Reklama

Reklama

Jacob Harton (Nikolaj Coster-Waldau) býval úspěšným obchodníkem.Jedna nešťastná nehoda ho ale dostala na několik let za mříže, mezi ty nejhorší zločince. Aby vězeňské peklo přežil, musel si vydobýt respekt. Z Jacoba se tak rychle stává právoplatný člen árijců, začíná se řídit pravidlem buď my, nebo oni. Přijímá svou novou identitu vůdce a svůj nový vliv přenáší i za zdi věznice, kde plánuje obchod se zbraněmi pro mexický kartel. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (407)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Pěkný krimi-tvrďácký překvápko, kde je krásně vidět, jak se může i ukázkový život dosrat jednou osudovou chybou a pak skrze následný vězeňský buď a nebo. Waldau v týhle roli šéf a celá jeho proměna a snaha je skálopevná, k tomu spousta castingových radůstek (Bernthal 🙏🏼), lepší přehlídku Cali white pride hovad jsem neviděl od SONS OF ANARCHY. Ale celkově vzato mi ten film vyšel neprůstřelný, uvěřitelný, držel mě a bavil, fungoval po stránce emocí, líbil se. Velký palec za násilí, hezky brutální syrový, závěr naprostá jahůdka. / Po druhé projekci dávám 5, protože mě nenapadá, jaký jiný vězeňský film mi tak skvěle a jasně ukázal taková ta pravidla hry. To, jak skrze hlavní postavu a herectví vyniká neskutečný hrdinství a vnitřní utrpení, nemá prostě chybu. A až teprve dokonale mi seplo to finále. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„JEDINÝ, CO TADY MÁME, JE ÚCTA…“ /// Už je to věc jistá - Nikolaj Coster-Waldau dokáže utáhnout (kromě ségry) i film! Příběh ze dvou světů – toho uvnitř a toho venku, v němž pomocí flashbacků zjistíme, kterak se z makléře mukl Money stal. Nechybí drsnej polda, páč pořádnýho sráče nemůže nahánět jouda z krimi Anděl. Brebentí se tady celkem k věci a příběh taky není úplně blbej. Řek bych, že scénárista a režisér (v jednom) - Waugh, se celkem vylepšuje. Možná si tady mohl vodpustit zbytečnou zápletkovou komplikovanost, páč ubrala příběhu drsňáckost. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Potřebuju poradit, kdy začít s tréninkem řitního otvoru. 2.) Jsem rodinnej typ. 3.) Thx za titule „urotundy@cbox.cz“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Nehledejte v tom realitu, raději se nechte unášet v přílivu testosteronu, kterým vás bude tahle atmosferická bombička postupně utápět. Jasně, že je to lehce přitažené za vlasy, ale v dnešní době krize maskulinity působí tahle sebranka ultradrsných hrdinů a padouchů jako "balzám na duši" (nebo právě naopak?). 8/10 ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Filmom drsného charakteru s väzenskou tematikou sa snažím vyhýbať (geniálne výnimky potvrdzujú pravidlo – Felon, Block 99), no Shot Caller je totálna filmová delikatesa so životným výkonom Coster-Waldaua. Príbeh jeho postavy dostávame v troch časových rovinách, ktoré rejža prepája veľmi umne a v správnych chvíľach. Reálie väzenského života a autenticitu tejto stránky snímky posúdiť neviem, z povrchného pohľadu mi prišlo všetko v poriadku, no neviem sa zbaviť pocitu, že keď sa na scenár pozrieš hlbšie, je pomerne plochý a prázdny, len to zakrýva jeho zaujímavé nelineárne podanie a nálož testosterónu alfa-samcov bratstva bielej rasy (Evan Jones potešil, hoc aj na tých pár málo scén). Koniec koncov je to len pocit, preto by som na ten tretí raz už mohol nahodiť aj štvrtú hviezdu, či? --- (18.01.2018) (20.7.2018) (15.6.2021) ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Poslední film z mýho vězeňskýho pětiboje(5 filmů s vězeňskou tématikou) a pro mě taky ten nejslabší. Neříkám, že je to vyloženě špatnej film ale ty čtyři předchozí vězeňský filmy mě oslovily daleko víc. Film je rozdělen na dvě dějový linky a je vyprávěn retrospektivně. Mě osobně bavila víc dějová linka odehrávající se za katrem. Co bylo mimo katr mě už tak nebralo. Nikolaj Coster-Waldau jako Jacob Harton nebyl špatnej ale, že by si získal moje sympatie abych mu mohl fandit to rozhodně ne. Myslím si, že mohl být vybrán i lepší herec. Dle zdejšího vysokýho hodnocení jsem očekával rozhodně víc. Tohle je za slabší 3 hvězdy. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (8)

  • Frank (Jon Bernthal) má na krku tetovanie "PEN1," čo znamená "Public Enemy No. 1" (verejný nepriateľ č. 1). PEN1 je tiež názov pouličného gangu z okresu Orange v Kalifornii. (zajo91)

Reklama

Reklama