Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(14)

Obsahy(1)

Tim (Simon Pegg), komixový nadšenec, a Daisy (Jessica Stevenson), žurnalistka na volné noze, se oba ocitli na dlažbě ve stejnou chvíli. Náhoda je svede dohromady a pomocí drobné lži - předstírají před postarší domovnicí se sklony k alkoholismu, Marshou (Julia Deakin), že jsou pár - získají levný byt. Ten se záhy stává centrem všemožných bláznivých příhod, do kterých se tak či onak zapojuje také podivýnský malíř Brian (Mark Heep), Timův nejlepší kámoš a nadšenec do zbraní a armády Mike (Nick Frost) či Daisina post-hipiesácká kamarádka Twist (Katy Carmichael). (Eddard)

(více)

Recenze (116)

Schuldiner 

všechny recenze uživatele

Musím zvýšit z původních 3* na 4*, neboť tento seriál chce opravdu více času.. První dva díly byly nejlepší na první serii, pak to tak nějak opadlo, ale druhá série mi to zas vynahradila.. Těšim se, že to za čas zas celý shlídnu.. Možná budu i jinak koukat na první sérii, ty posavy prostě chtějí trochu trpělivosti. Sem moc rád, že sem dal šanci i druhý sérii. Parádně sem se nasmál... ()

Dr. Hawkeye 

všechny recenze uživatele

Mám bohužel stejný pocit jako Fingon - na seriál jsem se natěšil, zejména kvůli duu Pegg & Frost, ale pak jsem byl bohužel lehce zklamán. Některé epizodky potěšily, jiné prošuměly a jen málo která vyvolala opravdu salvu smíchu (napadá mě Daisy v nové práci á la Přelet nad kukaččím hnízdem). Obecně tyhle parodické narážky, zjevně pramenící z velké lásky k předlohám, patří ve Spaced k těm nejlepším. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

První série 5/5: I navzdory "slabším" prvním dvěma epizodám nejlepší britcom devadesátých let. Kde jinde uvidíte s kadencí dávky z kalašnikova v rámci několika vteřin fungující odkaz na Evil Dead následovaný Coppolovým Rozhovorem či parafrázi bernardýnského Beethovena mixnutého s Teď se nedívej? A to přitom vůbec nejde o ty odkazy. Ty jsou taková třešínka navíc, nic víc. Partička kolem Pegga s Wrightem si vybudovala vlastní osobitý styl humoru. Vtipného humoru. Zatraceně hodně vtipného. Druhá série 3/5: Jenže to vše platí jen o "spontálně hravé" první sérii. Druhá působí příliš vykalkulovaně a roztříštěně. I ty odkazy jsou najednou nějaké prvoplánové. Není tu jedna linie, ale každá z postav má svojí zcela nezávislou na ostatních. Začne to fungovat až v úplně poslední části. A to je pozdě. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Takto si každý z nás představuje svůj vlastní vysněný seriál/film. Spousta popkulturních odkazů, citování Matrixe, Star Wars i Pulp Fiction na každém kroku (a to jsem jistě většinu ostatních nepostřehl) a postavy se kterými se jakoby znáte celý život z hospody. Edgar Wrigh dokázal tady již před svými celovečerními filmy, že je ten úplně největší filmový fanoušek na britských ostrovech. PS: A kdo by nechtěl za BFF Mika a za paní domu Marshu, ať zvedne ruku... Vidím - nikdo se nehlásí... 75 % [Druhé zhlédnutí] Musím bohužel uznat, že první sezóna je výrazně slabší než kulervoucí druhá. 70 % ()

Firebug 

všechny recenze uživatele

Dost jsem se na tenhle britcom (81%?!) těšil, ale z výsledku moc radost nemám. Najdou se velmi vtipné momenty a sympatické postavy (Mark Heap je borec!). První série je nicméně strašlivě "rozpadlá". Je v ní příliš mnoho nesouvisejících wtf momentů a dost často postrádají jednotlivé epizody nějaké vyvrcholení. Možná, že šlo o tvůrčí záměr, ale mě to fakt příliš nesedlo. Druhá série je o poznání přístupnější a za mě i celkově lepší (a přinutila mě uvažovat o 4. hvězdě). Bohužel to končí příliš rychle a celkový dojem tak vylepšit nestačí. Pro fanoušky Pegga, Frosta a Wrighta je to však povinnost. Lepší 3*. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (23)

  • Timovo (Simon Pegg) příjmení je poctou komiksovému kreslíři Simonu Bisleymu. (Alfréda)
  • Julia Deakin uvedla, že hlasem Marshy parodovala jednoho svého kamaráda a pro postavu Marshy se nechala inspirovat ženou, kterou potkala v Řecku, a která měla v ruce neustále sklenku červeného vína. (Alfréda)

Reklama

Reklama