Reklama

Reklama

In the Land of Saints and Sinners

  • Austrálie In the Land of Saints and Sinners (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V írskom zapadákove oddychuje po celoživotných záťahoch čerstvo vyslúžilý zabijak. Je to však len nakrátko. Postupne sa ocitá v smrteľnej hre mačky s myšou s trojicou pomstychtivých protivníkov. Zisťuje, že na niektoré jeho staré hriechy sa nezabúda, že sa nedajú pochovať. (Biopler)

Recenze (42)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tohle mi sedlo mnohem víc než Liamova předchozí spolupráce s režisérem tohohle filmu (Zdravím Laca) Jasně není to nic převratnýho a úchvatnýho co tu do té doby nebylo spíš pomalu plynoucí revegne záležitost s docela dobrou a temnou atmosférou a hlavně je fajn, že Neeson už si taky uvědomuje svůj věk a když už neskončil s tímhle žánrem jak před časem avizoval tak aspoň právě ty role přizpůsobuje svému věku a tak je to v jeho podání pořád přesvědčivé. I když další klasický film s ním se všemi zažitými schématy od toho opravdu nečekejte, ale neurazilo to a vlastně jsem i celkem spokojen.60% ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Někde v prdeli svatého Patrika si takhle žije v sedmdesátých letech minulého století děda Nýsn. Geront je to čiperný, pracovně pořád aktivní, ani starobní důchod ještě nepobírá a sociálku neždímá, neboť má stále stálé a perspektivní zaměstnání ve Venkovském družstvu nájemných vrahů při střediskové obci Horní Pičovice (Upper Cuntenbury) v hrabství Spořádaná Prdelná (Asstrim). Tudíž se občas se svou milovanou kozlicí po pradědovi vypraví na lov někomu nepohodlných rurálních Keltů, kterýmiž posléze ekologicky přihnojuje nějakou druidskou paseku. Ačkoliv není zcela zřejmé, jak vlastně sípavý, pajdavý a těžce klekající senil vlastně dostává své oběti z nějakého veřejného místa do kufru auta, je ve své práci úspěšný a předsedou družstva konstantně chválen. Pak ale náhodou narazí na Ira, tedy vlastně na IRA, pro Iry tehdy většinou nebylo v Irsku kam plivnout a v rámci plnění filmových rasových kvót měli ve vesnici pouze jednoho Iroafričana, samozřejmě taky Ira jako poleno, ten ale s největší pravděpodobností v IRA nebyl, protože by jej tam soudruzi zlynčovali dřív, než by řekl „Sinn Féin“. Každopádně je z toho asi exekučně, sysluplně i dialogově nejlepší film dědy Nýsna za posledních pár let, kdy se náš milý důchodce konečně vzdal akční gerontologie, už nedělá chvaty a soustředí se výhradně na záchvaty. Melancholie. Těch je sice ve filmu kapku příliš, jakož i tendenčního, kýčovitého a řádně klišovitého irského lkaní nad těžkým životem za doprovodu rozvrzaných molových houslí v kolovrátkovém rytmu céilí, až si jeden místy přeje, aby se objevil nějaký ten Leprechaun a poslal všechny ty plačtivé a ukřivděně se tvářící vidláky do piče, nicméně aspoň tam mají krásnou přírodu a to ve své podstatě tklivé rurální drama v moc pěkných kulisách docela záživně odsejpá. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Trajektorie kvality filmů Liama Neesona začala v posledních letech nebezpečně kopírovat něco, co zažíval třeba Nicolas Cage před takovými 10 – 15 lety. Naštěstí tady si Liam vzpomenul na své lepší časy. Genius loci irského pobřeží je tu jedinečný, má to příjemnou, jímavou hudbu, a i když je premisa se zabijákem v důchodu stokrát ohraná, díky přítomnosti IRA to celé získává zajímavý náboj. A i díky dialogům, které nejsou banální, brzo poznáte, že tohle není obyčejná spotřebka na jedno použití. Je to seriózní drama starosvětského střihu, přesně jak to mám rád.  Zařazení na festival v Benátkách se vůbec nedivím. __ PS: Spratek Jack Gleeson aka Joffrey Baratheon ze ´Hry o trůny´ tu byl výborný! ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Liam Neeson se vrací na rodnou hroudu jako nájemný zabiják, který hodlá ukončit provoz své speciální lesní školky u potoka vřesoviště. Jenže znáte to, člověk míní, IRA mění.. Má to frajerský název, westernová zápletka o zlých cizincích ve městě a tajemném ochránci jejich obyvatel je nadefinována, scenérie Donegalu jsou naprosto „gorgeous“ a prostor dostanou i jiní místní ostřílení veteráni (Hinds, Meaney), nicméně pořád mi tam něco scházelo, abych se do toho lépe vpravil. Možná to mohlo být o jeden stupeň syrovější na úkor sentimentu a polopatismu, akční finále v krčmě nemuselo být tak jalové, nebo mi tam chyběl Brendan Gleeson jako kněz či hrobník, nevím.. Každopádně si to celé krade pro sebe Banshee of Tipperary Kerry Condon. Její vnitřní oheň přenesený do rolí je fascinující.. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Místy táhnoucí se, ale stále stylová žánrovka a to už se Liam Neeson zařekl před lety, že už tyto akční vyvražďovačky hrát nebude, ale je to zkrátka už jeho trademark. Znovu asi neuvidím, ale jedno pokoukání docela fajn podívaná s rozverným Jackem Gleesononem, který jakoby si tu odskočil ze Sex Education po tom všem kralování. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Svědomí v háji, semena raší, obětní stromky, paseku krášlí.“ Vidět Irsko a zemřít. Bohem políbenou zemi pokrývají věkem rozpraskané balvany a studená vřesoviště, prorostlá kořeny náboženské nesnášenlivosti a nasáklá krví nikdy nekončící vendety. Liam Neeson stárne, zraje a zahradniční. Dlouhá léta dělal z lidí stromy, na stará kolena by rád zkusil zasadit i semena lidskosti. OKÉNKO OTÁZEK: [][] Proč si dobrý člověk Bart McGuinness kope hrob, pod dozorem Finbara, dalšího dobrého člověka? Spořádaní obyvatelé Bantry i Glean Colm Cille by se divili. Ačkoli... možná by se sami chopili lopaty, však v tom žijí už po generace. Je adorování zabijáků cynismus par excellence nebo jen scenáristovo reflektování irské reality? A co obětní játra? Jestlipak Niamh Cusack, v další své roli starostlivé sousedky, nezapomněla na talíř pro skřítky? [][]Zabíjení mě baví, ale mám sen, odjet do Kalifornie,“ zasnil se juvenilní vrah Kevin, zatímco revolucionářka a teroristka z povolání Doireann snila o vítězství, tedy o Irsku plném stromů... zasazených nad hroby. Z morálního hlediska je celý happyend samozřejmě na přes hubu, ale film má IRA koule a moc fajn se u toho medituje. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nudilo a skoro unudilo. Liam sa vrátil k írskym koreňom, veď sám už je starý koreň, je vo vlastnom prostredí, prízvuky boli ale lepšie od jeho oponentov a ani dobre nakamerované taiči výpady už neskryli, že on už môže byť naozaj len zabijakom so zbraňou, pretože motorika degraduje. U témy ako teroristická IRA som čakal nejaké väčšie zvraty a na akčný film trocha vyššie tempo. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ono dějově to zase není až tak výjimečné. Hlavní hrdina je v podstatě hodný člověk až na to, že se živí jako nájemný zabiják. A protože je to dobrák od kosti, rozhodne se svoje řemeslo pověsit na hřebík a začít okopávat zahrádku. Jenže čert nikdy nespí a protože jsme na irském ostrově v 70.letech, ztělesňuje rohatého trojice příslušníků IRA. A právě prostředí a doba dělá z filmu trochu víc. Vedle nádherně nasnímaných exteriérů se celkem povedla i omáčka obalující základní příběhovou kostru a v neposlední řadě vyšel na výbornou casting. Vedle troice veteránů Neeson-Hinds-Meaney mě potěšila zejména Kerry Condon, kterou jsem snad poprvé viděl v podobné roli a bavil i mladičký vrahoun v podání Jacka Gleesona. Tak nějak jsem dostal to, co jsem čekal a chtěl. 80% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Na toto som sa tešil. Dúfal som, že to bude čiernohumorná drsná krimikomédia v Coenovskom štýle, Ale bolo to pomalé, zaprdené, unylé a nudné s otravnými dialógmi. Postavy u mňa vôbec nefungovali. Neeson bol nevýrazný a moja obľúbenkyňa Condonová snáď prvýkrát pôsobila odpudivo. Ak to bol zámer, tak sa vydaril. Ja som tam ale nemal komu fandiť a konflikt tých dvoch strán vo mne žiadne napätie nevyvolával. Takže za mňa veľké sklamanie. 4/10. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Konečne sa Liam vyprdol na tie americké kvázi akčné thrillery, čo boli len vymývačky mozgu bez štipky originality a napätia a vrátil sa na rodnú hrudu, kde si strihol túto štýlovú old schoolovku. Po asi 10 rokoch konečne film s Neesonom, na ktorý sa dá pozerať. Atmosféra výborná, príbeh má hlavu aj pätu, nechýbajú akčné scény a navrch mu sekundujú dvaja írski matadori Ciarán a Colm. Za mňa spokojnosť. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době koukatelná Neesonovka, která sice nemá moc čím překvapit, ale irský venkov výbušných sedmdesátých let jí sluší a Neeson se na domácí půdě viditelně cítí dobře. Ani nevadí že vlastně hraje opět to samé, protože scénář ho netlačí do žadné velké akce a díky tomu tak působí uvěřitelně…60% ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Celkem povedený drama, který táhne Liam. Kouká se na to vlastně hodně dobře. Jen žánrovýmu zařazení moc nevěřte. Akce málo, thriller okrajově, a krimi vůbec. 80%. ()

majo0007 

všechny recenze uživatele

Po dlhom čase konečne opäť pozerateľný Neeson v uveriteľnej roli (pripomínala mi "neskoršieho" Eastwooda). Fanúšikov jeho predchádzajúcich "majstrštykov" bude film uspávať, pretože okrem záverečného showdownu v krčme, absentujú akčné scény.  V ušiach vám okrem otrasného írskeho akcentu zostane aj skvelé melancholické hudobné aranžmá. Spokojnosť. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Slibný začátek a slušný konec, ale mezi tím, prázdno. Nutno říct, že Kerry Condon byla jako fanatička výborná, ale to nestačí. ()

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

„Neprijala moju ponuku na prímerie, takže mi nedala na výber. Zabijem ju. Zabijem ich všetkých.“ Liam Neeson vs. IRA. Nejaké veľké čistky však nečakajte. Je to skôr krimi dráma, než tradičná neesonovka. Ale ja som si tú bezútešnú atmosféru veterného írskeho vidieka užil naplno. Ak sa vám páčila predošlá spolupráca režiséra Lorenza s Liamom, In the Land of Saints and Sinners je niečo z podobného súdka. Skrátka príjemný film na sobotný večer so šálkou horúceho čaju v ruke. 60 % ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Stylové a utahané. Velice stručně řečeno. Do toho pár silně nelogických momentů a balancujeme mezi průměrem a podprůměrem. Za sebe oceňuji myšlenku děj zasadit do kontextu reálných událostí. Dobrá myšlenka a sakra mě bavila ta angličtina (dodala správnou atmosféru). ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Oproti posledným akčným béčkam Liama Nessona zlepšenie, ale len mierne. Potešia krásne zábery a prostredie írskeho vidieka, obstojní herci (Liam Neeson, Kerry Condon, Ciarán Hinds) a aj pár akčných scén ktoré vo filme sú (napr. slušne natočené finále v bare). Liamovi je akcia uspôsobená tak, že v nej aj napriek 70ke nepôsobí smiešne, čo je ďalšie plus. Jednoduchý príbeh je však poňatý pomerne artovo, čiže tempo je dosť pomalé, akcie ako šafránu a nude som sa občas nevyhol, čo je zase mínus. Vo výsledku film presne na jedno pozretie a neškodný priemer. 58% ()

Strandmon 

všechny recenze uživatele

Liam přichází konečně se změnou a po těch posledních rádoby akčních skvostech si odskočil natočit poměrně zajímavý chlapský flák z nádherných okrajů Irska. Snímek má slibný začátek, fajn výstavbu, slušnou atmosféru, nádherné prostředí, solidní scénář a casting (Liam po dlouhé době uvěřitelný), ale na druhou stranu také spousta hluchých míst, které jsou vyplněné nezajímavými a prázdnými dialogy a mají hlavní zásluhu na tom, že film zhruba v té polovině jednoduše nudí. Když se tím člověk prokouše čeká ho sice opět poměrně slušný konec, ale absence výživnější a šťavnatější gradace je prostě znát. ()

Reklama

Reklama