Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od chvíle, kdy se Robert McCall (Denzel Washington) vzdal života v elitní jednotce, snaží se vyrovnat s hrůznými činy, které v minulosti spáchal, a nachází zvláštní útěchu ve službě spravedlnosti ve jménu utlačovaných. Když překvapivě zdomácní v jižní Itálii, zjistí, že jeho noví přátelé jsou pod dohledem místních zločineckých bossů. Když se události změní ve smrtící spád, McCall ví, co musí udělat: stát se ochráncem svých přátel a postavit se mafii. (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 7

Recenze (324)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Bobík McCall je nejdrsnější důchodce, kterého znám. Takového byste v Kaufu během akce potkat nechtěli a nedej bože, kdybyste dělali bordel v domově důchodců nebo na sídlišti, kde by bydlel a měl přátelé. Už si to vyřídil s kdekým a tak mu nějací italští mafiáni leda tak mohli políbit prdel. On prostě ochraňovat slabší musí pořád a tak neváhá vzít cokoliv je po ruce, pustí stopky na hodinkách a jde do akce. A to víte, že mrtvoly se začnou kupit ve velkém, budou praskat kosti, tříštit se lebky a hlavně se ho nikdy neptejte – Kdo ty vlastně jsi…!!! Mělo to několik dobrých pasáží, hlavně když se Denzel Washington pustil do akce – nechybělo násilí ani pěkné mordy – bohužel však ani spousta kecání a titulků, protože tvůrci prostě chtěli italštinu co nejvíce zapojit do děje a místy to bylo trochu otravné. Trojka je v mých očích na úrovni dvojky. První díl zatím nejlepší. Lepší průměr. 60% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Napoprvé mstil mladičkou prostitutku, kterou do bezvědomí seřezali ruští pasáci, napodruhé se zlí hošani dotkli jeho letité kamarádky. Tentokrát vyslalo duo Antoine Fuqua a Richard Wenk sousedského mstitele na přímořský jih Itálie. Po poslední akci ale neprožívá zrovna nejveselejší období, protože s dírou v těle po kulce leží u dobráckého doktora doma, zatímco malé městečko na skalnatém pobřeží nedaleko Neapole sužují nájezdy místní mafiánů, kteří dost radikálně vybírají výpalné. Náš hrdina se postupně zotavuje, klábosí s místními, užívá si vlídného prostředí i útulných kavárniček. A samozřejmě nehodlá přihlížet tomu, co se okolo děje. Je to sice (když se nic neděje) lehce kýčovité, každopádně věhlasný Robert Richardson kouzlí s kamerou, zatímco Denzel Washington s hůlkou, jinak samozřejmě bývalý elitní agent a mstitel bez masky, nabírá zpět svou kondičku. A s Dakotou Fanning, které kdysi dělal bodyguarda, měl spíš zavzpomínat na staré časy. Je to rozvážné, atmosférické a fajn, ale právě tahle prostřední pasáž je – no, už dlouhá. A na akci skoro ani nezbývá čas. Když přijde, je samozřejmě ušitá na míru jeho věku, takže zase spíš dostává přednost jeho vynalézavost a šikovnost. Ale nijak zásadně se nezapotí. A to je škoda, protože bych třeba jeden odpolední čaj za nějakou tu akcičku vyměnil... Tak či onak je chameleon Denzel znovu výborný, stárne s grácií a vlastně bych si třeba za rok klidně po téhle „poslední kapitole“ ještě jeden dovětek dal. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

V přímořském italském městečku zalitým sluncem žijí samí hodní lidé, kteří si pomáhají a společně prožívají všechny ty smutky a radosti. Ale mafie nikdy nespí a tak místní idylu narušuje soustavným terorem. Ke smůle všech gangsterů se tu zasekne Robert McCall a ten jak známo nespravedlnost nesnáší. Upřímně řečeno z předešlých dvou Equalizerů si pamatuju jen to, že v nich hrál Denzel a nemyslím si, že v tomto případě to bude za pár týdnů jinak. Ale to mi nebránilo se bavit. Pokud dojde na rubání záporáků, má film rozhodně co nabídnout a Denzel se v brutální likvidací cítí jako ryba ve vodě. A Tentokrát vyšla i ta omáčka okolo, což u podobných filmů bývá častý problém. Sice nevím proč, ale bavily mě procházky po městě, nakupování na trzích či posedávání v kavárnách. Asi začínám stárnout. Nebo blbnout. K hercům ve vedlejších rolích také nemám námitek, přičemž za úsměvem Gaiy Scodellaro šel bych světa kraj. 80% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Originalitu a záporáka jedničky to nepřekoná, ale sterilní dvojku bez nápadu už ano. Equalizer naštěstí nedopadl jako například Taken a s trojkou udělali duo Washington Fuqua důstojné finále, nebo-li nechali McCalla zestárnout se ctí v překrásných kulisách Amalfi. Last chapter je překvapivě méně akční než předešlé díly a docela obstojně utváří mix křehké rodinné atmosféry pitoreskního maloměsta, které má svůj specifický spirituální náboj, vs extrémního násilí a krve, čehož se Fuqua nebojí a umí jej nadprůměrně dobře zpracovat. Úvodní scénu už sice nic nepřekoná a zdaleka se jí žádná další pasáž ani nepřiblíží, ale jako celek je třetí Equalizer hratelný. Denzel už není neporazitelný maxi-zabiják, ale zranitelný postarší muž, sužovaný démony minulosti a sem tam někomu po cestě životem nakope prdel a udělá co je správné. Přesně mezi 3-4. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Uzavretie trilógie má typicky westernovú priamočiaru zápletku, v ktorej jeden statočný chráni nevinných dedinčanov pre skazenými zloduchmi z mafie. Len je to prenesené do súčasnosti. Technickej stránke nemám čo vytknúť. Je to jeden z mála stredne rozpočtových filmov, ktorý má skvele natočenú akciu s minimom očividného CGI a aj prostredie, v ktorom sa film odohráva, je balzamom pre oči. Akcia je síce dynamicky zostrihaná, ale stále dostatočne prehľadná a brutálne nekompromisná. V tom filme všetko klape ako hodinky, ale po citovej stránke ma film nedokázal strhnúť. Chýbal mi tam osobnejší vzťah medzi hlavným hrdinom a nejakou postavou. Nejakí stroho načrtnutí dedinčania sú málo. Ani legendárny Remo Girone ako dobrácky doktor nebol úplne využitý. Rovnako romantická línia, ktorá je len naznačená. A zloduchovia? Typickí hnusní namachrovanci u ktorých sa tešíte ako budú trpieť, ale zároveň viete, že nebudú mať najmenšiu šancu. Behom filmu nedôjde k ani jedinému zádrhelu behom ktorého by divák zneistel nad tým jak to dopadne. Ale film rozhodne nenudí a v akcii je na čo pozerať, takže tomu dávam silné 3*. Srdcovkou sa tento film pre mňa nestane, ale rozhodne si ho niekedy rád znova zopakujem. 6/10. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (6)

  • Děj filmu se převážně odehrává ve vesnici Atrani, která leží u pobřeží Tyrhénského moře. Je to nejmenší vesnice v Itálii (0,12 kilometrů čtverečních) a patří k těm nejmalebnějším. (DJMaroko)
  • Greg Dyer (Marco Giuliani) z Bostonu v Massachusetts, který přišel o penzi, bydlí ve stejném domě, ve kterém bydlel v prvním díle také Robert McCall (Denzel Washington). V prvním filmu z r. 2014 si v čase 36:34 můžeme všimnou prakticky totožného záběru, který je ve třetím díle na konci filmu v čase 01:38:46. Odtud také pramení jejich známost a začátek děje filmu. (DJMaroko)
  • Hlavní natáčení začalo 10. října 2022 na pobřeží Amalfi v Itálii. Natáčení pokračovalo do 20. listopadu, poté se začátkem prosince přesunulo do Neapole a v lednu 2023 skončilo v Římě. (sator)

Související novinky

Denzel Washington přejde Alpy jako Hannibal

Denzel Washington přejde Alpy jako Hannibal

14.11.2023

Stávky skončily, studia nelení a mohou tak vesele oznamovat nové projekty, na nichž se znovu rozjíždí práce. Nejinak je tomu u Netflixu, který se nikdy nebál drahých ambiciózních fláků, a proto teď… (více)

Fuqua natočí film o Michaelu Jacksonovi

Fuqua natočí film o Michaelu Jacksonovi

19.01.2023

Režisér Antoine Fuqua (Training Day, Equalizer) zdá se našel novou zálibu v natáčení filmů podle skutečných událostí. Nejprve si to vyzkoušel v otrokářském dramatu Osvobození s Willem Smithem a teď… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno