Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od chvíle, kdy se Robert McCall (Denzel Washington) vzdal života v elitní jednotce, snaží se vyrovnat s hrůznými činy, které v minulosti spáchal, a nachází zvláštní útěchu ve službě spravedlnosti ve jménu utlačovaných. Když překvapivě zdomácní v jižní Itálii, zjistí, že jeho noví přátelé jsou pod dohledem místních zločineckých bossů. Když se události změní ve smrtící spád, McCall ví, co musí udělat: stát se ochráncem svých přátel a postavit se mafii. (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (317)

Marze 

všechny recenze uživatele

Denzel Washington je opet presvedcivy tichy zabijak. Tempo je pomale ospale, stopy falesne. Resiseru Fuquovi jdou opet nejlepe sceny, kde hrdina likviduje soupere vsemi prostrediy, nekdy docela brutalnimi. Ale vynalezavosti v Johnu Wickovi se nepriblizuje. Natocil treba remake Sedm statecnych s politicky korektnim zastoupenim vsech ras u sedmi ochrancu mestecka, ktery trochu pripomina  tento pribeh. Pred pulhodinovym zabavne beckovym finale , kdy se dozvite absurdni pointu, proc je McCail v Italii,  je dramaticka nuda. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení. Občas je fajn, když ti hodní jsou prostě hodní, ti zlí jsou zlí, a ti největší hajizlové dostanou strašnej trest. Není nad to, když odpornej parchant, umře nechutnou smrtí. Ale takovou tou, kdy dvě tři minuty máte úsměv od ucha k uchu  a užíváte si pomstu.  Když ti zlí, umírají a vy víte, že je to pro ty hodné. A ti hodní? Asi jich tolik na jednom místě nikde není. Ale jestli ano, doufám, že mají svého Roberta McCalla. 78 procent. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Závěr trilogie o novodobém Robinu Hoodovi z Obi, který se tentokrát přesunul do malebné vesničky v Itálii, kterou teroruzují krutí mafiáni. Třetí Equalizer je rozhodně nejnaivnější ze všech dílů a celkové schéma je podobné Sedmi Statečným s tím rozdílem, že nyní to je pouze jeden statečný. Vesnička je maximálně idilické místo, kde se všichni mají rádi, popíjejí kávu nebo čaj a večer si promítají filmy. Jako kontrast je zde maximálně krutý mafián, který věší umírající důchodce, vypaluje obchody a uřezává ruce a hlavní hrdina s tím musí něco udělat. Equalizer 3 má minimum akce a přestože jsem určitě nečekal akční jízdu, ke konci jsem s napětím vyhlížel, kdy se objeví nějaký skrytý ultramafián a dojde k tomu pořádnému vyvrcholení. To zde chybí i když se divák dočká satisfakce a maximálního happyendu. Pořád je to ale velice dobrý film, který s přehledem táhne Denzel Washington, skvělá kamera a umírněná Fuquaova režie. Ale čekal jsem víc. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Je treba uznať, že Denzel Washington je kľúčovým dôvodom prečo táto filmová séria funguje. Má dobrú charizmu a kedykoľvek sa tu pustí do akcie, je radosť ho sledovať ako vytrestá všetkých zloduchov, ktorí mu prídu pod ruku. A inak tomu nie je ani tu. "Equalizer 3" začína výrazne akčne, následne sa upokojí a sledujeme muža, ktorý sa potrebuje dať fyzicky opäť dokopy a nájde istým spôsobom aj miesto, kde môže konečne žiť v pokoji a mieri, no následne sa bude treba vysporiadať s nepríjemnými miestnymi mafiánmi, ktorí majú pocit, že si môžu dovoliť čokoľvek. Myslím si, že scénka, ako sa Robert stretne s Marcom a dialógy, ktoré budú spolu viesť patrí medzi moje osobné highlighty. Vidieť postavu, ktorá si myslí, že všetko dokáže a má neskonale silné ego spadnúť na hubu stojí vždy za to. A tu ešte o to viac. No a v závere ešte nesmie chýbať parádna stealth akcia, ktorá je skutočne fantasticky nasnímaná a dáva tomuto filmu skutočne skvelú bodku. Myslím, že z celej trilógie táto časť je moja najobľúbenejšia. Denzel je tu oveľa zraniteľnejší a najmä ten pokoj, ktorý tu objaví je skutočne príjemnou a vítanou zmenou. Je mi síce jasné, že to trvať nemohlo dlho, ale tá zmena atmosféry oproti prvým dvom filmom je pre mňa veľmi vítaná. Za pozornosť určite stojí a vnímam ako najlepšiu časť z trilógie. Hodnotenie: A ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Veľmi silné tri hviezdy, samozrejme je to skoro stále to isté v trochu novom obale. Treba sa pripraviť na to, že bývalý zamestnanec HomeMart strávi celý čas v Taliansku a spoločne s ním aj divák. Rozhodne netreba očakávať akčnú kadenciu typu John Wick, Wenk a Fuqua naschvál odďaľujú rozbehnutie deja a keď už sa zdá, že sa začne podľa pravidiel kauzality niečo diať, tak film znova a znova spomalí. Za mňa je to dobré rozhodnutie, len tejto dospelej hre mierne podrážajú nohy naivné barličky ako málo uveriteľné prekonávanie prekážok (celé finále v rezidencii), prípadne samotný úvod, kedy Robert oznámi "publiku" za aký časový úsek budú všetci mŕtvi. No a chýba charizmatický záporák, akým bol Marton Csokas, tu sú všetci len bezbreho krutí a zároveň bezbreho tupí. 70% ()

Galerie (25)

Zajímavosti (6)

  • Hlavní natáčení začalo 10. října 2022 na pobřeží Amalfi v Itálii. Natáčení pokračovalo do 20. listopadu, poté se začátkem prosince přesunulo do Neapole a v lednu 2023 skončilo v Římě. (sator)
  • Děj filmu se převážně odehrává ve vesnici Atrani, která leží u pobřeží Tyrhénského moře. Je to nejmenší vesnice v Itálii (0,12 kilometrů čtverečních) a patří k těm nejmalebnějším. (DJMaroko)

Související novinky

Denzel Washington přejde Alpy jako Hannibal

Denzel Washington přejde Alpy jako Hannibal

14.11.2023

Stávky skončily, studia nelení a mohou tak vesele oznamovat nové projekty, na nichž se znovu rozjíždí práce. Nejinak je tomu u Netflixu, který se nikdy nebál drahých ambiciózních fláků, a proto teď… (více)

Fuqua natočí film o Michaelu Jacksonovi

Fuqua natočí film o Michaelu Jacksonovi

19.01.2023

Režisér Antoine Fuqua (Training Day, Equalizer) zdá se našel novou zálibu v natáčení filmů podle skutečných událostí. Nejprve si to vyzkoušel v otrokářském dramatu Osvobození s Willem Smithem a teď… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Reklama

Reklama