Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pravdivý příběh proslulého masového vraha americké historie. Gacy vás zanechá šokované a plné pochybností. John Wayne Gacy je ukázkově slušný občan. Dokonce dělá dobrovolně klauna dětem v místní nemocnici. Nese si sebou ale příšerné tajemství. Stopa pohřešovaného mladého muže vede na předměstí Chicaga ke Gacyho domu. Celý národ v šoku sleduje, jak podrobnosti vyšetřování třiceti vražd vyplouvají na povrch. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (49)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Gacy patří do sorty masových vrahů, do té slabší skupiny. Nicméně i tak se jedná aspoň o průměrné dílko který na chvíli i zabavý. Ano bohužel jen na chvíli, čekal jsem nějakej drive a nakonec se film táhl od začátku do konce. A celou dobu se vlastně řešila GAcyho mysl, nebo jak schání pracovníky a nebo jak řeší smrad pod bytem. Bohužel to je tak všechno, podle obalu jsem čekal že se ukáže jako klaun a někoho zabije, chyba lávky. Jako klaun se ukáže v hodně malé míře a zabití není ani vidět. Nevím jak to s Gacym bylo ale film je nudnej. A navíc mě moc nepřesvědčil ani herec hrajícího Gacyho, zdál se mi nevýraznej a děsně "upocenej". No nic já snad ještě nějaký filmy o vrazích podle skutečnosti zkouknu ale teď si od nich chci dát zasloužený odpočinek. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že Gacyho potenciál nebyl ve filmu zcela využit. Líbila se mi sice taková to osobnější rovina, ale byť bylo jasné, že „není normální“, ten přechod z roviny kdy se všechno zdá v normě do té nenormální roviny nebyl moc věrohodný a jen tak to kolem něj přešlo. Navíc mi to přišlo všechno trošku neuvěřitelné. I když by mě nepřekvapilo, že mu tohle všechno procházelo. I když ono i skutečné osudy sériových vrahů jsou občas dost neskutečné. Ten základ měl velký náběh jakési mrazivosti, atmosféry a nepříjemnosti, něco tomu ale pořád chybělo, kromě toho, že to některé zbytečně komické věci, strhávaly dolů. Náznaky ukazovaly, že byl Gacy mnohem větší hovado a blázen, než nakonec film vyjevil. Škoda. 2,5* ()

Reklama

Lulu13 

všechny recenze uživatele

Tak toto bola nuda s veľkým N, div, že som pri tom nezaspala. Film postráda akékoľvek tempo a herecké výkony sú katastrofálne. Keďže to bolo zatiaľ moje jediné stretnutie s Gacym, nemôžem posúdiť nakoľko sa snímok pridržiaval reality, no hodlám to v blízkej dobe napraviť. Zatiaľ teda hodnotím slabými 2* čisto za námet a oboznámenie sa s ďalším zloduchom do mojej pomyselnej zbierky. Po filmárskej stránke je to však odpad. ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Kdovíjaké zpracování to tedy není, ale i tak je film pro ty, které zajímají kriminální případy, dobrým přínosem. Co však musím filmu vytknout je mizerně a trošku i lživě podaná psychologická stránka vraza Gacyho. Mám o něm něco načteného a myslím, že některé scény byly směšné (svým způsobem). Nechci nějak rozumovat, ale kdyby se pokusily více vystihnout Gacyho psychiku jistě by film dopadl lépe. Příležitost k tomu jistě měli. Celkově vzato film působí trošku odfláknutý a to mě zamrzelo. Přesto za každou takovouto rekonstrukci já děkuji. ()

Epistemolog 

všechny recenze uživatele

Bisexuál John W. Gacy v 11ti letech utrpěl vážný úraz hlavy a míval výpadky paměti a závratě. V dospělosti chtěl být politikem a v sousedství byl oblíbený, jelikož rád pořádal večírky, kde vystupoval jako klaun. Už během prvního manželství s Marlynn Myersovou, jejíž rodiče vlastnili restauraci KFC (Gacy v ní pracoval jako vedoucí), se špitalo, že má něco s mladými zaměstnanci a roku 1968 byl poprvé odsouzen za zneužívání mladého chlapce. Roku 1972 se s ním rozvádí druhá žena Carol Hoffová, která u Gacyho nachází sbírku pornografických fotek mladých mužů. Gacy byl zatčen roku 1978 a ve vězení proseděl 16 let. Během pobytu v base začal malovat olejovými barvami a oblíbeným námětem byli, ehm, klauni. V Beverly Hills se na výstavě jeho malby prodávaly až za 20 000 dolarů. 29 obětí zakopal ve sklepě a další 4 musel vyhodit do řeky, jelikož už ve sklepě neměl místo. Jeho nejmladší oběť neměla ani 10 let. Do úst jim cpal ponožky, aby ztlumil křik, když jim stahoval kůži a odřezával genitálie. Rozsudek přijal s ledovým klidem a zachová si tvář pokerového hráče. Jeho právník pracuje na odvolávání celých 14 let až 10.května 1994, kdy Gacy dostává smrtící injekci. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (15)

  • Prediktory Gacyho činov boli úraz hlavy, fyzické týranie otcom a homosexualita. (Carol Pifková)
  • Gacyho poslední slova před popravou byla: "Kiss my ass." (Mefistofelle)
  • Oficiální počet Gacyho obětí je 33, ale pravděpodobně je jich mnohem víc. (Mefistofelle)

Reklama

Reklama