někdo všimne a bude se mnou souhlasit. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (5)

  • Billy Zane se měl původně jmenovat Richard Grieco, ale nakonec se ve filmu jmenuje Richard Miller. (BloodMax)
  • Natáčalo sa od 28. augusta do 18. októbra 1991 v Austrálii a Paname. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama